Wentzel Nóra: A csapattársaim megmutatták a Gorzow Sétányt
21
Nov
2023
Wentzel Nóra: A csapattársaim megmutatták a Gorzow Sétányt
2023. november 21.  |  08:15
Wentzel Nóra pályafutása során először játszik külföldön, miután az elmúlt hét szezont az NKA Universitas PEAC-nál töltötte. A magyar válogatottal részt vett a kínai Universiadén, ahol az ötödik helyen végeztek. Az idei szezonban 12.2 pontot és 2.8 gólpasszt átlagol meccsenként a lengyel bajnokságban, a PolskaStrefaInwestycji Enea AJP Gorzów csapatában, a női EuroCupban pedig 11.8 pont, 3.5 lepattanó és 3.3 gólpassz a mutatója. Arról kérdezte Nórát a klub honlapja, hogy hogyan érzi magát eddig az együttesnél!
 
 
- Hogy tetszik a lengyel bajnokság?
 
- Teljesen más, mint a magyar. Sokkal fizikálisabb és megterhelőbb, talán ez a legnagyobb különbség. Ez az első alkalom, hogy külföldön játszom, és az első benyomásaim nagyon pozitívak. Nagyszerű a csapategység, a klubnál dolgozó emberek rendkívül segítőkészek, ez pedig nagyban megkönnyítette számomra a beilleszkedést a csapatba. Nagyon boldog vagyok, hogy a szezon előtt úgy döntöttem, átigazolok a lengyel bajnokságba!
 
- Milyen helyeken voltál eddig Gorzowban?
 
- A csapattársaim megmutatták a gorzowi sétányt. Sétáltunk a Warta folyó mentén, ami gyönyörű volt, és elmentünk a lányokkal a golfpályára is. Még sok felfedeznivaló van előttem. Nagyon szeretem a sushit, ezért a kedvenc éttermem Gorzowban egy sushi étterem. Nagyon finomak az ételek.
 
- Milyen helyeket ajánlanál a magyarországi turistáknak Gorzowban, amelyeket érdemes megnézni?
 
- A csarnokunkat! Nem tudom, talán azt a sushi éttermet is, de a legfontosabb a csarnokunk. Ez a legjobb hely Gorzowban.
 
- Voltál már Lengyelországban Gorzowon kívül más helyeken is?
 
- Még nem. Sűrű a programunk a sok meccs miatt, a válogatott szünetben pedig otthon voltam Budapesten. Remélem, hogy a karácsonyi szünetben eljutok valahova. Egyelőre csak azokat a városokat láttam, ahol a lengyel bajnokságban pályára léptünk, és azoknak is csak a szállodák körüli részeit.
 
- Milyen lengyelországi helyeket szeretnél megnézni?
 
- Úgy hallottam, hogy Wroclaw gyönyörű város. Azt mondták, hogy nagyon szép és barátságos hely a turisták számára. Nagyon szeretnék elmenni oda. Lesz egy bajnokink a Wroclaw-val, úgyhogy lesz rá lehetőségem! 
 
- Kóstoltál már lengyel ételeket? Van kedvenced?
 
- Imádok enni, így természetesen ki kellett próbálnom a lengyel ételeket. Ettem már savanyú levest, nagyon finom volt. Természetesen a "pierogit" is kipróbáltam, a hagyományos töltelékeset. Ezek a kedvenc lengyel ételeim.
 
- Mi a helyzet a lengyel nyelvvel? Ismersz már néhány szót? 
 
- Igen, tanulom a lengyel nyelvet, nem könnyű. Azt mondják, hogy a magyar az egyik legnehezebb nyelv, de szerintem a lengyel sokkal nehezebb. Néhány étel nevét azért tudom, például "burgonya - ziemniaki", "paradicsomleves - zupa pomidorowa". Azt is tudom, hogy "kés - nóż", "villa - widelec", "pohár - szklanka" "tányér - talerz". Olyan kifejezéseket is ismerek, mint "jó reggelt - dzień dobry", "viszlát később - do zobaczenia", "fáradt vagyok - jestem zmęczona", ezek nagyon fontos kifejezések az edzéseken. Egyelőre ennyit tudok, de tanulok. A nyelvtan borzasztóan nehéz, úgy megy, ahogy, de próbálkozom!

Vármegyei szövetségek