Elhittük, hogy képesek lehetünk megnyerni egy ekkora téttel bíró meccset – interjú Budácsik Dorottyával
15
Mar
2024
Elhittük, hogy képesek lehetünk megnyerni egy ekkora téttel bíró meccset – interjú Budácsik Dorottyával
2024. március 15.  |  14:00

Hétvégén Győr ad otthont a Killik László Női Magyar Kupa négyes döntőjének. A Vasas Akadémia bravúros pécsi sikerrel klubtörténelmet írva fennállása során először bejutott a legjobb négy közé a sorozatban. Az elődöntőben a Vasas ellenfele a címvédő Sopron Basket lesz. A találkozóra készülve Budácsik Dorkával beszélgetett a Wbasket-hu, a center 21 ponttal vette ki a részét csapata pécsi sikeréből. Tette mindezt úgy, hogy egyetlen dobást hibázott az egész találkozón.

 

Gratulálok a továbbjutáshoz és ezzel együtt a klubtörténeti sikerhez a Magyar Kupában! Bombameglepetést okoztatok Pécsett. Miből merítettek erőt a keddi negyeddöntőn? Mennyire lehetett építeni például a szombati bajnokira, amit hazai pályán vívtatok a Péccsel?

Köszönjük! Előbb visszakanyarodnék a DVTK elleni bajnokihoz, majd csak utána a Péccsel vívott szombati meccshez. Ezeken ugyanis felfelé ívelő formát mutattunk, egyre közelebb éreztem a bravúrt.

Minden évben tudunk legalább egy ilyen váratlan eredményt elérni. Vezetőedzőnk, Milos Pavlovic is ezt hangsúlyozta nekünk a szezon során, hogy idén is jönni fog egy bravúr. Össze fog állni, amiért dolgozunk, csak higgyünk magunkban. Azt érzem, hogy mostanra összeálltunk és őszintén elhittük, hogy képesek lehetünk megnyerni egy ekkora téttel bíró meccset. Igazi csapatgyőzelmet arattunk! Mindenki kivette a részét a sikerből.

 

 

Valóban a lelki oldal jelentette a nagy fordulatot a válogatott szünet óta? Tehát az, hogy elhittétek: képesek vagytok ilyen játékra? Kis túlzással nem azt a Vasast láthattuk az elmúlt hetekben, mint decemberben vagy január elején.

Igen, összeálltunk az utóbbi időben. Nekem az volt benyomásom: eddig nem hittük el, hogy képesek lehetünk a lépést tartani a magasabban rangsorolt csapatokkal. A szünet alatt viszont olyan lendületet kaptunk, hogy most már tényleg szárnyalunk. Bízom benne, hogy ez a négyes döntőre is kitart. Nincsen veszíteni valónk a győri hétvégén. Remélem, hogy akár még további bravúrt vagy bravúrokat is elérhetünk ezzel a lendülettel.

 

Azon nézőknek, akik a négyes döntőben látják majd idén először a Vasast, hogyan jellemeznéd a gárdát? Mik az idei keret erősségei?

Elsősorban az, hogy csapatként jól tudunk működni. Ez az alapja mindennek a Vasasnál.

A játékunkat nézve úgy érzem, hogy végre forog a labda támadásban és a védekezésünk is összeállt. A jó védekezés nagy erőssége a csapatunknak. Most azt látom, ha például bárki lemarad, akkor besegít a társa, egyben van a rendszer. Azt a hasonlatot tudnám mondani, hogy olyanok vagyunk, mint egy ököl. Nem csak öt ujj egymás mellett, hanem összefogva, mint egy ököl, együtt tudunk erősek lenni.

 

 

A csapatra ez tökéletes hasonlat, de nézzük az egyéni oldalt. Neked hol helyezkedik el az idei szezon a pályafutásodban?

Nagyon fontosnak tartom, hogy idén képes voltam előre lépni. Jelentős mérföldkő ez a szezon számomra. Azzal, hogy nem hoztak a posztomra légióst, komoly bizalmat előlegezett meg nekem a klub. Örülök, hogy tudtam ezzel élni. Az a következő lépcsőfok a pályafutásomban és arra kell törekednem a jövőben, hogy ne legyek annyira hullámzó, mint korábban. Eddig azt éreztem, hogy a nagyobb riválisok ellen nem tudtam úgy teljesíteni, ahogy szerettem volna. Bízom benne, ahogy a csapat, úgy én is egyre jobban elhiszem, hogy képes vagyok erre döntő helyzetekben.

Jön a tavasz, nem csak a Magyar Kupa négyes döntője, hanem a bajnokság rájátszása is. Mit kell tenni ahhoz, hogy állandósuljon ez a teljesítmény egyénileg és csapatszinten is?

A kemény edzéseken van a hangsúly. A maximumot oda kell tenni a napi munkában, végig határozottan, erősen dolgozva. Hisszük, hogy ami az edzésen történik, az történik utána a meccsen is. Szemléletesen fogalmazva, ha odatesszük magunkat egész héten, akkor utána hétvégén már örömjáték van.

 

 

Vármegyei szövetségek