Tippmix Női NB I: Drámai csatában verte a TFSE-MTK a Szekszárdot
23
Oct
2023
Tippmix Női NB I: Drámai csatában verte a TFSE-MTK a Szekszárdot
2023. október 23.  |  09:00

A Tippmix Női NB I. A 4. fordulójában a TFSE-MTK 69-67-re legyőzte a TARR KSC Szekszárdot.

Technikai okok már pár perccel később kezdődött a találkozó. A kedvenceiket idegenbe is szép számmal elkísérő szurkolói buzdítása közepette villámrajtot vett a Szekszárd. Jacinta Monroe, Boros Julcsi és Alexandra Stanacev találataival 6-0-s előnyre tett szert a KSC. Egy lepattanót jó érzékkel visszarakva Monika Czinano szerezte az első hazai találatot. A TFSE híveinek az eladott labdák okoztak fejfájást, de Czinano agilis játékával és Sha Carter büntetőivel, illetve triplájával felzárkózott a fővárosi gárda. Pár pontos előnyét ugyan tartotta a Szekszárd, de szorosan a nyomukban haladtak a hazaiak. Pontszegény, kifejezetten küzdős, hajtós meccset követhettünk. Az első negyedet Monika Czinano büntetői és Jacinta Monroe duplája zárta, 10 perc után 17-13-ra ment a KSC. A második etap elején Alexandra Stanacev triplájával erősítette meg előnyét a Szekszárd. A TFSE első találata a szezont extra formában kezdő Szabó Fanni nevéhez fűződött. Fanninak ezek voltak az első pontjai ezen az estén.

A hazaiak kilencedik eladott labdája után vezetett támadásból Jacinta Monroe növelte 9 pontra a szekszárdi előnyét. Szabó Fanni triplájával igyekezett faragni a hátrányán a TFSE. A Szekszárd azonban lényegesen pontosabban játszott és ez az eredményen is meglátszott. Sara Krnjic 2+1-es megoldása után 29-19-nél először érte el a 10 egységet a differencia. Hegedűs Péter időkérése után Dúl Terka vezette a hazai felzárkózást. Triplát értékesített és remek gólpasszt osztott ki, amivel 29-24-nél megfelezte hátrányát a házigazda. Dúl Terka ezt követően is betalált, amivel 29-26-ra hozta fel csapatát. A Szekszárd kosárcsendjét Horváth Bernadett dudaszós triplája törte meg. A folytatásban 34-26-ra megugrott a KSC. Monika Czinano hozta közelebb a TFSE-t, majd a félidei 36-30-as eredményt 2-2 büntető alakította ki. A TFSE a 27 mezőnykísérletéből 10-et értékesített, míg a Szekszárd 32-ből 12-t. A lepattanócsatát 23-15-re nyerte a házigazda, de kétszer annyi eladott labdája volt (12-6), mint a Szekszárdnak. A harmadik negyed elején az első pontjait szerző Dúl Panka faragott csapata hátrányán, majd Sha Carter 36-34-re alakította az eredményt.ű

A Szekszárd első találatát az ekkor már 14. pontját szerző Jacinta Monroe jegyezte. A TFSE lendülete azonban nem tört meg és 38-38-nál egyenlítettek a hazaiak az extra napot kifogó Dúl Terka duplájával, majd nem sokkal később 40-38-nál a vezetést is átvették. A TFSE előtt nyíltak esélyek, de 2-3 pontnál jobban nem tudott ellépni. 43-40 után pedig ismét a Szekszárd vette át az irányítást, 9-1-es futással 49-43-ra szakadtak el a vendégek. A harmadik negyedet Szabó Fanni büntetői zárták, majd a negyedik negyedet az öt pontja indította, amivel 51-49-nél ismét a hazaiak jártak előrébb. A kiegyenlített küzdelemben felváltva estek a kosarak. Sha Carter triplája után 56-53-nál a TFSE-nek volt egy megugrása, melyre Horváth Bernadett triplája érkezett válaszul. 56-56 után Miklós Melinda sportszerűtlenje akasztotta meg a játékot. Ebből Dúl Panka értékesített négy pontot, amivel 60-56-ra módosult az állás.

Horváth Bernadett újabb triplája egy pontra visszahozta a KSC-t. Amikor azonban Sha Carter hármasa is célt ért, 65-61-re léptek el a hazaiak. Izgalmakból nem volt hiány a folytatásban sem. A TFSE megugrását követően 65-65-nél egyenlített a Szekszárd a Monroe-Krnjic kettős révén. Erre Monika Czinano büntetői érkeztek válaszul, majd Sara Krnjic ismét egyenlített. A győztes kosarat 2 másodperccel a vége előtt Szabó Fanni szerezte. Időkérés után még volt egy támadása a Szekszárdnak, de Horváth Bernadett dobása nem ért célt. Drámai meccsen 69-67-re nyert a TFSE.

 

TFSE-MTK - TARR KSC SZEKSZÁRD 69-67 (13-17, 17-19, 16-13, 23-18)
TIPPMIX NŐI NB I. A , 4. forduló
Budapest, Dr. Koltai Jenő Sportközpont
Jakab László Imre, Szilágyi Bálint, Kapusi Gábor (Herczeg Ágoston)

TFSE-MTK: Carter 17/9, Baa, Szabó 20/6, Czinano 16, Dúl P. 9/3. Csere: Dúl T. 7/3. Király, Németh.

TARR KSC Szekszárd: Stanacev 9/3, Mányoky 2, Monroe 22. Boros 11/3, Holcz. Csere: Theodoreán, Miklós 3/3, Horváth 9/9, Krnjic 11.

 

Vármegyei szövetségek