3x3: Két vereséggel búcsúzott csapatunk a Nemzetek Ligája szuperdöntőjén
13
Sep
2023
3x3: Két vereséggel búcsúzott csapatunk a Nemzetek Ligája szuperdöntőjén
2023. szeptember 13.  |  20:00

Hosszabbításos vereség Egyiptomi ellen az ulánbátori szuperdöntő-nyitányon

Szerdától péntekig rendezik Mongólia fővárosában, Ulánbátorban a 3×3-as Nemzetek Ligája Szuperdöntőjét. A tornán szereplő magyar válogatott első ellenfele Egyiptom együttese volt, akik ellen végül 15-13-as vereséget szenvedtek mieink.

A mérkőzés elején Egyiptom került lépéselőnybe, majd Vég-Dudás Annát faultolták, kinek büntetőjével 1-1-nél már egyenlítettek is lányaink. A vezetést azonban nem tudták átvenni. Ismételten az ellenfél talált be, ezzel pedig újból feléjük billent a mérleg. Szélsebes tempót diktáltak a csapatok már az első pillanattól kezdve, csak úgy pörgött a játék, ez viszont számtalan hibát eredményezett mindkét oldalon. Mind Magyarországnak, mind pedig Egyiptomnak megvoltak a rádobásai a következő percekben, találatot azonban nem szereztek az együttesek. Végül Egyiptom törte meg a kosárcsendet, sorozatban három kosarat szerzett az ellenfél, amivel 1-5-re változott az állás. Ekkor lányaink kértek időt eligazításra.

Visszatérve Vincze Nikolett találatával tudtak szépíteni mieink, védekezésben azonban továbbra is voltak hiányosságok, amiket Egyiptom maximálisan kihasznált. Így tehát ez az eddigi négy pontos különbség is állandósulni látszódott. Az utolsó öt perc kezdetekor egészen pontosan 4-8-at regisztrálhattunk. Ezután Vég-Dudás Anna volt sikeres, majd pedig Egyiptom kért időt eligazításra. A rövid taktikai szünet után viszont úgy tűnt, hogy válogatottunk továbbra sem találja a ritmust. A játék ellenfeleink kosaraival folytatódott, s 6-10-nél már ismételten négy pont volt a differencia. A mérkőzés azonban ezután vált igazán érdekessé. Lányaink ugyanis magasabb sebességbe kapcsoltak, sorban gyártották a pontokat, minek eredményeképpen nemcsak felzárkózniuk sikerült, de 13-13-nál egyenlíteni is. Tovább peregtek a másodpercek, újabb találat viszont nem született, így tehát következhetett a hosszabbítás.

A ráadás pedig hihetetlenül fizikálisan vette kezdetét. Kőkemény harc folyt a pályán védekezésben, így tehát az első kosárra is várni kellett, melyet végül Egyiptom szerzett meg ziccerből. Válogatottunk oldaláról viszont sajnos nem érkezett válasz, ellenben az egyiptomiak ismét betaláltak, ezzel pedig 15-13-ra lezárták a találkozót. A vereség ellenére azonban a továbbjutás továbbra is opció. Mieinknek ehhez pedig a következő mérkőzésen, Kína ellen mindenképpen nyerni kell, méghozzá 6 pontnál nagyobb különbséggel, avagy, ha elérik a 20 szerzett pontot, akkor bármilyen különbséggel elég sikert aratni.

MAGYARORSZÁG - EGYIPTOM 13-15
FIBA 3x3 Nations League Final 2023
Ulánbátor, Mongólia
Gain Kim, Felipe Guillermo, Valenzuela Barrera

Magyarország: Bacsó Zsófia 2, Rozmán Lilla 2, Vincze Nikolett 5, Vég-Dudás Anna 4.

Egyiptom: Habiba Mohamed 7, Reim Aly Mohamed Talaat Abdelalim 3, Yara Zarea Sayed Hussein 2, Farida Hassan Adel Hassan Mossad 3.


Újabb vereség után búcsúzik az ulánbátori szuperdöntőtől U21-es 3×3-as válogatottunk

Az ulánbátori FIBA 3×3 Nations League Final torna második csoportmérkőzésén az U21-es  3×3-as magyar válogatott 21-14-re maradt alul Kína csapata ellen. Ezzel tehát lányaink nyeretlenül, a harmadik helyen zárták a csoportküzdelmeket, vagyis számukra véget ért a szuperdöntő-kaland.

A mérkőzést a kínaiak találatai vezették fel. Három ponttal ment az ellenfél, amikor Rozmán Lillát faultolták, s végül az ő sikeres büntetőjének köszönhetően tudtak szépíteni lányaink. Kína előnye a folytatásban azonban nemcsak, hogy megmaradt, de tovább is növekedett. Védekezésben ugyanis számos problémával küzdött válogatottunk, ami nem igazán könnyítette meg helyzetüket. Magyarország egyszerűen nem talált fogást az ellenfél fizikális támadásain, míg a támadótérfélen a dobások nem érvényesültek. A lelket viszont továbbra is Rozmán Lilla tartotta együttesünkben, aki ezúttal távolról volt sikeres, ezzel pedig az állás 8-4-re változott. Rozmán ezzel a 4 magyar pontból négyet szerzett. Menetelését ezután pedig négy sikeres büntetővel folytatta, melynek köszönhetően két pontra zárkóztak fel mieink.

Rozmán szemmel láthatóan megállíthatatlan tempót diktált, amire Kína játékosai egyszerűen nem tudtak mit reagálni. Újabb távoli találat következett irányító-bedobónktól, s ezzel 10-10-nél egyenlített Magyarország. Kína azonban továbbra sem hagyta magát. Az egyenlítést követően ismét ellenfelünk irányába billent a mérleg, 15-11-nél pedig már négy volt közte. Az idő tovább pergett a mérkőzés pedig egyre fizikálisabbá vált. Mindkét csapat kőkeményen harcolt, így tehát a játékvezetőknek is akadt bőven dolga. Az utolsó három perc kezdetekor végül időkérés szakította meg a játékot. Visszatérve pedig megint csak Kína dominálta a parkettet. Sorban gyártották a pontokat, majd 21-14-nél magabiztosan zárták le a találkozót. Ezzel tehát lányaink számára véget ért az ulánbátori szuperdöntő.

KÍNA - MAGYARORSZÁG 21-14
FIBA 3x3 Nations League Final 2023
Ulánbátor, Mongólia
Miroslava Jovicin, Kerron Lewis

Kína: Ming Zheng 2, Xinyan Hong 4, Mingling Chen 14, Xinyu Wang 1.

Magyarország: Bacsó Zsófia -, Rozmán Lilla 11, Vincze Nikolett 3, Vég-Dudás Anna -.

Vármegyei szövetségek