Patonay Imre segíti a férfi utánpótlás-válogatottak munkáját
27
Feb
2024
Patonay Imre segíti a férfi utánpótlás-válogatottak munkáját
2024. február 27.  |  11:00
Ahogyan arról már olvashattatok, az elmúlt hétvégén két-két felkészülési meccset is játszott U18-as és U20-as férfi válogatottunk: a fiatalabbak a horvátok korosztályos együttese ellen léptek pályára két alkalommal, míg az idősebbek a MAFC NB I B-s gárdájával, majd a Falcóval találkoztak.
 
A mieink munkáját segíti a legendás körmendi sikeredző, Patonay Imre, aki külső szakértőként, mentorként tekinti meg a mérkőzéseket, elemzi a látottakat, és tapasztalatait megosztja utánpótlás-válogatottjaink szakmai stábjaival.
 
 
"Nagyon fontosnak érzem, hogy ne csak az utánpótlás-válogatott játékosainkat fejlesszük és menedzseljük komoly mérkőzésekkel, hanem az utánpótlás-válogatottjaink szakmai stábjaiban dolgozó fiatal edzőknek is biztosítsunk fejlődési lehetőséget, hiszen kiemelt feladatunk a jövőre nézve új magyar edzői generációt nevelni férfi oldalon, hogy újra legyenek Ránky Mátyások, Mészáros Lajosok, Zsoldos Andrások, Patonay Imrék.
 
Nagyon boldog vagyok, hogy első válogatottbéli edzőm, Putesz az első szóra örömmel vállalta az utánpótlás-válogatottak melletti edzők mentorálását. Minden szava, meglátása kincs lehet, és az első tapasztalatok alapján nyugodtan kijelenthetem, hogy az edzőink nagyon nagy szeretettel és szakmai nyitottsággal fogadták az edzőlegendát. Legközelebb a tavaszi szünetben tartandó U18-as és U16-os programba fog bekapcsolódni, addig pedig figyelemmel kíséri a kerettagok fejlődését, fejlesztését klubjaikban." - mondta Mészáros Zalán, a Szakmai és Utánpótlás Bizottság elnöke.
 
 
"Örültem a felkérésnek, mert mindig is szívügyem volt az utánpótlás-nevelés. 42 évig tanítottam és edzettem a gyerekeket a Somogyi Béla Általános Iskolában. Remélem, hogy tudok segíteni a fiatal edzőknek és a tehetséges fiatal játékosoknak a fejlődésben, ezért vállaltam el ezt a szerepet." - nyilatkozta Patonay Imre.
 
"Hétvégén ott voltam székesfehérvári MKOSZ Edzőközpontban, ahol nagyszerű körülmények adottak a válogatottak számára. Az U18-as fiú válogatott az A divíziós Horvátországgal játszott két mérkőzést, és nagyon pozitív benyomást keltettek a gyerekek. Van köztük 3-4 olyan tehetség is, akiknek a következő években a felnőtt válogatottban is lehet szerepük. Külön öröm, hogy magas poszton ott van Rosta Péter és Flasár Zalán is, akikben nagy fantázia van, de a külső posztos emberek is nagyon jók, ügyesek. Meg tudtak verni egy horvát válogatottat, és másnap is partiban voltak velük.
 
Az U18-asok meccse után mindkét nap pályára lépett az U20 is. A MAFC ellen nagyon jó meccset játszottunk. Itt főleg a mezőny poszton állunk jól, a magas poszt kicsit hiányosabb Csuti Kornélt leszámítva - ide még képezni kell embert. Szombaton Szombathelyen szerepelt az U20-as csapat, ahol a légiósokkal felálló Falco volt az ellenfél. Az első negyedben megilletődöttek voltunk, fizikálisan nagy fölényben volt a Falco, de a második negyedtől kezdve partiban tudtunk lenni.
 
Ebben a két napban jó benyomást tettek rám a gyerekek és a szakmai stábok is, szerintem jó úton haladunk. A fiú utánpótlás Európa-bajnokságokon régóta a B csoportban szerepelünk, de bízom benne, hogy 1-2 éven belül már látható lesz a fejlődés, és kikerülnek olyan játékosok, akiket a felnőtt válogatottban is tudunk használni." - mondta az edzőlegenda a hétvégén lejátszott négy mérkőzésről.
 
 
 
 
Fotó - Patonay Imre facebook

Vármegyei szövetségek