Tippmix Férfi NB I: A DEAC hosszabbítás után legyőzte a Falcót
02
Mar
2024
Tippmix Férfi NB I: A DEAC hosszabbítás után legyőzte a Falcót
2024. március 2.  |  21:25
Nem okozott gondot az Albának a Paks
 
Egy szerzett labda után Nicholson két pontjával indult a mérkőzés, Chambers talált be távolról, Philmore volt eredményes közelről. Knowles dobott be két büntetőt, Barnett egy triplát, Clarence tört be. Dickey kosarára is ő felelt, Philmore egy pontot a vonalon hagyott, de Barnett és Chambers 2-2 pontja után Sebastjan Krasovec időt kért. Ihring és Barnett is berámolt egy triplát, de Clarence sem akart lemaradni, ő is pontos volt távolról (18-14). Radics kettőből egy büntetőt dobott be, Chambers mindkettőt értékesítette. Wooten zsákolt kétszer, Vojvoda megszerezte első pontjai, így hazai vezetéssel ért véget a negyed. 22-19
 
A második negyed elején Dorogi hármasával és Knowles kettesével átvette a vezetést a Paks, Barnett egy pontot szerzett büntetőből. Vojvoda kettőt, majd mezőnyből is beköszönt, Clarence büntetői kerültek a helyére. Nicholson szerzett sorozatban négy pontot, Kass harcolt ki két büntetőt, de csak egyet tudott bedobni (28-30). Clarence is, Barnett zsákolt hatalmasat, Vojvoda triplájával már aa hazaiak álltak jobban. Kovács egalizált büntetőivel, Roberts viszont csak az egyiket váltotta pontra, Philmore kapott nagy labdát a festékben, amit ki is használt, Sebastjan Krasovec időt kért. Kucsora egy büntetője esett be, Philmore villant ismét, ezúttal egy 2+1-es akcióval. Radics egy pontjára Kass hárommal felelt, Knowles zsákolása és plusz egy büntetője zárta a félidőt. 42-38
 
Öt hazai ponttal kezdődött a második félidő, Clarence tört be remekül, sőt Ihring büntetői után egy hármast is bevágott az ASE légiósa, így már csak két pont volt a differencia. Barnett két hármassal jelentkezett, Sebastjan Krasovec egy időkéréssel, Ihring fejezte be a figurát egy ziccerrel (53-47). Knowles csak egy büntetőt dobott be, Vojvoda és Clarence váltott kosarat, majd az újabb vendég kosárra Barnett és Roberts szerzett két-két pontot. Roberts triplájával már 10 pontra hízott az Alba előnye, ráadásul Knowles kettese után is dobott egyet az Alba játékosa, a Paks megint időt kért (65-54). Takács Milán triplája hullott a gyűrűbe, aztán mégegy és Philmore hathatós segítségével a 20-at is elérte a különbség. Nicholson zárta le a hazai futást, de így is 21 pont volt a differencia a dudaszó pillanatában. 77-56
 
A negyedik negyed különösebb izgalmakkal nem kecsegtetett, nyilván ez a hazai szurkolókat a legkevésbé sem zavarta. Az első két percben összesen két ponttal tudott közelebb jönni ellenfeléhez a Paks, de így is megtartott 19 pontot az Alba az előnyből. A mérkőzés végéig még 29 pontra tudta növelni a különbséget a vendéglátó, így 11. hazai mérkőzését is megnyerte az Alba az idei szezonban a bajnokságban, míg a vendég Atomerőmű mérlege 9-13-ra romlott. 105-76
 
Arconic-Alba Fehérvár - Atomerőmű SE 105-76 (22-19, 20-19, 35-20, 28-18)
 
Bajnokság, 22. forduló.
Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok
Játékvezetők: Tóth Cecília, Győrffy Pál Attila, Horváth Csongor Béla (Bognár Tibor)
 
Alba Fehérvár: Chambers 17/3, Kass 4, Barnett 26/15, Philmore 17/3, Dickey 7. Csere: Takács Ma. -, Balogh -, Roberts 11/6, Takács Mi. 6/6, Vojvoda 14/3.
 
Paks: Ihring 9/3, Clarence 27/9, Géringer -, Nicholson 9, Knowles 14. Csere: Kucsora 4, Wooten 6, Kovács 2, Radics 2, Dorogi 3/3.
 
 
 
Győzelemmel debütált Vidin Szolnokon
 
Nem potyogtak a kosarak a mérkőzés első perceiben, négy perc után Bouges triplája, majd azt követő büntetőjét követően 6-12 állt az eredményjelzőn. Eads pontjaival próbált zárkózni a Szolnok, de Bouges a folytatásban is ponterős maradt. Pallai triplájával kapaszkodott az Olajbányász, de Sinik közelről, majd Wittmann távolról válaszolt rá, ezzel 12-20-ra módosítva az állást. Lukács duplájával, majd Pongó hármasával feljött három pontra a Szolnok egy perccel az etap vége előtt, de több kosár már nem született (17-20).
 
Továbbra sem találták meg a csapatok az igazi dobóformájukat, a 14. percben született meg a második negyed első kosara. Kucsera duplájával tovább növelte előnyét a Kecskemét, majd fokozatosan magára talált a hazai csapat. Pallai újabb triplát küldött a helyére, majd Eads zsákolásával egalizáltak a szolnokiak. A vezetésre sem kellett sokat várni, a következő támadásból Jovanovics előnyhöz juttatta csapatát. A vendégek helyzetei kimaradtak, aminek köszönhetően a Szolnok a 18. percben 32-24-re vezetett. Már 13 ponttal is vezettek a hazaiak, de Karahodzsics szépített a nagyszünet előtt (37-26).
 
Eads „gól jó plusz büntetőjével” indult a második félidő, majd az elhibázott kecskeméti támadást követően Jovanovics egy hárompontost értékesített. Ekkor már 43-26-ra vezettek a hazaiak, így a vendégek részéről jelentős változásra lett volna szükség ahhoz, hogy közelebb kerüljenek. A Szolnok magabiztosan vezetett a folytatásban is, Dramicsanin néhány jó megmozdulása kevés volt ahhoz, hogy szorosabb legyen a mérkőzés. A negyedet kilenc ponttal megnyerték a hazaiak, összességében pedig 20 pontos előnyük volt a záró játékrész előtt (59-39).
 
A nagy előny hatására talán lankadt a szolnokiak figyelme, mert a Kecskemétnek négy perc sem kellett ahhoz, hogy csináljon egy 15-2-s rohanást, ezzel újra nyílttá téve a mérkőzést. Öt és fél percet kellett várni arra, hogy megszülessen a szolnokiak harmadik pontja a negyedben, ekkor Wiggins értékesített egy büntetőt. A hazaiak összekapták magukat, Eads tripláját követően 65-54-re vezettek. Sztojan Ivkovics időt kért, ám Karahodzsics kétszer is hibázott a büntetővonalról, ezzel megpecsételve csapata sorsát. Pongó triplája után nem volt visszaút, az utolsó két perc már csak a különbségről szólt. Végül 11 ponttal nyert a Szolnok (70-59).
 
NHSZ-Szolnoki Olajbányász - Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 70-59 (17-20, 20-6, 22-13, 11-20)
 
Bajnokság, 22. forduló.
Szolnok, Tiszaligeti Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Kapitány Gellért, Makrai Márton, Pozsonyi László (Páli dr. Kálmán)
 
Szolnok: Jovanovics 9/3, Eads 14/3, Pallai 12/12, D. Thomas 2, Wiggins 9. Csere: Pongó Má. 12/6, Lukács 8, Révész 2, Rudner -, Durham 2.
 
Kecskemét: Bouges 11/3, Sinik 6, Ivkovics 5/3, Lukovics 8/3, Karahodzsics 11. Csere: Wittmann 6/6, Körmendi -, Kucsera 7/3, Dramicsanin 5.
 
 
 
25 pontot vert a ZTE a Sopronra
 
Két, az őszi kiindulóponthoz képest egyaránt edzőváltáson átesett kék-fehér csapat találkozott egymással Zalaegerszegen szombaton este. Ám míg a hűség városának fiai Potocnik mester érkezése óta 8-3-al állnak, a ZTE számára valószínűleg túl későn történt a február eleji váltás, hiszen az alapszakasz hátralevő 5 mérkőzésén nem csupán minimum három, de inkább négy győzelmet kéne begyűjteniük, de a riválisok botlásaira is szükségük lenne, hiszen egymás elleni eredményeik csak kismértékben kedveznek nekik.
 
A play-offba jutás szempontjából nagy riválisnak számít Keller Ivánék számára a Sopron is, hiszen azon kevés csapatok egyike, akiket idén a ZTE le tudott győzni idegenben, november 25-én, még éppen a szlovén mester érkezése előtt. Nagy volt tehát a tét, hiszen amennyiben vendégsiker született volna, a ZTE amúgy sem nagy rájátszás-esélyei szinte nullára csökkentek volna.
 
Mindkét csapat kihasználta az átigazolási időszak utolsó napjait; ráadásul hasonló okból: mind Zollner, mind pedig Potocnik mester úgy érezte, egyik játékosa nem illik bele abba a puzzle-be, amit ő elképzelt. Előbb a ZTE jelentette be, hogy megköszönik az éppen az ukrán válogatottal EB-selejtezőket vívó Oleksandr Mishula szolgálatait, s helyette leigazolták a francia első osztályból érkező, s egyben francia állampolgárságú Ray Embo-t mezőnyposztra. Matthias Zollner abban bízik, hogy kiszemeltje sokkal inkább elő tudja segíteni a csapatjáték gördülékenységét, valamint a pontszerzésből is jobban ki tudja venni a részét, mint az e téren kiemelkedni nem képes Mishula. Az SKC a négyes posztra Charles Allen Gill-t szerződtette a brazil Da Silva helyére, így 5 amerikaival dolgozik majd együtt Gasper Potocnik, aki kiemelte, hogy a palánk alatti védekezést szerette volna erősíteni Gill megszerzésével, aki fizikálisan erősebb, keményebb játékos, mint elődje volt. Az új szerzemény azonban az egyik utolsó edzésen megsérült, így kérdéses, pályára tud-e lépni a ZTE ellen.
 
Ahol nem Ray Embo lesz az egyetlen bemutatkozó, hiszen a válogatott szünet előtt befutott a hosszú ideig keresett magasember, Triastan Ikpe is, aki szintén először húzta magára a kék-fehér mezt. Alaposan kicserélődött tehát a zalai légióskontingens, akadtak is bőven feladatai a Matthias Zollner – Baki Gergely edzőpárosnak, hogy minél jobban sikerüljön beépíteni az új fiúkat. Erre egy Körmend elleni edzőmeccsük kínálkozott, ahol mindkét oldalon akadtak hiányzók, s végül a ZTE győzött. A zalai szurkolók pedig nagyon kíváncsiak voltak, hogyan módosul a csapat játéka, s bíztak abban, hogy sikerül eredményesebbnek is lenni a korábbiaknál.
 
Csátaljay Péter vállsérülése nem jött helyre, így Szalay Domonkossal kezdett a ZTE fiatalposzton, a Sopron pedig – kisebb meglepetésre – Schöll Richárdot küldte fel Tóth Ádám ellen. Jobban kezdtek a hazaiak, Hicks és Tóth Ádám révén gyorsan elhúztak. Lüktető volt a meccs, Paige, és az egyik új fiú, Embo is zsákolt, 20-9-re lógott meg a ZTE egy 7-0-ás futással. A negyed végére zárkózott a Sopron, de jól működött a hazaiak agresszív játéka. 22-15-el zárul az első negyed.
 
Tóth Ádám szépen sarkazta ki Molnár Mártont, meg is volt ismét a közte 10, majd ugyanő a palánknak háttal talált be két emberrel a nyakán – szólt is a vastaps a válogatottat is megjárt centernek, aki nagy kedvvel és szívvel kosarazott. Jól játszott a ZTE, lázba is jött a közönség. Molnár Márton szedett ügyes lepattanót, majd három egerszegi között sikerült fel is tennie a labdát, majd a vendégek új játékosa, Gill szerzett szép kosarat – 7 lepattanót is összeszorgoskodott az első negyedben. A soproni zárkózás meghozta a vendégszurkolók hangját is, akik szép számban kísérték el csapatukat. 5 pontnál közelebb azonban nem jutott az SKC, a ZTE pedig gyorsan magára talált. Sok hibára késztették ellenfelüket, s a csapdázós védekezés jól működött a meccs nagy részében. A félidő végén Hicks remek passzt adott Tóth Ádámnak, a ZTE pedig 12 pontos előnnyel vonulhatott az öltözőbe. Távolról mindkét csapat gyengén muzsikált, ám a ZTE közeli dobásai remekül találtak utat a gyűrűbe, megérdemelten vezettek Tóth Ádámék.
 
48-36-ról folytatódott a játék, néhány pontatlan hazai támadást Nichols és Mathis büntetett trojkával, ám mielőtt elkezdtett volna égni a ház, össze is kapta magát a ZTE. Hicks alley-oop passza Ostojicnak talpra ugrasztotta a csarnokot, a negyed végén Paige és Griffin is betalált távolról, a különbség pedig érdemben nem változott. 70-59-re vezetett a hazai gárda.
 
A hatékonyan és hasznosan játszó Keller Iván rázta meg magát kétszer, majd Paige percei következtek: előbb zsákolt az amerikai, majd kiválóan védekezett, s pontos büntetőzésével már 23 pontnál járt. Ikpe, az új magasember is kitett magáért, labdalopásai nagyban segítették csapata győzelmét, igazi csapatemberként mutatkozott be. A ZTE már 25-el is vezetett és okosan menedzselte le a meccs végét. Zollner mester sorra hozta be a magyar fiatalokat, Csuti Kornél triplája után – amivel 30-ra nőtt a differencia – pedig színmagyar ötös zárta a meccs végi perceket. Fölényes, 96-71-es győzelmet aratott a Zalaegerszeg az indiszponált Sopron ellen. A hazaiak Zollner elképzelésének megfelelően agresszíven védekeztek, az SKC pedig nem harcolt elég keményen – a győzelmet így megérdemelten szerezte meg az igazi csapatjátékot bemutató hazai gárda. Tony Hicks kiválóan szolgálta ki társait, a lepattanócsatát pedig szintén fölényesen nyerte a Tóth Ádám vezette ZTE, akikre nehéz feladat vár jövő héten: a Falcot legyőző Debrecen vendégei lesznek.
 
Zalakerámia ZTE KK - Sopron KC 96-71 (22-15, 26-21, 22-23, 26-12)
 
Bajnokság, 22. forduló.
Zalaegerszeg, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Goda László, Györfy Rúben, Frányó Péter (Hartyáni Zsolt)
 
Zalaegerszeg: Hicks 15/3, Paige 23/6, Szalay -, Ikpe 3, Tóth 17. Csere: Nlmeth 2, Simó -, Csuti 3/3, Makkos -, Osztojics 6, Ona 20/3, Keller 7/3.
 
Sopron: Nichols 14/6, Mathis 12/6, Griffin 13/3, Schöll -, Sidibe 4. Csere: Sitku 2, Csendes 5/3, Meszlényi 5/3, Polster -, Gill 8, Molnár 8.
 
 
 
Kiütéssel nyert az OSE Körmenden
 
Thomas büntetőivel az Oroszlány szerezte meg a vezetést, majd Durázi zsákolását követően meglépett 9-4-re. Vendég oldalon jobban megoszlottak a pontok, míg hazai részről az 5. percben Durázi már 10 pontnál járt, miközben rajta kívül csak Ferencz tudott betalálni, de ő is csak a büntetővonalról. A 6. percig kellett várni Morgan első kosarára, akinek a hármasával 15-17-re jött fel a Körmend. Egyenlíteniük azonban nem sikerült, pár ponttal továbbra is az OSE tartott előrébb. 19-21-nél a legjobbkor jött a vendégeknek Gholston triplája, majd ezzel a lendülettel meg is nyerték a játékrészt (21-28).
 
A második negyed első perceiben nagy triplaparádét láthattak a szurkolók. Konate egy duplával megszerezte első kosarát, amire Szabadfi válaszolt távolról. Ferencz középtávolijára Gholston triplája érkezett, majd Ferencz is betalált a hárompontos vonalon kívülről. Az Oroszlány azonban lendületben maradt, hatékonyan támadtak, és fokozatosan növelték az előnyüket. Thomas hármasát követően a 14. percben már 10 ponttal tartottak előrébb a vendégek. Az időnként felvillanó Durázi – Ferencz páros kevésnek bizonyult a félidőben már 19 pontnál járó Gholstonnal, és 15 pontig jutó Thomas-szal szemben, mert ők több támogatást kaptak társaiktól. Igaz, a körmendi páros is 18, valamint 10 pontig jutott nagyszünetig, így szégyenkezeni valójuk nem volt. A negyedet viszont simán nyerte az Oroszlány, így magabiztos előnye volt 20 perc játékot követően (41-60).
 
Nem változott a játék képe, a második félidő elején is a korábbi koreográfia szerint zajlott a mérkőzés. Hazai részről továbbra is Durázi és Ferencz volt az, aki veszélyt jelentett a vendégek gyűrűjére, de mivel továbbra is jól teljesítettek az oroszlányi légiósok, így a különbség nem csökkent. A 27. percben Durázi közelijével 56-78-ra módosult a mérkőzés állása, a különbség pedig kellően nagy volt ahhoz, hogy ne kelljen izgulnia a vendégek drukkereinek. A kegyelemdöfést viszont ezután vitte be az Oroszlány, amikor Thomas, Riddley és Illés révén futott egy 8-0-s sorozatot. Ráadásul a negyed utolsó mozzanataként még Gholston triplája is behullott, így a záró játékrész előtt gyakorlatilag el is döntötte a meccset a vendég csapat (62-89).
 
Ahogyan arra számítani lehetett, a Körmendnek már nem volt visszaút ekkora hátrányból. Az OSE a 34. percben Stevenson duplájával átlépte a százpontos határt is. A végén már mindkét oldalon lehetőséghez jutottak a csere játékosok is. Végül 117 pontig jutott az Oroszlány, és meglepően sima győzelmet aratott Körmenden (79-117).
 
Egis Körmend - MVM-OSE Lions 79-117 (21-28, 20-32, 21-29, 17-28)
 
Bajnokság, 22. forduló
Körmend Városi Sportcsarno
Játékvezetők: Praksch Péter Árpád, Söjtöry Tamás Ferenc, Földesi Ádám (Téczely Tamás)
 
Körmend: Basic 2, Takács K. 2, Morgan 11/3, Durázi 26, Konate 4. Csere: Doktor 2, Nagy P. 2, Geröly -, Schmera 8, Kiss M. 6/3, Ferencz 15/9
 
OSE: Riddley 16, Balsay 3/3, Gholston 24/15, K. Thomas 31/9, Polutak 11. Csere: Árva-File -, Ruják 4, Gáspár 6, Szabadfi 5/3, Illés 5/3, Stevenson 12/3.
 
 
 
Mócsán nélkül mutatott be bravúrt a DEAC a Falco ellen
 
Pot és Benke összjátéka után utóbbi triplájával vette kezdetét a mérkőzés, majd előbbi kettőből egy büntetőt dobott be, viszont egy hármassal javított. Két és fél perc után Drenovac szerezte meg az első hazai pontokat, Williamson kettesével folytatódott a zárkózás (4-7). Keller egy támadólepattanót tett vissza, Edwin távolról volt pontos, Buljevics egalizált. Keller dobott be két büntetőt, Perl süllyesztett el egy triplát, aztán közelebbről sem hibázott. Drenovac szerzett három pontot két támadásból, Edwin csökkentette két pontra a hátrányt, Perl második esélyből szerzett duplát. 14-18
 
Falco-triplával indult a második negyed is, ezúttal Jordano szerezte azt, Pongó hármasa már 10 pontos vezetést jelentett a címvédőnek, Williamson is dobott egy távolit. Jordano folytatta a triplafesztivált, Drenovac zsákolt egyet, Kovács ziccerezett. Tadics szolgálta ki remekül Williamsont, Milos Konakov pedig időt kért (21-29). Perl passzából Pongó dobott újabb hármast, Williamson és Perl váltott kosarat, Buljevics értékesítette a büntetőit. Edwin hozta közelebb a Debrecent, Buljevics fejezett be a festékben, Barac kosara után időt kért Andjelko Mandics (30-36). Pot találta meg remekül Kellert, Drenovac tempója esett be, Edwin tört be remekül. Pot 2+1-e után megint időt kért a DEAC, de a félidőig már nem változott az eredmény. 34-41
 
A második félidő Tiby első pontjaival kezdődött, Edwin kettesére Pot válaszolt, Drenovac tempójára Perl dobott egy triplát. Williamson egy pontot a vonalon hagyott, Drenovac büntetői után Perl ziccerezett (41-50). Tiby büntetői estek be, Drenovactól csak az egyik, Tadics találta meg két pontra Hőgyét. Drenovac és Williamson lefelezte a két csapat közötti különbséget, Milos Konakov időt kért. A negyed vége ennek ellénre is a DEAC-nak sikerült jobban, Williamson és Edwin kosaraival át vette a vezetést Andjelko Mandics csapata. 55-54
 
Pongó egy büntetővel egyenlített, Edwin törte fel a vendég védelmet két pontért, a Falco irányítója aztán már mindkét dobását a helyére küldte a vonalról. Tiby szórt be egy hármast, erre Tadic válaszolt két ponttal, majd Keller kettesét is ő annulálta a túloldalon (61-62). Williamson vette vissza a vezetést a Debrecennek, Buljevic elzárásából Tadic egy tempót is bedobott, Milos Konakov pedig időt kért (65-62). Benke a sarokból talát a gyűrűbe, Tiby büntetőivel már a címvédő állt jobban, Perl kosara után jött az időkérés a DEAC-tól. Buljevics faulttal együtt is betalált, de a plusz egy kimaradt, aztán Drenovac bejátszását is ő fejezte be és egyenlített. Pot tempója volt tökéletes, Andjelko Mandics időt kért. Drenovac óriási hármast dobott, Hőgye triplája ezt követően kimaradt, Tiby viszont betalált a sarokból 18 másodperccel a vége előtt. Drenovac második esélyből ki tudott egyenlíteni, 2,8 másodperc volt az órán, amikor a Falco időt kért. Keller a végén hibázott, így jöhetett a hosszabbítás. 74-74
 
Neuwirth triplája kezdte meg a ráadást, Perl dobott egy tempót, Buljevics Benke mellett szerzett két pontot a festékben. A magasember bedobott két büntetőt is, Tiby mutatott be egy 2+1-et, Drenovac két pontjára Perl válaszolt. Tadic egy pontot a vonalon hagyott, így 43 másodperccel a vége előtt három pontos hátrányban kért időt Konakov. Hőgye büntetője lezárta a mérkőzést, így a DEAC legyőzte a Falcót. 85-81
 
DEAC - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 85-81 hosszabbítás után (14-18, 20-23, 21-13, 19-20, 11-7)
 
Bajnokság, 22. forduló.
Debrecen, Oláh Gábor utcai sportcsarnok
Játékvezetők: Tőzsér Dénes Kelemen, Török Daniella, Nyilas István (dr. Gincsai János Péter)
 
Debrecen: Edwin 15/3, Neuwirth 3/3, Drenovac 23/3, Williamson 19/6, Buljevics 15. Csere: Hőgye 3/3, Tadic 7, Garamvölgyi -.
 
Szombathely: Pot 11/3, Benke 6/6, Tanoh Dez -, Tiby 17/6, Keller 8. Csere: Jordano 6/6, Pongó 9/6, Kovács 2, Barac 2, Perl 20/6, Krivacevic -.
 
 
 
Kiütötte a Pécs a tartalékos Szegedet
 
Az élvonal 22. fordulójának pécsi mérkőzésén az egyaránt 8 győzelemmel és 13 vereséggel rendelkező NKA és Szedeák csapott össze. Bár előzetesen igazi ki-ki meccsnek tűnt a találkozó, a meccskeretek ismeretében már nagy meglepetés lett volna a szegedi siker: a vendégek kispadjára a válogatott szünetben visszatérő Simándi Árpád nem számíthatott elsőszámú irányítójára, Ryan Woolridge-re, míg a túloldalon már a héten érkezett ötödik légiós, Shane Henry és a több, mint két hónap után visszatérő, válogatott kerettag erőcsatár, Meleg Gergő is Csirke Ferenc rendelkezésére állt.
 
Bognár betörését Manjgafic annulálta, aki egy triplát is a helyére küldött, majd Nikolics állhatott a vonalra. Balogh ment végig, Nikolics faulttal együtt tett fel egy ziccert, Locke a festékből volt eredményes. Nagy tempóban, de sok hibával kosárlabdáztak a csapatok, Manjgafic tört meg közelről egy kisebb gólcsendet, Kerpel-Fronius büntetőjével 13-6-ra vezetett a Pécs öt perc játék után. Szegedi oldalon jól szállt be a meccsbe Mucza, villámgyors 6-0-lal zárkózott a Szedeák, Bognár közelijét Csirke Ferenc időkérése követte. Kerpel-Fronius és Walker révén az akadémistáké volt a következő hét pont, Simándi Árpád is kikérte első idejét (20-12). Ez sem használt, a negyedben már nem találtak be a vendégek, Walker könnyedén verte meg Zsírost, Scherer a sarokból célzott jól, Kerpel-Fronius a dudaszóra fejezett be egy lerohanást – a negyed utolsó 14 pontját a Pécs szerezte, így már az első kisszünetben jelentős volt a differencia (27-12).
 
Bailey és Manjgafic is a vonalon hagyta a plusz egyet faultos duplája után, Bognár labdaszerzésből dobott ziccert, de rövidesen tovább nyílt az olló a felek között, mert a vendégek védelme átjáróházhoz hasonlított, míg a házigazdák elöl-hátul nagy energiával játszottak. Walker triplájával elérte, Kovácséval átlépte a differencia a húsz egységet, több, mint kétszer annyi pont állt az NKA neve mellett (41-18).Lake 2+1-gyel, Mucza hármassal jelentkezett, de védekezésben továbbra sem tudtak igazán nagy ellenállást kifejteni a látogatók. A támadóoldalon ugyanakkor nagyot küzdöttek, Lake harmadik esélyből húzott nagyot, Cohill feliratkozott az eredményjelzőre (47-30). Walker szerezte az ötvenedik pécsi pontot a periméterről, majd önzetlenül szolgálta ki Meleg Gergőt, a házigazdák hosszú deréksérülésből visszatérő magasemberének első kosarával alakult ki az 52-32-es félidei állás.
 
A baranyaiak legtöbb pontot átlagoló magyar kosarasa egy zsákolással keretbe foglalta a nagyszünetet, Lockét szabálytalanul sem lehetett megállítani. Egyik csapat sem fektetett nagy energiát a védekezésbe, amiből elsősorban Meleg profitált, de Mucza, majd Bailey is könnyen szerzett két pontot a túloldalon (66-42). Kezdett teljesen szétesni a Szedeák játéka, Walker hárompontosával harminc fölé nőtt a pécsi fór – mivel ősszel a Napfény városában is nyerni tudtak az akadémisták (90-97), az egymás elleni eredmény csak abban az esetben lett volna érdekes, amennyiben a vendégek győzni tudnak. Locke tett pontot a hosszú szegedi gólcsend végére, Bognár nagy blokkal zárta le a harmadik etapot (84-48).
 
Henry első pécsi mezőnykosarával a 33. percben elérte a különbség a 40 pontot, Locke és Bailey 2+1-es akciója révén faragott kicsit hátrányából a Simándi-legénység, délszláv kosarakkal válaszolt az amerikai találatokra a narancs-fehér-fekete gárda, a századik hazai pont viszont Meleg nevéhez fűződött (100-63). Rátgéber Tamás, illetve Mayer Ákos személyében a hajrában is pályán volt egy-egy fiatal, mi több, a végjátékra mindkét mester csak hazai nevelésűeket vezényelt a parkettre. Lados Erik távolijával és 110-74-es hazai sikerrel zárult a mérkőzés, amelynek szegedi oldalon talán az volt a legnagyobb pozitívuma, hogy a kitartó vendégszurkolók a záró dudaszóig bíztatták csapatukat.
 
NKA Universitas Pécs - SZTE-Szedeák 110-74 (27-12, 25-20, 32-16, 26-26)
 
Bajnokság, 22. forduló
Pécs, Nemzeti Kosárlabda Akadémia Fűzy Ákos Centerpálya
Játékvezetők: Cziffra Csaba Zsolt, Nagy Viktor, Rácz Zsolt Róbert (Balogh László György)
 
Pécs: Nikolics 15/6, Kovács P. 7/3, Durmo 9/3, Herger -, Manjgafic 18/6. Cs: Walker 22/9, Meleg 19/9, Kerpel-Fronius 6/3, Scherer 6/3, Lados 5/3, Henry 3, Rátgéber -.
 
Szeged: Balogh 2, Locke 27/3, Bailey 7, Bognár 10, Lake 9. Cs: Zsíros 8/6, Mucza 5, Mayer 4, Cohill 2, Laluska -.

Vármegyei szövetségek