Hollandiával vív negyeddöntőt az U23-as 3×3-as világbajnokságon a magyar válogatott
01
Oct
2023
Hollandiával vív negyeddöntőt az U23-as 3×3-as világbajnokságon a magyar válogatott
2023. október 1.  |  10:45

Vasárnap 13 óra 25 perctől Hollandiával vív negyeddöntőt a lublini U23-as 3×3-as világbajnokságon a magyar válogatott. Ismerkedjünk meg a riválissal.

Mint ismert, a Kovács Kitti, Rozmán Lilla, Szirony Dorina és Zsámár Lili alkotta csapatunk a csoportkörben szerdán 22-13-ra verte Egyiptomot, majd 21-10-re Olaszországot. Pénteken előbb Thaiföld volt a rivális, akiknél 21-7 arányban bizonyultak jobbnak Süle Krisztina tanítványai. Ezt követően zárásul Franciaországtól 21-15-re kaptak ki a magyar lányok. A csoportkörben hármas körbeverés alakult ki és a 79 szerzett pontjuknak köszönhetően mieink az élen zártak.

A negyeddöntős rivális így az A-csoport másodikja, Hollandia lesz, akik szintén 3-1-es mutatóval teljesítették a csoportkört. Kenyát 22-5-re, Ausztriát 19-14-re győzték le. Kínától 21-15-re kikaptak, USA válogatottját viszont 21-19 re múlták felül. Nekik is ponterős csoportkörük volt, 78 szerzett ponttal a négy találkozóról.

A holland válogatott döntően a Nemzetek Ligájában szereplő csapatukra épül. Hárman, Kiki Fleuren, Lotte Sant és Zoë Slagter ott voltak például Szolnokon is. Egy új játékos csatlakozott hozzájuk, az Egyesült Államokban tanuló Jade Blagrove erre az eseményre már nem tudott hazatérni, a helyét Lotte van Kruistum vette át. Ő U18-ban sokat játszott, de az elmúlt években kevesebbet 3×3-azott. Ez a kihagyás nem látszik rajta, hiszen 23 szerzett ponttal a csapata második legeredményesebbje volt a csoportkörben. Nála jobban csak Zoë Slagter szerepelt, 27 pontot ért el. Slagter tagja volt a shusha-i WS versenyen döntőt játszó holland alakulatnak.

A hollandokkal a Nemzetek Ligájában nyáron négyszer találkoztunk, két győzelem, két vereség a mérleg. Igaz, egyik sem szerepelt teljesen abban az összeállításban, amiben most fog pályára lépni. Egy biztos, összességében mindkét csapat joggal tekinthet bizakodva a negyeddöntőre. A hollandoknak Kína és USA, a mieinknek Franciaország és Olaszország társaságában kellett kivívni a továbbjutást a csoportból. Ezek mindenképpen fontos eredmények. Ráadásul az eddigi magas pontszám azt jelenti, hogy vereség esetén is reális az 5-6. hely, ami mindkét nemzetnek szép siker lenne.

 

A mérkőzést a FIBA 3x3 YouTube-csatornáján lehet élőben követni.

 

Vármegyei szövetségek