3x3-as U23-as vb: Negyeddöntős a magyar válogatott
29
Sep
2023
3x3-as U23-as vb: Negyeddöntős a magyar válogatott
2023. szeptember 29.  |  14:41

A lublini U23-as 3×3-as világbajnokságon magabiztos győzelemmel folytatta szereplését a magyar válogatott. A mieink a pénteki nap első mérkőzésén 21-7-re verték Thaiföldet.

Pár másodperc telt el csupán, amikor Thaiföld megszerezte első találatát. Ezzel tehát ellenfelünk került lépéselőnybe, azonban nem kellett sokat várni a válaszra, mely szinte azonnal érkezett is lányaink oldaláról. Egy távoli találattal pedig már Magyarország felé billent a képzeletbeli mérleg nyele. Ezt követően egy darabig kosárra-kosár volt a válasz, mígnem válogatottunk magasabb sebességbe nem kapcsolt és nemcsak támadások tekintetében, de védekezésben is elkezdte diktálni a ritmust. 2-6-nál már négy ponttal ment a magyar együttes, ezután pedig az ellenfél kért időt eligazításra. Visszatérve ugyan Thaiföld is betalált, ám a különbséget végül Kovács Kitti sikeres büntetői korrigálták. Kovács pedig megállíthatatlan tűnt a palánk alatt. A center sorban szerezte a pontokat, 3-10-nél pedig már hét pontos előnyt szerzett csapatunknak.

Thaiföld továbbra sem találta a ritmust. Magyarország abszolút dominálta a parkettet, s pár perccel a találkozó vége előtt tulajdonképpen már nem is lehetett kérdéses a győztes kiléte. 3-10 után Szirony Dorina becsatlakozott a pontszerzők sorába, majd Rozmán Lilla volt sikeres, melynek köszönhetően a differencia majdnem tíz pontra nőtt. Thaiföld ekkor szépített, egy dobás közbeni faulttal közelebb férkőztek lányainkhoz, akiket az ellenfél hirtelen fellángolása azonban nem zavart meg. Újabb időkérés után a mérkőzés utolsó szakasza következett. A különbség végül 6-17-nél lépte át az előbb említett tíz pontot, ebből pedig a thaiföldiek már nem tudtak visszakapaszkodni. Az összecsapást Szirony Dorina távoli találata zárta, ezzel pedig Magyarország 7-21-es győzelmet aratott.

THAIFÖLD - MAGYARORSZÁG 7-21
FIBA 3x3 U23 World Cup 2023
Lublin, Lengyeloszág
Marek Maliszewski, Dorothy Okatch

Thaiföld: Warin Katekleang 1, Apinya Wongsakulsukdee 2, Pattaraporn Rengrew -, Worakarn Wongwisetsak 4.

Magyarország: Rozmán Lilla 2, Zsámár Lili 6, Szirony Dorina 5, Kovács Kitti 8.

 

 

Nagyot küzdött pénteki második mérkőzésén a magyar válogatott az U23-as 3×3-as világbajnokságon. Lányaink 21-15-re maradtak alul Franciaországgal szemben.

A világbajnokság pénteki játéknapjának második mérkőzésén Magyarország tehát Franciaország ellen léphetett pályára. A pontszerzést a franciák indították, majd Kovács Kitti találata következett, mellyel egál 1-1 lett az állás. A vezetést azonban nem tudták átvenni lányaink. Ellenfelük ritmust váltott, s egészen 4-1-ig menetelt, amikor is újabb magyar találat következett. Válogatottunk azonban csupán egy pillanat erejéig tudott szépíteni, érkezett ugyanis a francia kontra, melynek köszönhetően visszaállt az eddig három pontos különbség.

A kocka viszont ekkor fordult. Kovács Kitti vezetésével ugyanis válogatottunk hatalmas energiákat mozgósított, végül pedig sikeresen ledolgozta hátrányát, s 7-8-nál egy pontra zárkózott fel. Ez azonban nem okozott zavart a franciák játékában, akik elkezdték gyártani a pontokat, s egy szempillantás alatt ismét 5 ponttal mentek. 9-14-nél magyar időkérés következett. A folytatásban továbbra is Franciaország kezében volt az irányítás. Az ellenfél szépen lassan menetelt előre, az idő pedig szintén nekik kedvezett. Három perc volt hátra a találkozóból, amikor márcsak pár pont választotta el őket a magabiztos sikertől. Az ellenállás ismét Kovács Kittitől érkezett, aki hatalmas erőket mozgósított a palánk alatt, gyönyörűen küzdöttek lányaink, ez azonban már sajnos nem volt elegendő Franciaország megfékezésére. A találkozó 21-15-el végződött a franciák javára.

A vereség ellenére lányaink azonban három bravúros győzelemmel kiharcolták a negyeddöntőbejutást, melyet vasárnap rendeznek majd Lublinban!

MAGYARORSZÁG - FRANCIAORSZÁG 15-21
FIBA 3x3 U23 World Cup 2023
Lublin, Lengyeloszág
Deanna Jackson, Marek Maliszewski

Magyarország: Rozmán Lilla 1, Zsámár Lili 1, Szirony Dorina 2, Kovács Kitti 11.

Franciaország: Eve Wembanyama 6, Emma Peytour 6, Mariama Daramy 6, Lisa Dufon 3.

Vármegyei szövetségek