3x3 WS: Mindkét csapatunk negyeddöntős a debreceni tornán
27
Aug
2023
3x3 WS: Mindkét csapatunk negyeddöntős a debreceni tornán
2023. augusztus 27.  |  22:00

Vasárnap rendezték a debreceni FIBA 3×3 Women’s Series torna csoportmérkőzéseit. Privát csapatunk, a Győr, illetve a magyar válogatott is kivívta a negyeddöntős szereplés jogát.

Válogatottunk a torna C-csoportjában szerepelt. Jáhni Zsófia, Szabó Fanni, Tóth Orsi és Weninger Virág négyese kezdésként nagy csatában 19-15-re legyőzte Litvániát. Ezt követően Lettország ellen a csoportgyőzelem reményében léptek pályára a magyar lányok és ponterős teljesítménnyel 18-5-re kiütötték riválisukat. A csoport első helye azt jelenti, hogy az A-csoport másodikja, Ausztria lesz a rivális a hétfői negyeddöntőben.

A Győr a D-csoportba nyert besorolást. Itt az első ellenfél a Düsseldorf ZOOS volt. Ez a gárda bakui tornagyőzelem után érkezett Debrecenbe és fölényét igazolva 21-14-re verte a Győrt. Ezt követően Bach Bogi, Hegedűs Janka, Medgyessy Dóra és Papp Dia négyesére Azerbajdzsán ellen ki-ki mérkőzés várt. A mieink szorosabb első perceket követően magabiztosan érvényesítették fölényüket és 22-10-es sikerrel megszerezték a csoport második helyét. A hétfői negyeddöntőben a B-csoport győztese, az azeri privát csapat a Neftchi lesz a rivális.

A hétfői menetrend

Negyeddöntők

18:10 Kanada – Litvánia
18:35 Düsseldorf ZOOS – USA U24
19:10 Neftchi – Győr
19:35 Magyarország – Ausztria

Vármegyei szövetségek