Zsíros Tibor Férfi Magyar Kupa 2024: A legjobb ötös
08
Apr
2024
Zsíros Tibor Férfi Magyar Kupa 2024: A legjobb ötös
2024. április 8.  |  18:14
Emlékezetes négyes döntőn az NHSZ-Szolnoki Olajbányász sikerével ért véget tegnap este a Zsíros Tibor Férfi Magyar Kupa 2024-es kiírása. Lássuk a torna All-Star csapatát!
 
 
 
 
Strahinja Jovanovic - NHSZ-Szolnoki Olajbányász
 
A kupagyőztes Szolnok irányítója mindkét hétvégi találkozón meghatározó teljesítményt nyújtott - az NKA Universitas Pécs elleni elődöntőben 19 VAL-lal ő volt a legjobb szolnoki, az SZTE-Szedeák elleni fináléban pedig az egyik legjobb (28 VAL), összesen 47 VAL-t hozott a két találkozón. Az elődöntőben volt ugyan 4 eladott labdája, de két nagyon fontos hármast süllyesztett el, 12 pontja mellett pedig volt 4 lepattanója és 9 gólpassza is.
 
A döntőben kiosztott még 8 asszisztot, 17 gólpassza a torna legjobb mutatója volt. A Szedeák ellen csak a tripla nem ment neki (0/4), de extrán hozta a duplákat (8/10) 17 pontért, és volt még 5 lepattanója is, ami mellé csak 1 eladott labda párosult - nem lehetett kihagyni a négyes döntő álomötöséből.
 
 
Ryan Woolridge - SZTE-Szedeák
 
Három egészen extra szegedi teljesítményt láthattunk a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely elleni elődöntőben - közülük Locke-ot pazarul fogta a Szolnok a döntőben, a másik két amerikai viszont helyet kapott az All-Star ötösben. Woolridge-nak a címvédő ellen 6 eladott labdája volt, ami sok, ezt viszont rendkívül sokoldalú mezőnymunkával kompenzálta (4 lepattanó, 4 gólpassz, 5 szerzett labda), 20 pontját pedig kiváló hatékonysággal hozta (6/9 dupla, 2/2 tripla, 2/4 büntető).
 
A fináléban ő volt a legjobb szegedi az újabb 6 eladott labda ellenére is (18 pont, 6 pattanó, 8 gólpassz, 27 VAL) - ezzel egyébként ő szerezte (6) és adta el (12) a legtöbb labdát a hétvége során. Összesen 57 VAL-t produkált a két mérkőzésen, ez a második legjobb egyéni mutató volt a hétvégén, és a harmadik legtöbb pont is az ő neve mellé került (38).
 
 
Perl Zoltán - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely
 
A Falco nem tudta megvédeni a címét, ami nagy csalódás lehet a szombathelyi együttesnek, Perl Zoltán viszont megint kiemelkedőt hozott. A magyar válogatott játékos a Szedeák elleni elődöntőben is csapata legjobbja volt 24 pontjával és 3 gólpasszával (24 VAL), de nem tudta a nagy esélyest győzelemre vezetni. A bronzmérkőzésen aztán kiemelkedő produkcióval rukkolt elő, hiszen az előző estével ellentétben (7/19 mezőny, 9/9 büntető) ezúttal extra dobóteljesítménnyel hozott 25 pontot (7/10 mezőny, 9/9 büntető) úgy, hogy 6-6 lepattanót és gólpasszt is hozzátett (39 VAL).
 
Ő nyerte a Szerencsejáték Zrt. Legponterősebb Játékos díját (49 pont), 63 VAL-lal pedig az egész mezőny legjobb egyéni produkcióját hozta.
 
 
De'Quon Lake - SZTE-Szedeák
 
Lake is nagyszerűen játszott a Falco ellen, elévülhetetlen érdemei voltak a Szedeák szombati sikerében. Egyetlen dobást hibázott a meccsen (18 pont, 6/7 dupla, 6/6 büntető), volt 10 lepattanója, illetve 1-1 gólpassza, blokkja és szerzett labdája is (33 VAL). Másnap a Szolnok ellen kevésbé ment neki, 21 perc alatt ki is pontozódott, de addig is hasznos teljesítményt nyújtott (9 pont, 8 pattanó, 15 VAL).
 
48 VAL-t hozott a két nap alatt, ami az egész mezőnyben a legjobb volt csak a magasembereket tekintve, és ő szedte a hétvégén a legtöbb lepattanót is a négy csapat játékosai közül (18).
 
 
Demajeo Wiggins - NHSZ-Szolnoki Olajbányász
 
Wiggins az elődöntőben még finoman szólva is csendes volt, de így is összehozott 11 VAL-t (3 pont, 9 pattanó, 1-1 gólpassz és szerzett labda). A fináléban aztán parádésan használták az elzárásait és utána a leválásait a többiek, egészen kiváló, sokoldalú és rendkívül hatékony játékot hozott 18 pontjával (8/10 dupla, 2/2 büntető), 7 lepattanójával, 5 gólpasszával és 1 blokkjával.
 
32 VAL-lal ő lett a döntő MVP-je, és bár összesen 43 VAL-jánál a tavalyi finálé legértékesebb játékosa, Matthew Tiby 1 VAL-lal többet produkált, Wiggins a döntőben és a végső győzelemben játszott szerepe miatt egyértelmű tagja lett az All-Star csapatnak.
 
 
 
 
Fotók - Girgász Péter/MKOSZ

Vármegyei szövetségek