Egyetemi 3x3-as Eb: A vihar elmosta az esti programot
18
Jul
2023
Egyetemi 3x3-as Eb: A vihar elmosta az esti programot
2023. július 18.  |  07:57
Hétfőn folytatódott a "nagyüzem" Debrecenben a 3x3-as Egyetemi Európa-bajnokságon. A magyar összkép ismét vegyes volt: több csapatunk is szép, értékes sikereket aratott, a Corvinus férfi együttese például spanyol és horvát együttest győzött le. Kora este, fél 7 tájban aztán óriási vihar söpört végig Debrecen városán, így a játéknap hátralévő 14 mérkőzését elhalasztották. A tervek szerint ma korábban, már 8 órakor kezdődik a program...
 
 
 
Férfiak
 
A csoport
 
Manisa Celal Bayar Egyetem (török) - Debreceni Egyetem 21-11
 
7-1-es "repülőrajtot" vett az első nap után a csoportot veretlenül vezető török társulat. 8-4-re még visszakapaszkodott a debreceni legénység, de ezt követően fokozatosan elhúzott az ellenfél az erősen "egyemberes alakulat" benyomását keltő debreceni együttestől, amelyből egyedül a mezőny legeredményesebb játékosának bizonyuló Gáspár Mátyás jelentett érdemi veszélyt a török kosárra.
 
A Debreceni Egyetem pontszerzői: Gáspár 8, Neuwirth 2/2, Várbíró 1.
 
 
Debreceni Egyetem - Karlovaci Alkalmazott Tudományegyetem (horvát) 13-9
 
Remek, 7-0-s első 3 percet "repesztett" a debreceni legénység, majd támadásban megálltak Gáspár Mátyásék, és 8-6-ra felzárkózott a horvát gárda. A hajrát elkeseredett küzdelem, nagy harc és kevés kosár jellemezte. A kritikus pillanatokban hazai oldalon mindig "villant" valaki, így Erdei Ádám tanítványai megnyerték a találkozót.
 
A Debreceni Egyetem pontszerzői: Gáspár 5, Várbíró 3/2, Neuwirth 3, Balázsi 2. 
 
 
 
B csoport
 
Corvinus Egyetem - Valencia Egyetem (spanyol) 17-13
 
Parádés 5-1-es "repülőrajttal" indított a Corvinus, majd "megállt" támadásban, és a spanyolok egy 8-2-es rohammal a játékidő derekára fordítottak. Ezt követően azonban a közgázosok egy 7-1-es rohammal "döntő csapást" mértek ellenfelükre, és értékes győzelmet arattak. 
 
A Corvinus pontszerzői: Komma 9/2, Galambos 5/4, Szántó 3. 
 
 
Corvinus Egyetem - Dubrovniki Egyetem (horvát) 21-12
 
Az összecsapás közepéig tudták tartani a lépést a horvátok a Corvinus csapatával. 10-8 után Komma László közeli és a déli kánikulában is remekül célzó Szántó Dániel távoli találataira építve egy 7-2-vel elhúztak a közgázosok, és magabiztos győzelmet arattak.
 
A Corvinus pontszerzői: Komma 10, Szántó 9/8, Galambos 2. 
 
 
Német Sportegyetem Köln - Corvinus Egyetem 21-14
 
A mérkőzés elején váltott vezetéssel haladtak a felek, majd a játékidő derekán egy 5-2-es "részhajrával" 4 ponttal elléptek a kölniek. A Corvinus üldözőbe vette ellenfelét, visszajött 1 pontra, de fordítani nem tudott, a végére pedig belefáradt az üldözésbe.
 
A Corvinus pontszerzői: Szántó 6/2, Komma 6, Galambos 2/2. 
 
 
 
C csoport
 
TFSE - Maribor Egyetem (szlovén) 19-20
 
Az első percek váltott vezetése után a találkozó közepén egy 5-0-lal elhúztak a szlovénok. Nem tört meg a TF, hanem egy 7-1-es rohammal fordított. Az izgalmas végjátékban váltott vezetéssel haladtak a felek, amiből végül a maribori legénység jött ki jobban.
 
A TFSE pontszerzői: Polster 8/6. Tarján 7, Mester 4. 
 
 
 
D csoport
 
Budapesti Műszaki Egyetem - Sumen Egyetem (bolgár) 15-21
 
Parádésan, 7-1-gyel kezdett a BME együttese, majd a mérkőzés közepére ledolgozta hátrányát a bolgár "brigád". 10-7-re újra ellépett a "műszaki alakulat", ám ekkor jött egy 6-0-s bolgár roham, amellyel nemcsak fordított, hanem el is lépett az ellenfél, a hajrára pedig "elfogytak" a remekül kezdő fővárosiak.
 
A BME pontszerzői: Kósa 7/4, Tóth K. 6/2, Koflanovics 2/2.
 
 
 
 
Nők
 
A csoport
 
Madridi Politechnikai Egyetem (spanyol) - Debreceni Egyetem 18-4
 
A magassági és fizikai fölényben lévő spanyolok pillanatnyi kétséget sem hagytak afelől, hogy az övék a jobb csapat: 6-0-ra, 12-1-re és 16-2-re is vezettek, a végén sikerült kicsit javítaniuk a debrecenieknek.
 
A Debreceni Egyetem pontszerzői: Mezei 2, Baczuk, Kovács R. 1-1. 
 
 
Atilim Egyetem (török) - Miskolci Egyetem 13-19
 
Parádésan, 5-0-lal kezdtek a miskolci lányok, akik a találkozó derekán már 14-5-re is vezettek. A "tízen túli" előny talán túlságosan is megnyugtatta a borsodi lányokat, s a törökök egy 6-0-s "részhajrával" 5 pontra feljöttek. Szerencsére még időben kapcsolt a Szegeczki Nóra vezette miskolci kvartett, amely végül biztosan győzött.
 
A Miskolci Egyetem pontszerzői: Szegeczki 8/2, Lukács 5/4, Kecskés 4/2. Hajdu 2. 
 
 
Debreceni Egyetem - Atilim Egyetem (török) 20-9
 
Remekül kezdett a korábban a miskolciak által biztosan legyőzött török társulat, amely a 3. percben három távoli találattal 8-4-re elhúzott. Ezután "szigorított" védekezésén, és átvette a játék irányítását a Debrecen, amely egy 15-1-es "száguldással" végül biztosan győzött.
 
A Debreceni Egyetem pontszerzői: Kovács R. 11/4, Baczuk 6, Mezei 3. 
 
 
 
B csoport
 
Széchenyi István Egyetem Győr - Brnói Műszaki Egyetem (cseh) 21-11
 
A mérkőzés elején még a cseh hölgyek vezettek, ám 1-2 után egy Perl Zsófia vezette 9-2-es rohammal ellépett a győri együttes. A találkozó derekán kiegyenlített volt a játék, tartotta 5 pont körüli előnyét dr. Barthalos István együttese, amely a végén egy 5-0-s rohammal fölényessé tette sikerét.
 
A Széchenyi Egyetem pontszerzői: Perl 11/8, Szűts 5, Bánszegi 4, Horváth 1. 
 
 
Vaszil Sztefanik Kárpátaljai Nemzeti Egyetem (ukrán) - Széchenyi István Egyetem Győr 22-10
 
A végső győzelemre is esélyes ukrán együttes ellen a győriek 4-3-ra még vezettek, és a találkozó derekáig remekül tartották magukat. A mérkőzés második felében, 8-8 után nagy fölénybe került, és biztosan győzött a 11-0-s rohamot bemutató ukrán csapat.
 
A Széchenyi Egyetem pontszerzői: Perl 5/2, Szűts 3/2, Horváth D. 2/2.
 
 
 
C csoport
 
Lyoni Egyetem (francia) - TFSE 16-9
 
"Beragadt" a rajtnál, és hamar 8-1-es hátrányba került a TF, hogy egy villámgyors 7-0-lal a mérkőzés közepén utolérje ellenfelét. A nagy roham azonban sokat kivett Kováts Gabriella tanítványaiból, a francia hölgyek pedig új erőre kapva biztosan nyertek.
 
A TFSE pontszerzői: Burján 5/2, Galli-Hirling, Úr 2/2-2/2.
 
 
 
 
 
Fotó - EUSA 3x3 Basketball facebook

Vármegyei szövetségek