Kiemelkedő magyar teljesítmények a női élvonalban
28
Nov
2023
Kiemelkedő magyar teljesítmények a női élvonalban
2023. november 28.  |  12:50
A 6. fordulót rendezték a héten a Tippmix Női NB I A csoportjában, és tele voltunk kiváló magyar teljesítményekkel.
 
A kör legjobb egyéni statisztikáját egy magyar játékos szállította: Boros Júlia 23 pontja, 8 gólpassza és 4 szerzett labdája (35 VAL) ezúttal nem ért győzelmet a Tarr KSC Szekszárdnak, többek között egy másik magyarnak köszönhetően. Az E.ON ELTE BEAC-nál ugyanis zsinórban másodjára nyújtott kiemelkedőt Angyal Barbara (21 pont, 7 gólpassz, 4 szerzett labda, 30 VAL). A 2001-es születésű hátvéd mellett Tóth Franka (11 pont, 7 pattanó, 15 VAL) és Katona Boglárka (6-6 pont és pattanó) is nagyon kellettek a fővárosi sikerhez.
 
Boros és Angyal mellett még egy Top5-ös magyar produkciót láthattunk a hétvégén: a TFSE-MTK-tól Dúl Panka Győrben nyújtott rendkívül sokoldalú teljesítményt (15 pont, 9 pattanó, 6 gólpassz, 4 szerzett labda, 30 VAL), leginkább neki volt köszönhető, hogy csapatának szinte a legvégéig esélye volt a győzelemre - ez végül nem jött össze. Mellette testvére, Dúl Terka (8 pont, 4 pattanó) és Németh Alma (14 pont) is hasznosan kosaraztak, a túloldalon pedig a válogatottaknak ment igazán. Dubei Debóra 25 ponttal és 4 gólpasszal (24 VAL) vezette győzelemre a SERCO UNI Győrt, Cyesha Goree 13 pontos, 10 lepattanós dupla-duplát tett ehhez hozzá (20 VAL), és érdemes kiemelni, hogy Bach Boglárka a 6 pontja mellett 5 labdát is szerzett.
 
A bajnok Sopron Basketnél válogatottunk egykori honosított irányítója, Yvonne Turner (15 pont, 4-4 pattanó és gólpassz) volt a legjobb, Dénesné Fegyverneky Zsófia pedig főleg az első félidőben volt rendkívül hasznos (8 pont, 3 pattanó). A túloldalon Matea Tadic mellett megint feltűnt Rátkai Eszter neve az NKA Universitas Pécs legjobbjai között, aki ezúttal 10 pontig és 4 lepattanóig jutott (17 VAL).
 
A BKG-PRIMA Natura Szigetszentmiklós főleg a második félidőre építve simán verte végül a VBW CEKK Ceglédet. A hazai sikerből a három légiós mellett leginkább Aldazabal Berroa Laura Solanch vette ki a részét, aki 13 ponttal és 3 lepattanóval zárt (19 VAL). A túloldalon Barnai Judit továbbra is minden tőle telhetőt megtesz (6 pont, 13 pattanó, 4 gólpassz, 17 VAL), de egyelőre kevés segítsége akad, pedig ezúttal Czank Tímea (5 pont, 7 pattanó) és Rakita Lili (9 pont, 5 pattanó, 3 gólpassz) is elértek egyenként 13-13 VAL-ig.
 
A DVTK HUN-Therm pedig szintén a második félidőben kerekedett igazán a Vasas Akadémia fölé. A továbbra is veretlen listavezetőnél három külföldi mellett Toman Petra (10 pont, 5 pattanó, 18 VAL) és válogatottunk egyik oszlopa, Lelik Réka (11 pont, 5 pattanó, 3 gólpassz, 16 VAL) voltak a legjobbak.
 
 
 
 
Fotó - BEAC/Girgász Péter

Vármegyei szövetségek