Férfi Hepp Kupa: Megismétlődhet a tavalyi szenzációs finálé
05
Apr
2024
Férfi Hepp Kupa: Megismétlődhet a tavalyi szenzációs finálé
2024. április 5.  |  12:00

Van rá esély, hogy ugyanúgy a MAFC és a PVSK vívja hétvégén a férfi Dr. Hepp Ferenc Emlékkupa fináléját, mint tavaly. Egy éve a pécsiek egy rendkívül látványos, színvonalas, izgalmas összecsapáson 108-107-re verték a fővárosiakat. Most mindkét gárda újra ott van a négyes döntőben - persze, ahhoz, hogy idén újra a tavalyi döntő résztvevői játsszák a finálét, azért a Phoenix-MT Fót és a Cegléd csapatainak is lesz egy-két szavuk.

A legjobb nyolc közé 7 piros csoportban szereplő együttes mellett a zöld csoportot megnyerő Dávid Kornél KA csapata került, amely a négyes döntőbe jutásért alaposan megnehezítette az immáron Újbuda MAFC néven szereplő "műszaki alakulat" dolgát, szünetben még vezetett is 8 ponttal. A második félidőben a fővárosiak magasabb sebességi fokozatban kapcsoltak, de a DKKA "vette az adást". Végül egy valóságos kosáresőt hozó második félidő után 97-95-ös MAFC-diadal született.

A MAFC elődöntőbeli ellenfelének, a Megyeri Tigriseknek a négyes döntőbe jutása is 2 ponton múlt: a fóti együttes nagyot hajrázva, küzdelmes találkozón, 67-65-tel "búcsúztatta" a Jászberényt. Érdekességként említsük meg, hogy az első, az Újbuda MAFC - Phoenix-MT Fót elődöntőn a fővárosiak, ha úgy tetszik, akár elégtételt is vehetnek a Pest megyei alakulaton a nyolcaddöntőben a "kistestvér", az NB II-es MAFC Martos fölényes, 117-71-es legyőzéséért.
 



A másik ágon a Vasas elleni presztízscsatát odahaza 91-80-ra megnyerve a négy közé jutó PVSK-VEOLIA ellenfele a Cegléd lesz. Az a Cegléd, amelynek a legnehezebb mérkőzése a legjobb négy közé vezető úton még a nyolcaddöntőbe jutásért zajlott Óbuda elleni 90-86-os diadal volt. Utána gyakorlatilag "egyenes út" vezetett a ceglédieknek a "végjátékba", előbb a Vásárhelyi Kosársuli fölényes, majd a negyeddöntő idején még az önmagát és a játékát kereső Nyíregyháza magabiztos, 20 pontos legyőzése során.

 

Az elődöntő párosítása
 

Április 6. szombat:

Újbuda MAFC - Phoenix-MT Fót 11:00
Ceglédi KE - Pécsi VSK-VEOLIA 14:00

 

Helyosztók
 

Április 7., vasárnap

Bronzmérkőzés 11:00
Döntő 14:00

Vármegyei szövetségek