Férfi Egyetemi bajnokság: A kosáresőtől a kőkemény, keserves küzdelemig
24
Nov
2023
Férfi Egyetemi bajnokság: A kosáresőtől a kőkemény, keserves küzdelemig
2023. november 24.  |  10:00

Változatos, érdekes játékhéten van túl a férfi mezőny a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban. A keleti csoportban a címvédő DEAC, valamint a Miskolc és  Szeged is három számjegyű pontot dobott ellenfelének, nyugaton pedig ugyanezt a PTE-PEAC valamint a héten az első meccsén a Közgáz mondhatta el magáról. Éles  ellenpontként a Mosonmagyaróvár - Szombathely nyugati rangadón a két csapat kőkemény küzdelemben együtt hozott össze összesen 101 pontot. A csoport alsóházi rangadóján a Veszprém 20 pont fölötti hátrányból kis híján hosszabbításra mentette a mérkőzést a Ludovika otthonában, ám egy dudaszós hármas végül a hazaiak javára döntött

 

 

 

Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, férfiak, 6. forduló.

 

 

Keleti csoport:

 

 

AKE-Milton Friedman Egyetem - SZTE Szegedi RSC 53-104 (11-25, 14-33, 19-24, 9-22)

Budapest, Bethlen Gábor Technikum, 10 néző. V.: Sentényi, Szentpáli-Gavallér.

 

AKE-Milton Friedman Egyetem: Priszler 2, HUTVÁGNER 19, Laszák 10/3, Pesti 3/3, Korompai 12/6. Csere: Faragó 7/3, Tarsoly, Gergely. Edző: Pálfi Jenő.

SZTE Szegedi RSC: BELLA 14/3, KOVÁCS V. 18, ÓNODI 24/6, KASS 17, KAMENIL 6. Csere: El-Nader 8, RATKAI 12/3, Sajgó 5, Hősi, Vásárhelyi.  Edző: Gaál Gergő.

 

A mérkőzés első percétől kezdve a Szegedi RSC csapata diktálta az iramot. A második negyedben vendégoldalról leginkább Ratkai Szabolcs tudott érvényesülni támadásban, rajta kívül Ádám  Bella keze is "elsült a triplavonalon túlról.  Hazai oldalról a végül 19 pontos, 10 lepattanós dupla-duplát elérő Hutvágner Dániel volt a legeredményesebb. A vendégcsapat agresszív védekezésének és labdaszerzéseinek köszönhetően könnyű kosarakra tudott szert tenni. A félidőre kialakult 37 pontos különbség reális képet mutatott.

A harmadik negyedben a hazai csapat már összeszedettebben játszott, közel egál eredményt produkált a szegediekkel A Szeged csapatából Ónodi Tamás hármasainak örülhettek, a vendégcsapat megérdemelte a nagyarányú győzelmet.

 

Pálfi Jenő: - Az eredmény ugyan nem ezt tükrözi, de azt gondolom, hogy nagyot léptünk előre magunkhoz viszonyítva, főleg védekezésben. Egyre jobb a hozzáállás mindenki részéről. Nyilván van hova fejlődni, de ezt tudtuk amikor elindultunk ebben a bajnokságban. Magunkra figyelve haladunk lépésről-lépésre. Jó úton járunk! Csak így tovább! Az ellenfélnek gratulálunk!

Gaál Gergő: - A fiúk nagyon várták már az első győzelmüket, megérdemelten győztünk. Amiket szerettünk volna gyakorolni, azt tudtuk gyakorolni, úgyhogy reméljük, hogy a továbbiakban is tudjuk tartani ezt a formát. További sok sikert kívánunk az ellenfélnek!

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?hun_univk_53001

 

 

DEAC - DMSE 100-55 (16-9, 24-9, 33-15, 28-22) 
Debrecen, Oláh Gábor utcai Sportcsarnok, 20 néző. V.: Kisházi., Rácz.

DEAC: Ságodi , VARGA 20/3, Várszegi , BANKÓ 18/6, CZERMANN 12 . Csere: Neuwirth, Sólyom D. 7/3, SÓLYOM B. 11/3, HIBJÁN 25/15, Sipos 8/6. Edző: Nagy Lajos.

DMSE: Szirbucz 5/3, Zoványi 11/3, Wu 4, Valner 4, ALBUKAI 16. Csere: Mugamba 5/3, Veres, Bajzát 6/6, Zaghlol 2, Nádasi 2. Edző: Kovács István.

A két debreceni gárda találkozóját Czermann Patrik találatával a pályaválasztók kezdték kosárral, de Zoványi Csaba révén válaszoltak a medikusok. A folytatásban azonban ritmust váltottak a hazaiak, akik Sólyom Bence és a tripla-duplától egyetlen gólpasszal elmaradó (20 pont, 11 lepattanó, 9 gólpassz)  Varga Sándor vezényletével hét pontos fórra tettek szert. (16-9). A második negyedben a végül igen "izmos" 18-18 pontos és lepattanós dupla-dupláig jutó Bankó Zoltán triplájával távolodott tovább Nagy Lajos gárdája, a DMSE pedig Belal Albukai megmozdulásaival próbált lépést tartani, azonban a házigazdák Sipos hármasa után már húsz felé emelték előnyüket (40-18). A fordulás után sem lassított a DEAC, a javuló vendégjáték ellenére is Hibján Máté remekelésével megduplázták a felek közötti különbséget, így az érdemi kérdések már tíz perccel a vége előtt eldőlni látszottak (73-33). A negyedik felvonásban még próbált kozmetikázni Kovács István csapata, ám a szép játékot extra egyéni mutatókkal fűszerezve, magabiztosan zárták le a városi rangadót a hazaiak (101-55).

Nagy Lajos: - Egy rendkívül szimpatikus csapatot sikerült ma legyőzni. Az elején a védekezésünk rendben volt, viszont a helyzeteinket nem igazán használtuk ki, majd ez később megfordult. Sok sikert a medikusoknak.

 

Kovács István: - A kiválóan felkészített ellenfél hamar ráérzett arra a taktikára, amivel ma sikeresek lehettek. Ezzel egy borzasztóan magabiztos győzelmet arattak. Gratulálok az ellenfélnek, majd igyekszünk a következő mérkőzésen visszavágni.

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?hun_univk_52961

TFSE - Semmelweis Egyetem 73-59 (22-15, 20-12, 18-10, 13-22)

Budapest, dr. Koltai Jenő Sportközpont, 20 néző. V.: Hervay, Szőts.

 

TFSE: Pozsik 11/3, RÁTKAI 12/3, Velkey 3/3, SZLÁVIK 9/3, ALCSER 18. Csere: Kis L. , Nagy D. 2, CSÁNYI 10/3, Woditsh 3, Balsay 1, Fábián 4. Mb. edző: Horváth Gergely.

Semmelweis Egyetem: Kovács, PAULOVITS 27/12, Kórodi, TABAJDI 14, SZŐKE 12. Csere: Msakni, Csipán 4, Székely 2. Edző: Weisz Miklós.

 

 

A Semmelweis Egyetem kezdte jobban a mérkőzést Paulovits Barnabás két triplájának is köszönhetően, vezettek is az első negyed derekán. A TFSE azonban rendezte sorait es jó csapatjátékának köszönhetően fordírtott, majd folyamatosan növelte előnyét. Pontszerzés terén Alcser Dániel járt az élen, és a hazai együttes a félidőt 15 pontos előnnyel zárta. A második félidő első felében tovább nőtt a különbség a két csapat között, de a negyedik negyedre a tripla-duplától nem sokkal elmaradó Szőke Péter (12 pont, 8-8 szerzett labda és gólpassz), valamint a dupla-duplát (14 pont, 10 lepattanó) elérő Tabajdi Tege jóvoltából közelebb került a vendégcsapat a TFSE eladott labdáinak köszönhetően, de a hazaiak Rátkai Bálint, Csányi Kristóf és Pozsik Zsombor jóvoltából igazán nem engedték közel magukhoz a vendégeket, így a TFSE végül egyértelmű győzelmet aratott.

 

Horváth Gergely: - Az első negyedet kicsit nehezen kezdtük, de a második negyedre a srácoknak sikerült magukhoz térniük, így a félidőre sikerült egy nagyobb előnyre szert tennünk. Az előnyünket tovább növeltük a harmadik negyedben, így minden játékosunk is pályára léphetett. Az utolsó negyedben sok eladott labdánk volt, így csökkent a különbség a két csapat között, de összeségében úgy gondolom, hogy egy magabiztos győzelemmel zártuk a mérkőzést. Gratulálok a Semmelweis Egyetemnek es további sok sikert kívánok.

 

Weisz Miklós: - Egész jól kezdtük a mérkőzés, aztán kicsit fáradni kezdtünk és elkezdtünk egyénieskedni. A mérkőzés végére rátaláltunk arra a játékra, amit egész meccsen játszanunk kellett volna. Sajnos túl későn, de ha ezt tudjuk tartani a jövőben tudunk belőle építkezni.

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?hun_univk_52981

 

 

BME-MAFC - Eszterházy SC 86-50 (20-11, 24-14, 23-16, 19-9)

Budapest, Camugo, 50 néző. V.: Nagy I., Váczi.

BME-MAFC: KOFLANOVICS 6/6, Pollák 5/3, LÁNG-MITICZKY 11/3, Horváth 4, Pásztor 5. Csere: TÓTH 13, VARGOVICS 13/3, Vantal 2, Rozs 8, KÓSA 11, Bartha 6, Weidinger 2. Edző: Weisz-Tiba Klára.

Eszterházy SC: BOTKA 13/9, Pomázi 8, Bajusz 9, Lengyel 2, RÉKASI 12. Csere: Kerekes 4, Ficsor 2, Kovács, Kocsis, Kátai, Hőgerl. Edző: Klepej Roland.

A mérkőzést nagy iramban kezdték a felek. Láng-Miticzky Dániel (11/3 pont, 4 kiharcolt fault, 2-2 lepattanó-szerzett labda) nyitotta a hazai rohamot. Csatlakozott a Horváth Marcell-Pásztor Mátyás duó, majd a "műszaki alakulat" karmestere, Koflanovics Kristóf (6/6 pont, 6 lepattanó, 4 assziszt) zárta a nagyjából egy lélegzetvételre jutó támadások sorát.  Ekkor Pomázi Patrik és Botka Botond (13/6 pont, 5 lepattanó, 4 kiharcolt fault, 3-3 szerzett labda-assziszt)  "fújt riadót" a kissé a "buszban maradt"  vendégeknek. A hazai kispadról azonban ihletett formában beálló Kósa Gergely-Rozs Máté-Tóth Kornél trió tovább növelte a BME-MAFC előnyét. A második negyedben Vargovics Balázs (13/3 pont, 4 assziszt, 3 lepattanó) személyében újabb játékos adott újabb lökést az addig is lendületesen játszó hazai gárdának, és gyorsan 15 pont körülire emelte a különbséget. Tóth (13 pont, 14 lepattanó, 4-4 assziszt-kiharcolt fault) ellenőrzése alá vette a légteret, Rozs pedig jó helyezkedésének köszönhetően szinte minden mezőny játékostól kapott egy remek asszisztot. Az egriektől Rékasi Bojta (12 pont, 10 lepattanó, 4 kiharcolt fault) próbálta meccsben tartani csapatát. Az első félidő végje újra a vendéglátóké volt. Bartha Zsombor és Koflanovics szép megmozdulásai során 19 pontra nőtt a különbség szünetre. Fordulás után a BME-MAFC játékosai ott folytatták, ahol abbahagyták. A vendégek azonban kissé pontatlannak tűntek. Fővárosi szempontból Tóth-percek következtek, némi Vargovics parádéval fűszerezve. A negyedik negyedbe lépve egyre jobban nőtt a különbség a két csapat között. Kósa (11 pont, 5 lepattanó) beállása adta az utolsó koporsószöget az egrieknek. Újra friss játékosok diktálták ugyanis a tempót, amit már nehéz volt követni a vendégeknek a meccs végéhez közeledve.

Weisz-Tiba Klára: - Játékosaim kiegyensúlyozottan teljesítettek végig a mérkőzés során. Készültünk az egri csapatra, szerintem ők idén sok kellemetlen pillanatot fognak okozni minden ellenfelüknek. A megbeszélteket végrehajtottuk, dicséret illeti a csapatomat a fegyelmezettségért és a koncentrálásért egyaránt.

 

Klepej Roland: - Először is szeretnék köszönetet mondani a BME-MAFC csapatának a pályaválasztói jog cseréhez. Lassan már egy hónapja terem gondokkal küzdünk, ami rányomja bélyegét a teljesítményünkre. Persze ez semmit nem vesz el a hazai csapat érdemeiből, hiszen nagyon agresszívan védekeztek, és nagyon nehezen találtuk ennek az ellenszerét. Azt gondolom, hogy amíg az első félidőben hellyel-közzel fejben bírtuk a nyomást, addig még látóközelben voltunk. Aztán sajnos mentálisan is szétestünk. Olyan szempontból nagyon hasznos volt ez a mérkőzés számunkra, hogy akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak, most meg tudták mutatni magukat egy jó erőkből álló BME-MAFC-al szemben. Bízom benne, hogy hazai pályán ettől egy jobb arcunkat fogjuk tudni mutatni.

Statisztika: https://hunbasket.hu/merkozes/x2324/hun_univk/hun_univk_52991

 

Miskolci Egyetem - Nyíregyházi Egyetemi SE 130-77 (41-18, 24-21, 31-16, 34-22)

Miskolc, Egyetemi Körcsarnok, 30 néző. V.: dr. Nagy, Takács.

Miskolci Egyetem: GADUS F. 23/9, GADUS B. 13/3, Sándor 9/3 RAGÁLYI 25/9, SZŐKE 21,. Csere: GERŐCS 18, KOZÁK B. 15/3, Debreczeni 4, Velkey 2, Nyíri. Edző: Béres Dávid.

Nyíregyházi Egyetemi SE: VERBA 26/9, KABONGO 22/9, Bíró Be. 20/12, Vámos, Bíró Bo. 9/3. Edző: Vida Zoltán.

Mindkét csapat hiányzókkal érkezett a mérkőzésre, és ahogyan arra számítani lehet, a vendégeket viselte meg inkább a meghatározó játékosok távolléte. A hazaiak hamar magukhoz ragadták a kezdeményezést, és az első negyed végére több, mint 20 pontos előnyre tettek szert. A nyíregyháziak próbálták felvenni a ritmust, a különbséget nem tudták csökkenteni. Mindkét oldalt voltak hibák, de annál több szépen kivitelezett támadást láthatott a kilátogatott közönség, főleg miskolci részről. A nagy kedvvel játszó hazaiak egységes, jó csapatmunkával 130 pontig jutottak. A vendégek részéről Verba Szabolcs (26/9 pont 10 lepattanó 2 gólpassz), míg hazai részről Ragályi  Levente(25/9 pont 15 lepattanó 2 gólpassz) és Szőke Gábor (21 pont 10 lepattanó 4 gólpassz) dupla duplázott. A Miskolci Egyetem ezzel a győzelemmel megőrizte veretlenségét a bajnokságban.

Béres Dávid: - Örülök, hogy ma mindenkinek tudtam játéklehetőséget adni. Gratulálok a győzelemhez a fiúknak. További sok sikert kívánok az ellenfelünknek!

 

Vida Zoltán: - Büszke vagyok a fiúkra, hogy helyt tudtak állni a jó erőkből álló miskolci csapat ellen. Gratulálok ellenfelünknek a győzelemhez. További sok sikert kívánok nekik a bajnokságban!

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?hun_univk_52971

 

Nyugati csoport:

Közgáz SC és DSK - SMAFC 119-71 (29-13, 32-17, 29-26, 29-17)

Budapest, Kinizsi u. 25 néző. V.: Nepp, Lázár.

 

Közgáz SC és DSK: Csík 2, Papp 15/3, Dormán 15/3, MEZŐDI 9/3, ÚR 20. Csere: JENEI 10, CSIKÓS 20, KUTROVICH 19/9, Béres 9/3. Edző: Vladár Csaba.

SMAFC: Veöreös 9/3, TÖRÖK I. 23, HEISZENBERGER 20/12, Hencz 12, Nagy P. Csere: Guricza 2, Göndöcs, Maksoud 2, Ágoston 5/3. Edző: Márkus Tamás.

 

19-3-as 4 perccel indítottak a hazaiak a megilletődötten kezdő soproniak ellen. A vendégek edzője időkéréssel megtörte a vendéglátók lendületét, és a SMAFC a zónából labdákat szerezve elsősorban Török Ignác, valamint a tripla-duplától egyetlen gólpasszal elmaradó Heiszenberger Norbert (20 pont, 14 lepattanó, 9 gólpassz) révén néhány tetszetős támadást vezetve kiegyenlítetté tették a játékot. A második etap két hazai hármassal indult, ezzel 20 pont fölé nőtt a Közgáz előnye. A SMAFC nem tört meg 15-re visszajött, ám ekkor egy 10-0-lal megnyugtató előnyhöz jutottak a hazaiak, akik Kutrovich Bence vezérletével szünetig 30 pont fölé hízlalva előnyüket eldöntötték a találkozót. Szünet után már kevésbé koncentráltak a felek a védekezésre, látványos, kosarakban gazdag játék mellett nyitotta tovább az ollót a Közgáz, amelyből Úr Mátyás (20 pont, 12 lepattanó) és a roppant kreatívan, szellemesen kosarazó Jenei Koppány (10 pont, 11 gólpassz) jutott dupla-dupláig. A mérkőzés a vendégek cserejátékosának Ágoston Álmosnak a valóban szép, és méltán nagy közönségsikert kiváltó triplájával zárult.

 

Vladár Csaba: - Köszönjük az időnként ügyesen kombináló soproni csapatnak a sportszerű játékot. Próbáltunk kemény védekezésből gyors támadásokat vezetni, és ez hellyel-közzel sikerült is. A visszazárkózással időnként adódtak problémáink, de összességében örülünk az újabb győzelemnek.

 

Márkus Tamás: - Nagy gratuláció jár a fiúknak. Korántsem tudtunk a teljes csapatunkkal eljönni, de aki itt volt és pályára lépett, mindenki maximálisan odatette magát. Hetvenhárom dobott ponttal idegenben lehet meccset nyerni, de sok könnyű, indításos kosarat kaptunk, így a Közgáz teljesen megérdemelten nyert. Annak külön örülök, hogy a kisembereink jól játszottak, éppen ezért optimistán várom a következő mérkőzést.

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?hun_univn_51781

 

 

Mosonmagyaróvár UNI-Győr - SZOESE 53-48 (14-16, 12-11, 7-12, 20-9)

Mosonmagyaróvár, Bauer Rudolf Egyetemi Sportcsarnok, 30 néző. V.: Földesi, Erős.

 

Mosonmagyaróvár UNI-Győr: Tóth-Erdei 8/6, Friedl 6, Dani, Varga Z, SÓLYOM 12. 5. Csere: Éder 6/6, Mester, Piukovits 3/3, Gergácz 8/6, Varga T. 2, Tuvshinbayar 3/3, Karsai. Edző: Laky Tibor.

SZOESE: HORVÁTH CS. 15, Kiss M.  14/9, Vicze 10, Nárai 4, Várkony T. 2 Csere: Gyánó, Frisnyák, Németh 3, Várkony K. Edző: Kéri Péter.

 

A hazai csapat komplett kezdő ötösét volt kénytelen nélkülözni a Szombathely elleni mérkőzésen, így nagy feladat hárult az eddig kevesebb szerepet kapó mosonmagyaróvári játékosokra, igaz a vendég oldalon isakadt hiányzó. A két gárda az egész mérkőzés során fej-fej mellett haladt, ám a záró etapban, hat pontos vendég vezetésnél, szerkezetet váltva a saját maga javára tudta fordítani a mosonmagyaróvári alakulat a találkozót. A mérkőzésen a csapatok sok hibával, ám annál nagyobb akarással küzdöttek és a végjátékban kreatívabb vendéglátók le tudták győzni a jó erőkből álló vasi alakulatot ezen a továbbjutás szempontjából nagyon fontos összecsapáson.

 

Laky Tibor: - Utoljára, talán, amikor bajnokok lettünk, akkor voltam ennyire boldog. Mindkét csapatnak gratulálok. Ma a kevesebbet hibázó és nagyobb akarattal a végjátékot lejátszó csapat győzött, akik mi voltunk. Nagyon örülök a győzelemnek, mert nagy lépés ez nekünk a végső céljaink felé.

 

Kéri Péter: - Két tartalékos csapat mérte össze a tudását a mai napon, ahol elsősorban a védekezés dominált, ami a végeredményen is látszik. Harminchat percen keresztül vezettük a mérkőzést, de tizenhárom büntetőt kihagyva, ne csodálkozzunk, hogy nem sikerült győznünk, gratulálok a Mosonmagyaróvárnak.

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?hun_univn_51771

 

 

Ludovika SE - Veszprémi Egyetemi SC 73-70 (19-15, 19-12, 22-12, 13-31)

Budapest, Ludovika Aréna, 30 néző. V.: Gyurka, Kozma.

 

Ludovika SE: Nagy M. 7, SZATMÁRI 17/9, RENKECZ 14, Póczos 5/3, Sándor 10. Csere: Patai 2, Farkas 5/3, BECK 11/3, Tóth M. 2, Darvas. Edzó: Mészáros István.

Veszprémi Egyetemi SE: BIRKÁS 15/9, STEWART 17/6, PRODANOVIC 17/6, Végh 11, Scheff  5/3. Csere: Szabó B. 5, Csernák, Halász, Nádasdi. Edző: Kerekes Gábor.

 

Két hasonló erősségű egyetemi csapat csapott össze hétfő este a Ludovika Arénában. A Veszprém csapata sokat erősödött tavaly óta, mivel idén többen játszanak az NB I B-s csapatból is. A Ludovika SE saját hallgatóival szerepel idén, akik közül többen játszanak a Honvéd Ludovika NB II-es, csapatában, kiegészítve honvédos U18-as játékosokkal. Az első három negyed a házigazdák szája íze szerint zajlott, minden negyedet biztosan hozott a dupla-duplát (14 pont, 16 lepattanó) elérő Renkecz Máté, valamint az ettől egyetlen lepattanóval elmaradó Szatmári Roland  vezette ludovikás alakulat.

A negyedik negyed előtt 21 pontos volt a hazai előny. Ekkor azonban váratlan fordulat történt. A hazai csapat biztos előnye tudatában kissé elkényelmesedve, ötlettelenül játszva ölte az időt, várva a végét jelző dudát. A dudaszó itt fontos, lesz még szerepe. A hazai csapat "lassításától" vérszemet kapó veszprémi Birkás-Prodanovic-Stewart trió megpróbálta a lehetetlent, visszahozni a meccset. Ez lényegében sikerült, mivel 7 másodperccel a vége előtt az eredményjelző 70-70-et mutatott. A hátralévő rövid időben a hazaiak még egy rohamot indítottak, és egy betörés kiosztás után a dudaszó pillanatában a fiatal Beck Dániel dobott egy bravúros hármast, amivel helyreállt a hazai csapat "behúzta" ezt az izgalmassá váló mérkőzést.

 

Mészáros István: - Szerencsére nem hullott ki az összes hajam a negyedik negyedben. Erre szokták mondani, hogy a kispadon eltöltött idő duplán számít a valós életkor kiszámításánál. Nos ez a meccs ennek többszöröse volt. Mégis minden jó, ha a vége jó, gratulálok a csapatnak, fontos meccset nyert meg, az ellenfél ritkán látható tartásról tett tanúbizonyságot, mégis valakinek nyerni kellett, és most mi voltunk jókor jó helyen.

 

Kerekes Gábor: - Sajnos nem tudtunk teljes csapattal jönni, ez végül számított is. Mindent megpróbáltunk az utolsó negyedben, nagyon úgy nézett ki, hogy hosszabbításra sikerül menteni a meccset, és úgy gondolom, hogy a ráadásban nagyobb esélyünk lett volna, kiindulva a meccs végi állapotból, de a sport ilyen, kiszámíthatatlan. Gratulálok mindkét csapatnak, a Ludovikának a győzelemhez, a mieinknek a harcosságukért, a visszavágón igyekszünk javítani.

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?hun_univn_51801

 

 

Óbudai Egyetem Kandó SC - PTE-PEAC 84-113 (18-29, 21-28, 17-26, 28-30)

Budapest, Lónyay Református Gimnázium, 20 néző. V.: Tóth, Novák.

 

Óbudai Egyetem Kandó SC: BALÁZS 11, Veres, Polster 10/3, KARAKÓ 25/3, BAATARSUKH 21/9. Csere: Leveleki 8/3, Katatics 9/3, Berzicai. Edző: Őri Gergely.
PTE-PEAC: FÜLÖP 10/3, NAGY K. 21/6, BOR 22/6, Habling 8, MEZEI 20. Csere: KELEMEN 13, JOLSVAI12/3, Halkovics 2, Németh 3, Darázs 2. Edző: Kmezic Zoran.


Az utazás ellenére a vendég pécsi együttes kezdte lendületesebben és koncentráltabban a mérkőzést, elsősorban Mezei Máté és Bor Sándor vezérletével, egy villámrajtot követően állva hagyták a hazai együttest és a 4. percben már 15-2-re vezettek a Baranya vármegyeiek. Úgy tűnt, mintha a hazai együttes lett volna az utazó csapat és még a buszban maradtak volna játékosai. A második negyedet 9-0-s rohammal kezdték a vendégek, így a 12. percben már 20 pontos előnyük volt (18-38). Ekkor a hazai együttes is elkezdte a pontgyártást és elsősorban Balázs Benjámin és a mérkőzés végére 25 pontos, 14 lepattanós dupla-duplát elérő Karakó Bálint pontjainak köszönhetően 10 pontra zárkózott az óbudai alakulat (35-45). A hazaiak felzárkózását pécsi időkérés követte, ami után a félidőre visszaállt a közel 20 pontos vendég vezetés (39-57). Félidőt követően hiába próbált meg mindent megtenni a hazai együttes, egyszerűen nem tudtak betalálni a gyűrűbe, ziccerek maradtak ki rendre, így nem tudott csökkenni a különbség a két együttes között, sőt Nagy Kevin tripláinak köszönhetően az utolsó negyed előtt már 27 pontos vendég vezetés állt a táblán (56-83). A záró játékrész nem sok védekezést hozott, magabiztos vendég vezetés mellett kisebb dobópárbaj zajlott a végén, ami a különbségen már nem változtatott, így végig vezetve és irányítva a mérkőzést sima, közel 30 pontos győzelmet szereztek a pécsiek, akiktől Kelemen Benjámin (13 pont, 10 lepattanó) ért el dupla-duplát (84-113).

 

Őri Gergely: - Ma nem voltunk itt fejben, érdekes döntéseink voltak, amit tükröz a borzasztó sok eladott labdánk is. Ennél sokkal több kell, elsősorban mentálisan kell itt lenni a mérkőzésen. A Pécs egy teljesen más dimenzióban kosárlabdázott ma, mint mi. Gratulálok nekik a győzelemhez.

 

Kmezic Zoran: - Egy szimpatikus és jó játékosokból álló Óbudai Egyetem ellen léptünk ma pályára. Sokszor nem úgy mentek a dolgok a pályán, ahogy én azt szerettem volna, de végül is nagy arányú győzelmet szereztünk, pont amiért jöttünk.

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?hun_univn_51791

 

A 3. fordulóból elhalasztott mérkőzés:

Ludovika SE - Közgáz SC és DSK 68-98 (19-25, 12-30, 19-22, 18-21)

Budapest, Ludovika Aréna, 30 néző. V.: Sentényi, Szőts.

 

Ludovika SE: Renkecz, NAGY M. 25/9, Farkas 4, TÓTH M. 15/3, Szatmári 2. Csere: Darvas 2, Patai 2, Beck 10, Sándor 5, Póczos 2. Edző: Mészáros István.

Közgáz SC és DSK: Jenei, Dormán 10, KUTROVICH 17/3, GYÜRK 13/6, Úr  9. Csere: NAGY G. 23/6, CSIKÓS 19/3, Papp 7. Edző: Vladár Csaba.

 

Annak ellenére, hogy kée nappal az összecsapás előtt mindkét gárda játszott már egy meccset lendületesen kezdett mindkét csapat,  de szellős védekezéssel. Sokáig az esélytelenebb Ludovika vezetett egy-két ponttal. A negyed vége és a második tíz perc már a vendégek dominanciáját hozta. A Közgáz hatékony volt, a hazaiak kapkodtak, indokolatlanul gyorsították a játékot. A második félidő sokkal kiegyenlítettebb játékot hozott, a nézők számára élvezetesebb volt az összecsapás. Végül a papírforma érvényesült, de a második negyed kivételével a Ludovika helyt állt.

 

Mészáros István: - Elhalasztott meccset pótoltunk. Sikerült kosárlabda mérkőzést kreálni a találkozóból, dicséret illeti a csapatomat. Persze voltak hibák, de lelkesek voltunk, és voltak olyan szakaszok, amikor fel tudtunk nőni a feladathoz. A nagyobb tudás érvényesült, gratulálok a Közgáznak.

 

Vladár Csaba: - Voltak kis nehézségek a csapatösszeállításnál, de végül érvényesült a papírforma, biztosan hoztuk a meccset. Lendületesen játszottunk, jól sült a letámadás is, főleg a második negyedben sikerült sok labdát szerezni. Sportszerű, fogyasztható mérkőzés volt.

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?hun_univn_51651

 

Fotó: Práczki Péter

Vármegyei szövetségek