Tippmix Női NB I: Legyőzte a Szekszárd a Pécset
03
Oct
2023
Tippmix Női NB I: Legyőzte a Szekszárd a Pécset
2023. október 3.  |  23:30

A női bajnokság 3. fordulójából előrehozott rangadón a TARR KSC Szekszárd 81-60-ra győzte le az NKA Universitas Pécs gárdáját.

Peyton Williams és Ana Vojtulek kosárváltása vezette fel a 3. fordulóból előrehozott bajnoki rangadót. Külön érdekesség, hogy ezen két csapatunk képviseli hazánkat az Európa Kupa jövő héten kezdődő főtáblás küzdelmei alkalmával, így ilyen szempontból is érdekes volt figyelni az összecsapást. Éppen az Európa Kupa miatt hozták előrébb a meccset. Az első percekben a TARR KSC került kisebb lépéselőnybe, amikor Boros Julcsi triplája célt ért, 8-4-es előnyre tettek szert. A folytatásban azonban a pécsiek vették át az irányítást. Miután Sydney Wallace triplája és Matea Tadic duplája célt ért, 13-10-nél már Zseljko Djokics kért időt. Az első negyed hajrájában fej-fej mellett váltott vezetéssel haladtak a csapatok. 10 perc után 17-14-re ment a Pécs. A pécsiek 17-ből 8-at, a szekszárdiak 18-ból 5-öt dobtak be mezőnyből. A második etap Kiss Angelika és Mányoky Réka találataival indult. Amikor Mányoky Réka triplából is eredményesnek bizonyult, 21-20-nál már csak egy pont választotta el a feleket.

A második negyed középső szakasza a pécsieknek sikerült jobban. Sydney Wallace két triplájával 29-21-re lépett el a baranyai gárda. Időkérés után Jacinta Monroe duplája és Aleksandra Stanacev triplája indította el a szekszárdi felzárkózást. Ekkor már pécsi időkérés állította meg a játékot. A hazaiak lendülete nem tört meg, amikor Jacinta Monroe 2+1-es helyzetet értékesített, 31-31-nél egyenlített a TARR KSC. Két és fél perc volt a félidőig. A pécsiek innen ismét megugrottak 35-31-re, a félidőt azonban Boros Julcsi öt pontja zárta, amivel 36-35-re fordított a házigazda. Julcsi az első 20 percben 10 pontot szerzett és 3 gólpasszt osztott ki. Pécsi oldalon a 11 pontos Sydney Wallace volt a legeredményesebb. A harmadik negyedben közel két percet kellett várni az első találatra, melyek Mérész Beatrix büntetőiből születtek. Felváltva estek a kosarak, hol az egyik, hol a másik gárda járt előrébb. Lüktető, fordulatos küzdelmet láthattunk. Igaz, mindkét oldalon joggal okoztak fejfájást a kihagyott ziccerek.

Az volt a nagy kérdés, hogy ki tud ebből az “egy ide, egy oda” szituációból elmozdulni. Mányoky Réka és Horváth Bernadett tripláival a Szekszárdnak sikerült. Mányoky Réka két hárompontost is értékesített rövid időn belül. Amikor a második hármasa célt ért, 52-46-ra lépett el a KSC. Pécsi időkérést követően Mérész Beatrix még faragott csapata hátrányán, de aztán Horváth Bernadett újabb triplájával 56-48-ra megugrottak a szekszárdiak. A harmadik szakaszt végül 20-14-re nyerte a házigazda. A pécsiek a félidőig 5, kizárólag a harmadik negyedben 6 labdát adtak el. Ez jól mutatja, hogy mennyivel hatékonyabban védekeztek Theodoreán Alexandráék, mely védekezés az extra triplákkal kiegészülve meghozta a fordulatot. Az 56-49-ről induló záró szakaszban is dominált a Szekszárd. Másfél percet kellett várni, amikor Boros Julcsi újabb hármasával 61-51-nél először érte el a 10 pontot a differencia.

A pécsiek nagyot küzdöttek és egy pillanatra nem adták fel. Matea Tadic és Sydney Wallace 6-0-s futást vezényelt, 61-57-re visszahozva a csapatukat. A döntő futás erre válaszul érkezett: sorrendben Jacinta Monroe, Boros Julcsi és Aleksandra Stanacev villant meg és visszaállította a 10 pontos különbséget. Mányoky Réka hármasa pedig ezt meg is erősítette, így 70-57-nél újabb pécsi időkérés következett. Az utolsó percekben már nem lehetett kérdés a szekszárdi fölény. Aleksandra Stanacev csapata 10. tripláját értékesítve 74-57-nél 17 pontos előnyhöz juttatta a TARR KSC-t. Az utolsó percben pedig már a 20 pontos vezetésért támadt szurkolói vastapsa közepette a Szekszárd, mely Miklós Melinda, Nikola Dudasova és Szücs Gréta nélkül is magabiztos sikert ünnepelhetett A 81-60-as végeredményt Horváth Bernadett triplája alakította ki.

 

TARR KSC SZEKSZÁRD - NKA UNIVERSITAS PÉCS 81-60 (14-17, 22-18, 20-14, 25-11)
TIPPMIX NŐI NB I. A , 3. forduló
Szekszárd, Városi Sportcsarnok
Goda László, Fodor Attila, Rácz Zsolt Róbert (Balogh László György)

TARR KSC Szekszárd: Stanacev 12/6, Krnjic 2, Vojtulek 11, Boros 15/6, Holcz 4. Csere: Theodoreén, Horváth 9/9, Mányoky 14/12, Monroe 14, Árvai.

NKA Universitas Pécs: Smailbegovic 8/3, Rátkai 1, Weninger 6, Williams 9/3, Mérész 8. Csere: Laczkó 2, Tadic 9, Olawuyi 2, Halmágyi Ki, Halmágyi Ka., Wallace 13/9, Kiss 2.

 

Vármegyei szövetségek