Tippmix Férfi NB I: Óriási végjátékban verte az OSE a Kaposvárt
09
Dec
2023
Tippmix Férfi NB I: Óriási végjátékban verte az OSE a Kaposvárt
2023. december 9.  |  21:00
Őrült végjátékban verte az OSE a Kaposvárt
 
A forduló előtt négy győzelmet számláló MVM-OSE Lions a szintén négy sikerrel álló Kometa Kaposvári KK-t fogadta az A-csoport 11. fordulójában.
 
A Kaposvár diktálta a tempót, amit bírt a hazai gárda: 2-2 majd 4-4 volt az állás. Jackson kettese ült, és a büntetőjét is bedobta, majd Paár és Abell is betalált kétszer – közte csak Riddley jegyzett pontot hazai oldalról (6-13). Időt kért az OSE, ami után 13-19-ig még tartotta előnyét a KKK, azonban Riddley, Polutak és Gholston révén fordított a házigazda (20-19). Abell duplája nyitotta az első negyed utolsó percét, majd a kaposvári légiós triplája is talált, ezzel alakult ki a 20-24-es állás.
 
Gholston triplájával közelített az OSE, Eaddy kintről válaszolt, de Ruják trojkája is célba ért – triplaesőt hozott a második negyed első perce. Fazekas kettesét Thomas is egy hármassal ellensúlyozta, de az egyenlítő oroszlányiak öröme még nem lehetett teljes: Eaddy kettese ült. Bő egy perccel később Thomas újabb hármasával már a hazaiaknál volt az előny, majd sorozatban dobott saját harmadik, csapata ötödik triplájával meg is erősítette a vezetést (35-31). Gholston „némileg kilógott” a sorból: az ő akciója is három pontot ért, de gól jó plusz büntető formájában. Még egy kettest is bedobott, 40-33-nál kért időt a Kaposvár. Ez azonban nem törte meg a hazaiak lendületét: 12-2-re hozták a következő etapot, így Abell triplája 52-35-nél már csak szépítésre volt elég – a fordulásból ráadásul Gholston is dobott egy nagyot, 55-38-ra módosítva a félidei eredményt.
 
Lendületben maradt az OSE, a harmadik negyed elején már a húsz pontot is átlépte a különbség, ami a negyed közepéhez érve sem változott (65-43). Az addig megszokottakhoz képest viszont pontatlanabbá vált az oroszlányiak támadójátéka, négy perc alatt csak két pont érkezett a csapattól, így visszajött húszon belülre a Kaposvár (67-51). Amilyen jól kezdték a félidőt a hazaiak, olyan rosszul zárták: a Kaposvár megrázta magát, és a folytatásban lenullázta riválisát. Abell, Eaddy és Jackson további nyolc pontot szállított, így 67-59-cel zárult a harmadik etap.
 
Abell nyitotta a negyedik negyedet egy kettessel, majd lecsorgó triplája után csak részben lélegezhettek fel a hazaiak: Eaddy, aztán Paár is támadópattanót szedett, utóbbi befejezése pontos volt (67-63). Ruják hármasa ébresztette a (pontszerzésben) alvó Oroszlányt, majd Gholston is betalált. Kiegyenlített játékot hozott a folytatás, sikeres akcióra sikeres akció volt a válasz, így a negyed közepét átlépve sem változott a különbség (80-70). Koprivica két pontot tett még a kaposvári oldalra, aztán Abell harcolt ki faultot miközben a dobása célba ért. A büntetőt is bedobta, majd egy kivédekezett OSE-támadás után Eaddy egy újabb távolival kettőre hozta fel a vendégeket (80-78). Időt kértek a hazaiak, Ruják hármasa érkezett utána, de a fordulásból Eaddy is kintről talált be. Negyven másodperccel a vége előtt Abell keze is kintről sült el, az első negyed közepe után ismét vezetéshez juttatva ezzel a vendégeket. A fordulásból Ruják tett vissza egy támadó-lepattanót, újra előnyhöz juttatva az övéit. A végén Abell hármasa csak a gyűrűt találta el, így nagy csatában az OSE ünnepelhetett – 85-84.
 
MVM-OSE Lions – Kometa Kaposvári KK 85-84 (20-24, 35-14, 12-21, 18-25)
 
Bajnokság, 11. forduló
Oroszlány, Krajnyik „Akác” András Sportcsarnok
Játékvezetők: Győrffy Pál Attila, Minár László Balázs, Nyilas István (Bogárdi János)
 
Oroszlány: Ruják 11/9, Riddley 9/3, Szabadfi 5/3, Hollis-Jefferson 13, Polutak 11. Csere: Gholston 25/6, Thomas 9/9, Árva-File 2.
 
Kaposvár: Krnjajski 1, Abell 27/9, Paár 4, Koprivica 13, Jackson Jr. 15/6. Csere: Eaddy 18/12, Fazekas 6, Bogdán B. -, Puska B. -, Halmai -.
 
 
 
Paksi győzelem a Szedeák ellen
 
Az Atomerőmű SE otthonába látogatott az SZTE-Szedeák a férfi élvonal 11. fordulójában.
 
Négy paksi pontra Woolridge felelt egy kettessel, Nicholson triplája azonban gyorsan érkezett válaszként. Woolridge és Nicholson volt a két végrehajtó a következő két eredményes támadásban is, majd Bognár triplája talált a gyűrűbe, Locke pedig egyenlített (9-9). Nicholson újabb hármasára még volt szegedi válasz, 12-11 után azonban egy 12-1-es etapot produkáltak a házigazdák, így az első negyed utolsó percére már tíz fölött volt a különbség (24-12). Ihring is rátett egy kettest, 26-12-nél ért véget az első tíz perc.
 
Tízen belülre kapaszkodott a Szeged, megnyomta a második negyed elejét, White triplája azonban mintha megzavarta volna a vendégeket – Bognár mindkét büntetője kimaradt, amit Géringer egy akciógóllal büntetett (35-21). Zsíros triplájával csökkent 11-re a különbség, majd benézett tíz alá a Szeged, de Nicholsonék visszatornázták tíz fölé az előnyüket (45-32). Lake egyik büntetője volt csak jó, White zsákolása után pedig időt is kértek az ismét 14 pontos hátrányban lévő vendégek (47-33). Két pont érkezett még a Szedeáktól a félidei hajrában: 47-35 az első félidő.
 
Sorozatban dobott hét ponttal jött tízen belülre a Szeged úgy, hogy a harmadik negyed első perce egy kosarat sem hozott – a második minutumtól lendültek bele a vendégek, míg a Paksnak kellett három perc, mire először betalált a gyűrűbe (49-42). Nem engedte távolodni ellenfelét a Szeged, sőt Mucza triplája után egy jó védekezés következett, majd Woolridge dobott egy kettest, amivel egy kosáron belülre jöttek fel (53-50). Újabb lendületet adott a hazaiaknak Géringer triplája, majd nem sokkal később ugyanő még egyet beszórt távolról, a Woolridge-kettesre érkező Nicholson-hármas pedig ismét szegedi időkérést hozott (64-54). Ismét átlépte a tízes határt az ASE, sőt a hajrában Ihring még rátett egy triplát és egy büntetőt, így már Locke hármasával sem csökkenhetett egy számjegyűre a differencia (70-57).
 
Nicholson jegyzett két- majd egy pontot, Dorogi hármasa is behullott, majd Woolridge is beszórt egy triplát, amit további öt szegedi pont követett (76-65). Tíz ponton belülre azonban nem tudott jönni a Szeged, köszönhetően Wooten kettesének is. Öt perce maradt a vendégeknek, hogy visszahozzák a mérkőzést, s Woolridge vezetésével rá is kapcsoltak: mínusz hétig jöttek vissza (81-74). A paksi időkérés után azonban egy rövid periódusig csak hazai pontok következtek, amivel eldőlt a meccs: 87-78-ra nyert az ASE.
 
Atomerőmű SE – SZTE-Szedeák 87-78 (26-12, 21-23, 23-22, 17-21)
 
Bajnokság, 11. forduló
Paks, Atomerőmű Sportegyesület Sportcsarnok
Játékvezetők: Kapitány Gellért, Pozsonyi László, Lengyel Ádám József (Fekete László)
 
Paks: Ihring 17/3, White 16/6, Radics 4, Nicholson 20/9, Wooten Jr. 8. Csere: Géringer 10/6, Wright Jr. 7, Dorogi 5/3.
 
Szeged: Woolridge 27/3, Locke 16/6, Balogh 4, Bognár K. 13/3, Lake 5. Csere: Mucza 8/3, Zsíros 5/3.

Vármegyei szövetségek