2022/2023 - Soproni SI KA SKC/A – NKA Pécs/A 79-85
11
Jun
2023
2022/2023 - Soproni SI KA SKC/A – NKA Pécs/A 79-85
2023. június 11.  |  20:30
Bár a Sopront tartották a bajnoki cím legnagyobb esélyesének, mindenki tisztában volt vele, hogy az NKA Pécs fel tudja venni a versenyt a favorittal a döntőben: így is történt, a pécsi fiúk az első három percet kivéve végig vezettek, és nagyon jó teljesítményt nyújtva győztek.
 
Nagyon jó meccset ígért a Sopron és a Pécs összecsapása, és nem is kellett csalódni: óriási csatát, igazi férfias küzdelmet hozott a kadett fiú döntő. A mérkőzés első két kosarát a soproniak szerezték (4-0), de aztán ez volt az utolsó olyan szakasz, amikor náluk volt az előny. A házigazda NKA Pécs ugyanis hamar magához ragadta a kezdeményezést, fordított, és a vezetést a későbbiekben egyetlen pillanatra sem engedte ki a kezéből. Az első negyed végén 16-20 volt az állás, hogy aztán a 19. percre már tíz legyen közte (34-44): kellettek ehhez Lukácsi Gábor Pazar megoldásai, három lélekromboló triplája. A nagyszünetben 46-35-re vezetett Bojan Salatic együttese, ami nem sok jót ígért az ellenfélnek.
 
Persze volt még vissza két negyed, a soproniak pedig tudták, hogy ennyi idő alatt ledolgozható ez a hátrány. Kovács Áron vezetésével nagyon belelendült Misa Popadic gárdája, Béres Márton duplájával a 24. percben már csak két pont volt közte (48-50), de a házigazdáknak volt válaszuk erre a rohamra. A harmadik negyed hátralévő perceiben az ő akaratuk érvényesült, így ismét nagyobb előnyre tettek szert (52-61).
 
Ahogy az várható volt, a Sopron nem adta fel, ennek köszönhetően pokolian izgalmas, élvezetes utolsó negyedet produkált a két csapat! Óriási csatáztak a fiúk, akik közül ekkor is kiemelkedett a válogatott Lukácsi Gábor: a legforróbb szituációkban sem remegett meg a keze, szórta a pontokat. A 36. percben Somogyi Zsombor triplája után már 75-62-re vezetett az NKA Pécs, és ekkor nagyon úgy tűnt, hogy eldőlt a meccs, ám innen is volt visszaút. A Sopron ugyanis egy 10-0-s etappal visszajött 74-77-re – felcsillant a remény. Az utolsó percben azonban mindig jó megoldásokat választottak a házigazdák, akik végül Teszárik Márton két duplájával eldöntötték a mérkőzést, és megnyerték a bajnoki címet!
 
A mérkőzésen hárman is dupla-dupláztak: a soproniaknál Palotai Máté 21 pontot és 10 lepattanót szerzett, míg a pécsi csapatban Lukácsi Gábor 33 ponttal és 10 gólpasszal, Mezőfi Márk pedig 13 ponttal és 13 lepattanóval zárt.
 
 
Misa Popadic, a Soproni SI KA SKC/A vezetőedzője: Döntőhöz méltó mérkőzés volt. Nagy hajrával egylabdás meccset tudtunk csinálni belőle, ahol a végén nem felénk billent a mérleg nyelve. Gratulálok a Rátgéber Akadémiának a győzelemhez, és köszönjük a szervezést! Szintén köszönet a szurkolóinknak, akik leutaztak a hétvégére, hogy segítsenek minket. Büszke vagyok arra, hogy ennek a csapatnak az edzője lehettem!
 
Bojan Salatic, az NKA Pécs/A vezetőedzője: Ez egy igazi döntő volt, amelyen a liga két legjobb csapata találkozott egymással. Jó energiával és hozzáállással játszottunk, ennek köszönhetően nyertük meg a meccset. A torna szervezése is remek volt, nagyon élveztük! Ami rendkívül fontos, hogy a legjobb meccsünket épp a döntőben tudtuk játszani, nagyon büszke vagyok a játékosaimra, akiknek meg kell érteniük, hogy ez egy újabb motivációt kell adjon a fejlődésükhöz. Kiváló eredmény ez a csapat és az akadémia számára, mindenkinek gratulálok!

Vármegyei szövetségek