Kerekesszékes Eb: Nem sikerült javítani Dánia ellen
20
Sep
2023
Kerekesszékes Eb: Nem sikerült javítani Dánia ellen
2023. szeptember 20.  |  17:00

Lelkes pesti és pécsi szurkolósereg előtt játszotta újabb mérkőzését a magyar kerekesszékes kosárlabda válogatott a szarajevói C-csoportos Európa-bajnokság második csoportmérkőzésén, de ez sem segített a mieinken, akik sima vereséget szenvedtek a dánoktól.

Az agresszív letámadás ellen nem tudott mit kezdeni a magyar csapat, a dánok szervezetten játszottak és rendkívül pontosan dobtak. A mieinknél az egyetlen pozitívum az volt, hogy a lefújás előtti pillanatban Gergely István nagyszerű hárompontost szerzett. A magyar válogatott második csoportmeccsét is elveszítette a szeptember 17-24-e közötti C-csoportos Eb-n, harmadik találkozóját szeptember 21-én, csütörtökön 14:30-tól vívja Bulgária ellen. A bolgárok eddig a dánok elleni győzelem után szoros meccsen vesztettek a csehek ellen. A magyar válogatott a két vereség után pénteken és szombaton az 5-8. helyért mérkőzik.

 

Dánia-Magyarország 88-19 (22-4, 19-0, 24-4, 23-11)

Magyarország: Tóth Cirill, Tomolya Péter, Gergely István 9/3, Oszolik Péter, Schober László, Sedric Roussel, Domonkos Roland, Boda Ferenc 4, Antal József, Klaics Gábor 6. Vezetőedző: Mogyorósi András.

Vármegyei szövetségek