Dubei Debóra: 100% fókusszal, önbizalommal meg tudjuk verni a spanyolokat
24
Jun
2023
Dubei Debóra: 100% fókusszal, önbizalommal meg tudjuk verni a spanyolokat
2023. június 24.  |  15:30
A magyar válogatott ma 17 óra 45 perctől Spanyolországgal vív elődöntőt a 2023-as Európa-bajnokságon. A pénteki szünnapon Dubei Debóra csapatkapitány nyilatkozott a wbasket.hu-nak.
 
 
- Milyen visszajelzéseket kaptatok a stábtól a csütörtöki siker után?
 
- Mindenki nagyon büszke volt ránk! Az edzők és a játékosok is próbálták feldolgozni a győzelmet, de nagyon nehéz, mert valami fantasztikus dolgot vittünk véghez.
 
- Ebben a feldolgozási folyamatban neked csapatkapitányként van külön feladatod?
 
- Nem kellett nagy szerepet vállalnom ebben. Mindenki igyekezett megélni ezt a pillanatot, és közben elraktározni magában, hogy a jövőben miként fog visszagondolni rá. Sokan mondták, hogy nem fogják még fel, amit elértünk. Nyilván egy-két hétre szükség van ehhez, és azt sem szabad elfelejteni, hogy nincs még vége az Európa-bajnokságnak. Azok után, hogy a négyben vagyunk, bármi történhet. Végtelenül büszkék vagyunk, hogy ez a kis csapat elhitte, hogy meg tudja csinálni, és véghez is vitte.
 
- Egyéni oldalt nézve miben több a mostani Dubei Debóra, mint az a Dubei Debóra, aki két héttel ezelőtt értékelte a spanyolok legyőzését a soproni felkészülést mérkőzést követően?
 
- Sokkal több vagyok, önmagában már azokkal az érzésekkel, amit a közös munka kihozott belőlem az Európa-bajnokság alatt. Nyilván az utolsó dobás sokat jelent a karrieremben. Több embernek is örömet tudtam okozni, és amikor emlegetik ezt az Eb-t, akkor nagy büszkeséggel fognak visszagondolni rá. Bízom benne, hogy a lányok is így fognak visszaemlékezni erre. Visszatérve a kérdésedre, biztos, hogy sokkal több vagyok. Nem tudom megmondani, hogy pontosan miben. A következő hetekben le kell ülepednie az élményeknek, feldolgozni a történteket, és akkor lehet ezt jobban átgondolni.
 
- A spanyol válogatott játéka mennyit változott a soproni felkészülési mérkőzések óta? Egyáltalán azokhoz a találkozókhoz mennyire érdemes visszanyúlni?
 
- Ahogyan néztük a meccseiket, az elején nem ment nekik a szekér. Kikaptak a lettektől az első fordulóban, és akkor nem állt jól a szénájuk. Biztos, hogy volt valami belső dolog, ami miatt nem tudtak kibontakozni. A soproni felkészülési meccsek – nyilván nem szeretnék kizárólag arra alapozni – arra jók, hogy játszottunk velük, megismertük: a játékosaik mit tudnak, és milyen játékerőt, stílust képviselnek. A két héttel ezelőtti győzelem ellenére nem bízzuk el magunkat. Más mérkőzésre számítunk szombaton, 100%-os koncentrációra lesz szükség, és bízom benne, hogy akár egy ponttal is, de tudunk nyerni.
 
- Az arányok megtalálása a kulcs? Tehát nem szabad túlzásba esni a felkészülési meccsen aratott siker miatt, de erőt kell meríteni belőle.
 
- Nehéz ez, mert könnyű beleesni abba a hibába, hogy "nyertünk ellenük a közelmúltban, akkor ez egyszerű lesz." Tudjuk, hogy nem lesz egyszerű. Ugyanúgy bele kell rakni a munkát, mint a cseh meccsbe. Igyekszem a lányok figyelmét felhívni erre. A csapatunk képes arra, hogy 100% fókusszal, önbizalommal meg tudja verni a spanyol válogatottat.
 
 
 
 
Forrás - wbasket.hu
Fotó - Girgász Péter/MKOSZ

Vármegyei szövetségek