2022/2023 - Vasas Akadémia/A – NKA Pécs/A 61-70
10
Jun
2023
2022/2023 - Vasas Akadémia/A – NKA Pécs/A 61-70
2023. június 10.  |  21:55
Izgalmas, változatos elődöntőt vívott egymással a Vasas Akadémia/A és az NKA Pécs/A, végül az utolsó negyedben sokkal jobb teljesítményt nyújtó pécsiek győztek, s jutottak be a döntőbe.
 
Nagyon jó mérkőzést játszott egymással a Vasas és az NKA Pécs, mindkét csapat megtett mindent a döntőbe kerülésért. A házigazda pécsiek kezdtek jobban, az első negyed közepén 12-6-ra vezettek, de a fővárosiak rendezték a sorokat, és fordítottak (17-16). A második negyedben nagyon belelendült az NKA válogatottja, Mezőfi Márk, aki 11 pontot szerzett, s kiváló játékának köszönhetően a nagyszünetben már Bojan Salatic együttese volt előrébb (30-36).
 
Persze mindenki tudta, hogy ezzel még nincs vége a csatának! A harmadik negyedben a Vasas játékosa, Rosta Péter volt tarthatatlan, vezetésével nagyon felpörgött a csapata, amely a 24. percben utolérte ellenfelét (41-41), sőt, a vezetést is átvette. Pokoli izgalmas volt a találkozó, hol az egyik, hol a másik oldalon született kosár, s nagyon úgy tűnt, döntetlenről kezdhetik a csapatok az utolsó felvonást – Török-Papp Benedek azonban bevágott egy duplát, ami a pécsiek kétpontos vezetését eredményezte (52-54).
 
Az utolsó felvonásra aztán elfogyott a fővárosiak puskapora. Mezőfi elképesztő napot fogott ki, a pécsiek első nyolc pontját ő dobta ebben a negyedben, s mivel csapattársai is hozzátették a magukét, szép lassan elhúztak a házigazdák (35. perc: 56-64). Érezhető volt, hogy innen már nem lesz visszaút a Vasas számára: Somogyi Zsombor pontjai tovább növelték a különbséget, s végül az NKA Pécs 70-61-es győzelmet aratott, ami döntős részvételt ér!
 
Mezőfi Márk dupla-duplázott a meccsen: 34 ponttal és 12 lepattanóval, 47-es VAL-mutatóval a mezőny legjobbja volt.
 
 
Kárpáti Dániel, a Vasas Akadémia/A vezetőedzője: – Először is kimondhatatlanul büszke vagyok a játékosaimra, a stábra, az akadémiára. Ez a csapat egy játékos kivételével az U14-es döntő óta azonos, és ma is bizonyította, hogy bárkivel fel tudja venni a versenyt. Sajnos jobban remegtek a mi kezeink pár kulcsszituációban, míg az ellenfelünk magabiztosan hozta a pontokat. Holnap egy újabb nap, egy utolsó meccs. Sok sikert kívánok a döntősöknek!
 
Bojan Salatic, az NKA Pécs/A vezetőedzője: – Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez! Nagyon kemény, fizikális meccs volt, amelynek a végén meg tudtuk találni az utat a sikerhez. A mai mérkőzést most el is kell felejtenünk, holnap döntő játszunk, amelyen nagyon motiváltnak kell lennünk! Sok sikert kívánok a Vasasnak!

Vármegyei szövetségek