2022/2023 - MAFC/A – AKMÉ Körmendi Törpördögök 77-73
10
Jun
2023
2022/2023 - MAFC/A – AKMÉ Körmendi Törpördögök 77-73
2023. június 10.  |  13:30
Az 5-8. helyért lejátszott találkozón nagyon jól kezdett a MAFC, amely a 4. percben Szilágyi Mihály duplájával már 10-4-re vezetett. Az első negyedben nem találtak magukra a körmendiek, akik így jelentős hátrányba kerültek (21-12), ugyanakkor nyilvánvaló volt, hogy ezt még simán le lehet dolgozni a folytatásban. A Törpördögök mindent meg is tettek azért, hogy ez sikerüljön, a következő három negyedben szívósan kapaszkodtak, és a 32. percben utol is érték ellenfelüket: Nyul Lajos triplája után 57-57-et mutatott az eredményjelző. A hátralévő percekben azonban nem tudták a maguk javára fordítani a meccset, a MAFC jobban hajrázott, és végül 77-73-as győzelmet aratott.
 
A mérkőzésen ketten is dupla-dupláztak, a MAFC játékosa, Molnár Tamás 17 pontot és 15 lepattanót szerzett, a körmendi Farkas Levente 18 ponttal és 15 lepattanóval zárt.
 
 
Károly Máté, a MAFC/A vezetőedzője: – Hasonló mérkőzést játszottunk, mint tegnap, most végig nálunk volt az előny, kontrolláltuk a játékot az utolsó negyedig, amikor közel került hozzánk az ellenfél, sőt, a vezetést is átvette. Szerencsére ma nálunk volt az a plusz, ami a győzelemhez kellett! Szeretném kiemelni Upor Milánt, aki a kritikus szituációkban a csapatunk vezére volt. Holnap szeretnénk megszerezni az
ötödik helyet!
 
Németh Levente, az AKMÉ Körmendi Törpördögök vezetőedzője: – Gratulálok a MAFC csapatának a győzelemhez! Nem koncentráltunk eléggé a mérkőzés elején, ritmustalanul játszottunk. A második félidőre feljavultunk, de az első húsz perc rossz játéka megpecsételte a sorsunkat. Csapatunk ismét megmutatta a karakterét, ez a jövőre nézve nagyon fontos. Megyünk tovább, holnap szeretnénk megszerezni a hetedik helyet!

Vármegyei szövetségek