Tippmix Férfi NB I: Az Alba, a Falco és a Körmend is győzött
12
Nov
2023
Tippmix Férfi NB I: Az Alba, a Falco és a Körmend is győzött
2023. november 12.  |  08:08
A Körmend nyerte a dobópárbajt a Ludovika Arénában
 
Az NB I. A 7. fordulójának szombat délutáni mérkőzésén a rekordbajnok Budapesti Honvéd fogadta az első vidéki aranyérmest, az Egis Körmendet – a vasiak az 1987-es fináléban éppen a fővárosi piros-fehéreket verték. A BHSE 2-4-es mérleggel a 11., míg a legutóbbi három meccsét elveszítő MTE 3-3-as mutatóval a 7. pozícióból várhatta az összecsapást, melyet az M4 Sport is műsorára tűzött. A helyszíni nézőszámra biztosan nem volt negatív hatással a tévéközvetítés, szépen megtöltötték a nézők a részükre megnyitott szektorokat.
 
Kiváló hangulatban, nagy iramban kezdődött a találkozó, Cook egymás után két hármast küldött a helyére, Hajdu betörésével és az ex-körmendi Henry pontjaival kapaszkodtak a hazaiak (6-7). Tolbert zsákolt nagyot, de Filipovic és Brown révén már a vendéglátók álltak jobban, ám nem sokáig, mert Doktor behintett egy triplát. Gyorsan összegyűjtötték négy csapathibájukat a vendégek, korábbi játékosuk büntetett is a vonalról (12-12). Az ellenállhatatlanul játszó Cook révén ismét magukhoz ragadták az irányítást a vasiak, Kiss Mátyás teljesen tisztán dobhatott kintről, be is talált, ekkor időt kért Jovanovic mester (14-19). Hatott az eligazítás, a Brown-Filipovic kettős dupláival 22-22-nél utolérték ellenfelüket a piros-fehérek, Morgan trojkáját visszadobta Reizinger, Filipovic középtávolija már hazai vezetést jelentett, de Kocsis Tamás időkérését és Morgan 2+1-es akcióját követően mégis a piros-feketéknél volt a minimális előny egy negyed után (27-29).
 
Ferencz és Cook révén két hárompontossal nyitotta a második etapot a Körmend – az első tíz távoli MTE-kísérletből nyolc célba ért, Tolbert egymás után kétszer zsákolt, tízet számolt az eksztázisban tomboló vendégtábor a házigazdákra, Zlatko Jovanovic magához szólította övéit (29-39). Ilija Djokovics fontos hármassal jelentkezett, kissé megtorpantak támadásban a felek, Henry büntetőivel zárkózott tovább a budapesti gárda, Kopácsi kihasználta, hogy lassan rendeződtek vissza a pirosmezesek, ez érthető módon nem tetszett a körmendiek vezetőedzőjének (36-39). Morgan ziccerével és Doktor hármasával ismét egy kis levegőhöz jutott a Kocsis-legénység, a túloldalon Henry volt szemfüles a palánk alatt, de támadóoldalon légiósai révén kompenzálta védekezésbeli hibáit az MTE, Djogo triplájával alig több, mint tizennyolc perc alatt ötven pont fölé jutottak a látogatók (42-51). A játékrész hajrájában a szabaddobásoké volt a főszerep, 46-53 állt a táblán a nagyszünetben. A vendégek a 6,75-ön kívülről és belülről is 67%-kal céloztak az első félidőben, ugyanakkor a fővárosiak már nyolc támadólepattanónál jártak a mindössze két körmendivel szemben.
 
A fordulás után is folytatódott a lüktető játék, Durázi húzta be Morgan labdáját, Ferencz a sarokból emelt a gyűrűbe, Brown és Djokovics révén javított triplamutatóján a Honvéd (54-62). A BHSE amerikai kisembere bravúrral, faulttal együtt, estében dobott be egy közelit, vendég oldalon Durázi volt eredményes kétszer a festékből, a mérkőzés ezen periódusában (is) több volt a sikeres akció, mint a rontott. A negyed derekán Djokovics csent labdát, aztán visszalépős trojkát küldött a helyére, Kocsis kérte ki először harmadik idejét a mérkőzésen (62-69). Durázi tett vissza bravúrral egy gyűrűről felpattanó labdát Filipovic szorításában, aztán a plusz egyet is hozzátette, Djogo, illetve Brown állt csapata élére, Henry kiosztott egy sapkát Tolbertnek. Reizinger labdaszerzéséből Hajdu szerzett könnyű kosarat, ezzel alakult ki a 69-78-as negyedvégi eredmény.
 
Morgan kettese vezette fel a záró felvonást, Bazsó első kosara egy tripla volt, Tolbert zsákolását követően felrobbant a vendégszektor (72-83). Henry hozta vissza tízen belülre övéit, büntetőkkel növelte előnyét a vasi alakulat, a reklamáló Jovanovic a kiállítás sorsára jutott (74-86). Cook leblokkolta Filipovicot, de egy büntetővel és egy pöcivel javított a magasember, aki korábban Körmenden is megfordult. Djogo faulttal együtt küldött a helyére egy floatert, ám a túloldalon Henry gyorsan bevágott egy távolit, ezzel jelezve, hogy még korántsem dőlt el a találkozó. Durázi Krisztofer állt csapata élére, kiharcolt egy támadóhibát, blokkolt, majd egy középtávolival fejezte be az ellentámadást, kevesebb mint öt perc maradt az órán, Dragan Alekszics időt kért (80-91). Filipovic a körmendi palánk alatt begyűjtötte ötödik személyi hibáját, Henry kidobta a labdát a pályáról, Cook büntetett, ám a szívós piros-fehérek Henry és Brown révén 1:55-tel a vége előtt visszakapaszkodtak mínusz kilencre (84-93). Kocsis Tamás instrukcióit követően aztán Durázi ismét betalált a gyűrű alól, Bazsó középtávolija pedig lejött, ezzel végleg eldőlt a csata. A végeredményt Hajdu állította be a periméterről, egy felfokozott hangulatú, pontgazdag mérkőzésen szinte végig vezetve nyerte meg az “oroszlános rangadót” az Egis Körmend, ugyanakkor a Honvédnak sincs oka szégyenkezni – jó mérkőzést láthatott a Ludovika Aréna közönsége. A nagyszünetig sokkal pontosabban célzott a Kocsis-legénység, de a palánkok alatt inkább a BHSE akarata érvényesült, a folytatásban fordult a kocka: visszaesett a vendégek kinti dobószázaléka, a második félidőben csak egyszer találtak be kintről, ugyanakkor megfordították a lepattanócsatát. A hazaiak 87 pontjából 59-et a Brown-Henry-Filipovic trió szerzett, míg az MTE nyerőembere eleinte egyértelműen Cook volt, a hajrában viszont már Durázi és Djogo volt a két leghasznosabb körmendi.
 
Budapesti Honvéd SE - Egis Körmend 87-96 (27-29, 19-24, 23-25, 18-18)
 
Bajnokság, 7. forduló
Budapest, Ludovika Aréna
V.: Földházi Tamás Péter, Szilágyi Bálint, Sörlei Attila (Balogh László György)
 
Honvéd: Djokovics 9/9, Brown 23, Hajdu 7/3, Henry 20/6, Peringer -. Cs: Filipovic 16, Reizinger 7/3, Kopácsi 2, Bazsó 3/3.
 
Körmend: Doktor 9/6, Cook 26/12, Takács -, Durázi 14, Tolbert 11. Cs: Morgan 12/3, Djogo 15/3, Ferencz 6/6, Kiss 3/3, Schmera -.
 
 
 
Simán nyert Sopronban a Falco
 
Remekül kezdte a mérkőzést a Falco, Pongó és Tanoh Dez is betermelt öt-öt pontot, így Bors Miklósnak alig több, mint két perc után időt is kellett kérnie. Nichols dobta át Kellert, így felkerült a táblára a Sopron is, aztán két büntetőt is a helyére tett. Keller szerezte meg első pontjait, Banyard jó ütemben lépett be a festékbe, de Pongó azonnal válaszolt efy hármassal (6-15). Banyard pofozott be egy rontott dobást, Perl két büntetővel kezdte meg a pontgyártást, Meszlényi is hibátlab volt a vonalról. Pongó szép ziccert tett fel Banyard szorításában, Da Silva fejezett be egy gyorsindítást. Perl hatalmas passzát Barac váltotta egy duplára, Meszlényi szórt egy hármast, Archibald háromra csökkentette a differenciát. Perl momentumai következtek, Molnár horga után Krivacevic tett vissza egy rontott dobást. A negyed végéig minimálisan sikerül zárkóznia a Sopronnak, de öt ponttal a Falco vezetett. 22-27
 
Molnár pontjaival folytatódott a játék, Krivacevic harcolt addig, míg üresre játszotta magát a palánk alatt. Archibald tört be bátran és két kosarával egy pontra jött fel az SKC, a támadásban megtorpanó Falcora (28-29). Perl triplája szédült be, majd betöréssel hozott két pontot a vendégeknek, Pot kosara után kért időt a Sopron. Meszlényi állította meg a futást egy triplával, Tanoh Dez verte meg lábbal Banyardot, Archibald szórta be büntetőit. Keller villant, de az SKC irányítója kintről is beköszönt, a félidőre végül 8 pontos előnnyel mentek a vendégek. 35-43
 
Da Silva szerezte a félidő első pontjait, Pongó csent labdát, amiből Perl ziccerezett, ráadásul kétszer egymás után. Griffin kettesére Pot szórt egy hármast, Tiby szerezte meg első pontjait. Da Silva büntetőzött. Pot egy pontot a vonalon hagyott, a negyed feléhez érve mindkét csapat támadójátéka kicsit akadozott (41-53). Keller zsákolt nagyot, egy soproni időkérést követően Jordano süllyesztett el egy hármast. Griffin egy büntetőt dobott be, Perl kettőt, Fazekas temója hullott be. Két büntetővel már 18 ponttal állt jobban a címvédő, Jordano triplája után pedig érkezett Bors Miklós időkérése (44-65). Perl jelentkezett ismét, ráadásul a negyed végéig már csak vendég pontok születtek. 44-70
 
Krivacevic a festékből köszönt be, Da Silva célzott pontosan a sarokból, Pot nagyszerűen tört be, Nichols fejezett be egy 2+1-et. Krivacevic és Jordano növelte tovább az előnyt, Da Silva zsákolt, aztán még egyet, Jordano viszont egy triplával felelt (59-80). Ezt követően értelem szerűen már csak különbség volt a kérdés, a győztes kiléte nem. A Falco újabb győzelmet aratott, a Sopronnak pedig megszakadt a győzelmi sorozata. 74-89
 
Sopron KC - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 74-89 (22-27, 13-16, 9-27, 30-19)
 
Bajnokság, 7. forduló
Sopron, NOVOMATIC Aréna
Játékvezetők: Győrffy Pál Attila, Minár László Balázs, Fodor Attila (dr. Gincsai János Péter)
 
Sopron: Nichols 16, Meszlényi 8/6, Griffin 3, Da Silva 20/6, Banyard 5. Csere: Sitku -, Csendes -, Fazekas 5/3, Molnár 4, Archibald 13/6.
 
Szombathely: Pot 11/3, Pongó 12/6, Tanoh Dez 7/3, Tiby 7, Keller 6. Csere: Verasztó -, Barac 3, Takács 2, Perl 21/3, Krivacevic 7, Jordano 13/9.
 
 
 
Meglepte az OSE-t, idegenben nyert a KTE
 
Három győzelemmel állt az MVM-OSE Lions az A-csoportban, eggyel a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét a két együttes hetedik fordulóbeli találkozója előtt.
 
Thomas egy hármassal adta meg az alaphangot, és a folytatás is az oroszlányiaknak sikerült jobban: két perccel később Balsay szintén távolról célba érő dobásánál már 10-2-re vezettek a vendéglátók. Thomastól érkezett egy újabb tripla, 15-6-nál tízhez közelített a különbség. Faragott hátrányából a KTE, azonban az első negyed hajrájára meglett a két számjegyű különbség: Gholston egyik büntetője volt csak jó, de így is 21-11-et mutatott az eredményjelző. Az utolsó percben közelebb jött a KTE – 23-16-tal zárult az első tíz perc.
 
A második negyedet is jobban kezdte az OSE: Riddley, Polutak és Gholston is betalált, 7-1-es rajthoz segítve ezzel csapatukat. Öt KTE-pont érkezett válaszul, így ismét tízen belül volt a különbség (30-22). Nem engedte meglógni ellenfelét a védekezésén szigorító Kecskemét: Sinik egy büntetőt rontott, amit egy triplával kozmetikázott, majd Gholston hármasára ismét Sinik dobott egy hármast, aztán egy kettest (33-31). Szoros meccs alakult ki a felek között, Bogues révén kétszer egyenlített a Kecskemét, de végül egyetlen ponttal az OSE „nyerte” az első félidőt (39-38).
 
Karahodzsics kettesével a KTE-hez került az előny, Riddley egy büntetővel egalizált. Sinik triplája talált, Thomasé is, majd Bogues kettese és büntetője kötött ki a gyűrűben (43-46). Öttel is vezetett már a KTE, Balsay triplája hozta vissza egy kosáron belülre az oroszlányiakat (50-53). Illés vette vállára az OSE-t, kétszer is ő egyenlített – előbb egy hármast, majd egy duplát tett helyre (57-57). Szoros utolsó negyedet vetített előre a harmadik tíz perc hajrája: továbbra is egyetlen pont volt a különbség harminc perc után, de már a vendégek javára (59-60).
 
Lawrence dupláival rögtön négy ponttal növelte előnyét a Kecskemét, amely a folytatásban is tartotta egykosárnyi fórját (63-66). Karahodzsics kettest, Sinik hármast jegyzett, az utolsó negyed közepén időt kértek a hazaiak (63-71). Gholston kettese talált, a triplája viszont lejött – egyre jobban szorította az idő a hazaiakat, akik Lawrence duplája után ismét időt kértek. Balsay szerzett két pontot, Lawrence keze azonban nem remegett meg a büntetők közben (67-75). Gholston közelijét Riddley triplája követte, háromra jött vissza az utolsó perc előtt az OSE (72-75). Wittmann első büntetője talált, a második nem, de akcióból jóvá rontott dobását a KTE rutinos játékosa (72-78). Alig húsz másodperce maradt a hazaiaknak, ami már nem volt elegendő: az első negyed után fordító Kecskemét behúzta a találkozót – 72-78 a vége.
 
MVM-OSE Lions – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 72-78 (23-16, 16-22, 20-22, 13-18)
 
Bajnokság, 7. forduló
Oroszlány, Krajnyik „Akác” András Sportcsarnok
Játékvezetők: Tőzsér Dénes Kelemen, Makrai Márton, Pozsonyi László (Hartyáni Zsolt)
 
OSE: Riddley 14/3, Szabadfi 2, Illés 7/3, Thomas 15/9, Gáspár M. 2. Csere: Gholston 14/6, Balsay 12/6, Polutak 6.
 
KTE: Sinik 23/12, Bogues Jr. 12/3, Ivkovic 2, Kucsera -, Karahodzsics 10. Csere: Lawrence 20, Dramicsanin 6/3, Wittmann 3, Tóth Barna 2.
 
 
 
Pakson is győzött a DEAC
 
A még nyeretlen Atomerőmű SE a DEAC-ot fogadta az A-csoport hetedik fordulójában.
 
Williamson kettesére Nicholson két jó büntetője, White triplája és Wright duplája volt a hazai válasz (7-2). Radics is betalált, kétszer is – a másodikat már DEAC-időkérés követte (11-3). A rövid taktikai értekezlet jól jött a vendégeknek: nem sokkal később Williamson triplájával már 13-10 volt az állás. Hőgye érkezett, majd ismét Williamson: átvette a vezetést a DEAC (13-14). Dorogi és Woods révén fordított az ASE, amely egy ponttal behúzta az első etapot (17-16).
 
A második negyed első perceiben csak a DEAC volt eredményes: Ságodi triplát, Buckles és Buljevics duplát dobott, ami után időt kértek a hazaiak (17-23). White hármasa törte meg a paksi pontcsendet, Mócsán felelt kétszer a vonalról, majd ismét White dobott egyet kintről. Egy kosáron belül maradt az ASE, egészen Buljevics közelijéig, azonban Ihring és White erre négy ponttal reagált (29-29). Pajor dobott triplát, ismét az ASE-nál volt az előny, viszont a Paks a félidő utolsó két percében már nem tudott eredményes lenni, így a DEAC büntetőkkel a javára fordította az állást (32-33).
 
Ihring közelijével ismét a hazaiaknál volt a vezetés, majd egy-egy dupla következett mindkét oldalon, így maradt a minimális hazai fór. Mócsán fél percen belül két triplát is berámolt, 36-41-nél időt kértek a vendéglátók. Mócsán újabb távolija keserítette a hazaiakat, akik White révén még tudták tartani a lépést. Williamson és Buljevics is kintről talált be, majd ugyanez a páros jegyzett egy újabb hármast és egy kettest is (44-55). Az utolsó percet megnyomta az ASE, így tíz ponton belülre került (50-57).
 
Pontváltással kezdődött a záró negyed, nem tudott közelebb lépni az ASE (55-63). Többet hibáztak a felek, Nicholson második büntetője törte meg a gólcsendet, majd a DEAC is csak egy pontot jegyzett Edwinnek köszönhetően. Nehezen találták a ritmust támadásban a csapatok, több rontott dobást követően Mócsáné lett a következő akciógól (56-66). Drenovac kettesével már tíz fölött is volt a különbség, ami végül egy számjegyű lett: Ihring hármasa zárta le a meccset, amelyet a DEAC nyert meg 70-61-re.
 
Atomerőmű SE – DEAC 61-70 (17-16, 15-17, 18-24, 11-13)
 
Bajnokság, 7. forduló
Paks, ASE Sportcsarnok
Játékvezetők: Nagy Viktor, Goda László, Kovács Nimród (Téczely Tamás)
 
ASE: Ihring 9/3, White 19/12, Radics 2, Nicholson 14/3, Wright Jr. 6. Csere: Dorogi 6, Pajor 3/3, Woods 2, Sövegjártó -, Kovács Á. -.
 
DEAC: Edwin 6, Hőgye 2, Drenovac 10, Williamson 15/9, Buljevics 16/3. Csere: Mócsán 15/9, Ságodi 4/3, Buckles 2.
 
 
 
Abell és Eaddy extrájával nyert a Kaposvár
 
Abell elhibázta az első támadást, triplakísérlete kimaradt, a túloldalon azonban Osztojics jól centerezett. 0-2 után Abell büntetőből szépített, majd a kaposváriak legújabb szerzeménye, Tahj Eaddy köszönt be egy hármassal. Tóth zsákolásával lett egyenlő, majd Koprovica közelije egy 7-0-s rohanást zárt le a harmadik percben. Továbbra is a magasemberek voltak aktívak a zalaiak részéről, Osztojics és Tóth újabb pontjaival előbb utolérték a somogyiakat, majd Lekunas révén a vezetést is átvették. Eaddy ismét egy trojkát küldött a helyére, amivel a hazaiak vezettek. A negyed hajrája  a Kaposvárnak jött össze jobban. Hicks közelije zárta az etapot, 6 ponttal tartott előrébb a hazai együttes (27-21).
 
Eaddy a folytatásban is nyerőembernek bizonyult, büntetőit is higgadtan értékesítette. A ZTE-nek nagyon jókor jött Hicks triplája, amivel feljöttek négy pontra a vendégek. Krnjajszki közelről, Jackson pedig távolról volt eredményes, így ismét tisztes távolság volt a felek között. Jackson és Hicks maradt továbbra is aktív a csapatok részéről, de a különbség nem csökkent, sőt a 17. percben 10 egységgel tartott előrébb a Kaposvár. Mishula büntetőkkel és triplával tartotta meccsben csapatát, de amikor nagyon kellett a hazaiaknak, Puska is betalált távolról. Ez jelentette az első félidő utolsó kosarát, amivel a somogyiak megduplázták előnyüket (49-37).
 
Eaddy ott folytatta, ahol abbahagyta, az amerikai irányító triplával indította a második félidőt. Osztojics küzdött a palánk alatt, ám az amerikai kisember újra pontosan célzott távolról, aminek köszönhetően magabiztosan vezetett a Kaposvár. A 24. percben már a 20 pontos különbséget is átlépte a hazai csapat, a ZTE pedig rendre elhibázta a támadásait. Hicks és Tóth pontjaival 20 ponton belül voltak a zalaiak, de a hazai szurkolóknak egy percig sem kellett izgulniuk. Visszaállt a korábbi különbség a negyed végére, sőt még nőni is tudott, köszönhetően Eaddy-nek és Abellnek (71-50).
 
Tóth és Osztojics egy-egy duplájával indult a záró etap, de Eaddy a hatodik hárompontosát is a helyére küldve gyorsan lehűtötte a kedélyeket. Mishula is pontosan célzott kintről, de ezután több támadást is elhibáztak a vendégek. Visszaállt a korábbi 20 pontos differencia, öt perccel a vége előtt már érezhető volt, hogy a találkozó eldőlt. Az utolsó öt percet Hicks és Osztojics révén megnyerte a ZTE, ám ez már csak az eredmény kozmetikázásra volt elegendő, végül 11 ponttal nyert a Kaposvár (89-78).
 
Kometa Kaposvári KK - Zalakerámia ZTE KK 89-78 (27-21, 22-16, 22-13, 18-28)
 
Bajnokság, 7. forduló
Kaposvár, Kaposvár Aréna
Játékvezetők: Praksch Péter Árpád, Balog György Attila, dr. Németh Patrik (Páli dr. Kálmán)
 
Kaposvár: Eaddy 25/18, Abell 25/3, Paár 4, Koprivica 4, Jackson 11/6. Csere: Puska 5/3, Krnjajszki 10/3, Fazekas 2, Bogdán 3/3, Halmai -.
 
ZTE: Hicks 24/6, Csátaljay 2, Green 2, Osztojics 22, Tóth Á. 10. Csere: Németh Á. -, Keller I. 2, Lekunas 3, Mishula 11/9, Csuti 2.
 
 
 
Nehezen, de nyert az Alba Pécsen
 
6-0-val kezdte a mérkőzést a Pécs, az Albának másfél perc kellett, hogy a gyűrűbe találjon. Ekkor Philmore dobott be egy középtávolit. Kerpel-Fronius duplájára Kass válaszolt, a fehérváriak hátvédje távolról talált be. Durmo és Philmore kosárváltásai következtek: a hazaiak erőcsatárának közelijére a vendégek magasembere válaszolt távolról, majd Durmo is értékesített egy triplát. Egészen a 7. percig folyamatosan a hazaiaknál volt az előny, az Alba Vojvoda közelijével 18-18-nál érte utol a házigazdákat. Chambers büntetőivel a vezetést is átvették a vendégek, majd a negyed záró percének kosárváltásából is ők jöttek ki jobban (20-27).
 
Luzaics használta ki, hogy több lehetőséget is elhibáztak a vendégek, hármasával négy pontra jött fel az NKA. A következő szakaszban a hazaiak rendre elhibázták a lehetőségeiket. Az Alba sem volt pontos, de Barnett és Vojvoda kosaraival már kilenc ponttal is megléptek. Meleg a büntetővonalról célzott pontosan, Kerpel-Fronius pedig egy akciót fejezett be sikeresen, így a 15. percben feljöttek öt pontra a hazaiak. Állandósult az 5-10 pont közötti különbség a felek között. Scherer triplájával zárkózott volna újra a Pécs, de Barnett erre hármassal felelt, így a félidőben nyolc ponttal tartottak előrébb a vendégek (38-46).
 
Közel két perc után született meg az első kosár, ekkor Philmore talált be középtávolról. Luzaics hiába dobott triplát, az ellentámadásból Barnett is pontosan célzott. Elhibázott támadások következtek, amit Kerpel-Fronius kosara szakított meg. A 26. percben Luzaics újabb hárompontost dobott be, ezzel 47-51-re jöttek fel a hazaiak. Vojvoda is betalált távolról, amire Durmo válaszolt, a mérkőzés továbbra is szorosan alakult. A 28. percre ledolgozta hátrányát az NKA, sőt Luzaics kosara után a vezetést is átvette. Philmore közelijére Meleg válaszolt, majd hiába dobott be két büntetőt is a fehérváriak magasembere, Durmo kosara zárta a negyedet, ezzel előnyhöz juttatva csapatát (61-60).
 
Izgalmasan alakult az utolsó játékrész, a 34. percig felváltva vezettek a csapatok. Az Alba Barnett és Chambers révén meglépett öt ponttal. A pécsiek nem akartak leszakadni, sőt a 37. percben 73-73-nál újra egál volt a meccs. Kerpel-Froniusnak sikerült egyenlítenie, majd bedobott egy újabb triplát, miközben Dickey csak egy büntetőt értékesített. Úgy nézett ki, hogy két perccel a vége előtt a hazaiaknál lehet a lélektani előny. Nem így gondolta ezt Philmore, aki ezen az estén nyerőembernek bizonyult, és egymást követően két támadást is hármassal fejezett be, miközben a Pécs elhibázta a támadását. Feljött még két pontra 78-80-nál az NKA, de a hajrá az Albának sikerült jobban. A vártnál talán nehezebben, de a vendégek hozták a kötelezőt (80-86).
 
NKA Universitas Pécs - Arconic-Alba Fehérvár 80-86 (20-27, 18-19, 23-14, 19-26)
 
Bajnokság, 7. forduló
Pécs, Nemzeti Kosárlabda Akadémia Fűzy Ákos Centerpálya
Játékvezetők: Benczur Tamás, Györfy Rúben, Farkas Gábor (Farkas Zoltán)
 
NKA Pécs: Kerpel-Fronius G. 18/6, Luzaics 15/9, Benke K. 3, Durmo 25/6, Herger 3/3. Csere: Meleg 6, Scherer 5/3, Lados 5/3, Rátgéber -.
 
Alba Fehérvár: Chambers 9, Kass 3/3, Barnett 16/6, Philmore 27/12, Dickey 7. Csere: Vojvoda 10/3, Balogh M. 3/3, Takács Mi. 3/3, Roberts 8/3.

Vármegyei szövetségek