2023/24 - BEAC-Újbuda KA/A – DVTK Akadémia/A 51-68
21
Apr
2024
2023/24 - BEAC-Újbuda KA/A – DVTK Akadémia/A 51-68
2024. április 21.  |  16:30
Nagy versenyfutással indult a bronzcsata, a BEAC-os Gábor Lili az első negyedben 8 lepattanót szedett, nagyon hasznosan játszott mindkét palánk alatt, emellett csapata pontjainak a felét is ő dobta. A DVTK jól használta ki a szerzett labdákat, Ocsenás Móna közelről és távolról is jól dobott, emellett a csapat centerjátéka is jó volt. A második negyedben is folytatódott a gyors játék, 7 pont is volt már a Diósgyőr előnye. Ismét Gábor Lili pillanatai következtek, egy betörést követően szerzett pontokat, majd az ellene elkövetett szabálytalanság miatt megítélt büntetőt is értékesítette.
 
Fárbás Emma és Poczkodi Zsófia kosarainak köszönhetően újra lépéselőnybe került a DVTK, amit Mészárosné Kovács Andrea időkéréssel igyekezett megállítani. A második negyedben kétszer is segítségül hívták a játékvezetők a videóbírót, a második videózás esetén sportszerűtlennek ítélték Drahos Leila szabálytalanságát, így két büntetőt követően ismét a DVTK támadhatott, abból ugyan nem született gól, de Ocsenás Móna labdaszerzését és dupláját követően már 11 pont volt a DVTK előnye. Poczkodi Zsófia 5 pontja és Fárbás Eliza duplája még tovább növelte a két csapat közti különbséget (22-38).
 
A második félidő elején Ocsenás Móna és Poczkodi Zsófia is gyarapította hárompontosai számát, majd Fárbás Eliza is megszerezte a találkozón első tripláját, ezzel 23 ponttal vezetett a piros-fehér alakulat (25-48). Nehezen tudott csak pontot szerezni a BEAC a Diósgyőr zónája ellen, a harmadik negyedben újabb 8 ponttal növelte el előnyét a DVTK. Az utolsó játékrészre javult a fővárosi gárda dobószázaléka, de így is csak néhány másodpercig tudták 20 pont alatt tartani a különbséget, mert Kádas Boglárka megszerezte első pontjait tripla formájában. Az utolsó fél percben Gábor Lili és Szauter Petra révén szépíteni tudott még a BEAC, de a DVTK harmadik helye nem került veszélybe, a Diósgyőr lett a 2023/204-es leány junior bajnokság bronzérmese. 
 
 
BEAC-Újbuda KA/A – DVTK Akadémia/A 51-68 (10-13, 12-25, 7-15, 22-15)
 
Nemzeti Leány Junior Bajnokság "A" döntő 2024, bronzmérkőzés
Nemzeti Kosárlabda Akadémia Fűzy Ákos Pálya
Játékvezetők: Dr. Danka Péter, Nagy Bence László, Dr. Szűcs Sándor
 
BEAC-Újbuda KA/A: Drahos 14/3, Séllei 3/3, Nemes, Gábor 16/3, Nagy 4. Csere: Tatai 2, Barna 3/3, Gréts, Dinnyés 2, Hévizi, Bálint 2, Szauter 5. Edző: Mészárosné Kovács Andrea.
 
DVTK Akadémia/A: Poczkodi 16/6, Fárbás Eliza 17/3, Kádas 5/3, Albert, Tózer 6. Csere: Salamon 8, Ocsenás 13/9, Váraljai 1, Berzy, Fárbás Emma 2, Keller-Bortnyik. Edző: Stefan Svitek.
 
 
Mészárosné Kovács Andrea: Gratulálok a DVTK-nak!
 
Stefan Svitek: Nagyon örülünk a győzelemnek, egy sikeres hétvége van mögöttünk, jó érzés és visszaigazolás nekünk az egész éves munkánkra, hogy bekerültünk a top 3-ba. 

Vármegyei szövetségek