2022/2023 - Vasas Akadémia/A – Budapesti Honvéd SE/A 74-69
09
Jun
2023
2022/2023 - Vasas Akadémia/A – Budapesti Honvéd SE/A 74-69
2023. június 9.  |  19:50
Furcsa mérkőzést játszott egymással a Vasas Akadémia/A és a Budapesti Honvéd SE/A, ugyanis három negyedet is a honvédosok nyertek meg, a meccs végén mégis Kárpáti Dániel együttese örülhetett.
 
Nagyon jól kezdte a meccset a Honvéd, a 4. perc végén már 10-3-ra vezetett. Az első negyed folytatásában ugyan megakadályozta a Vasas, hogy még nagyobbra nőjön a különbség, de arra nem volt képes, hogy átvegye az irányítást: a nagyszünetben 41-33-ra vezetett Losonczy Dániel együttese, s úgy tűnt, jó úton jár az elődöntőbe kerülés felé.
 
Csak aztán jött a harmadik negyed! Ebben a tíz percben pedig olyan lehengerlően kosárlabdázott a Vasas, hogy mindent eldöntött. A 25. percben
Nagy András triplájával vette át a vezetést a Vasas (47-45), hogy aztán tíz pont fölé hízlalja az előnyét (56-45) - a negyed végén 58-48-at mutatott az eredményjelző. A honvédos srácokat érthetően sokkolták a történtek, de becsületükre váljék, felálltak a padlóról: a 39. percben Baráth Titusz büntetőjét követően már csak három pontra jártak ellenfelüktől (72-69), de többre nem futotta erejükből.
 
A mérkőzésen a Honvéd játékosa, Nagy Gábor dupla-duplázott, 14 pontja mellett 10 lepattanót szerzett.
 
 
Kárpáti Dániel, a Vasas Akadémia/A vezetőedzője: Mindekelőtt gratulálok a játékosaimnak! Nehezen érkeztünk meg a mérkőzésbe, de szokás szerint a félidőben valami mindig történik az öltözőben, és ez a csapat mentális erejét bizonyítja. Ha a játék minőségével nem is vagyok elégedett, ez nagyrészt a kiválóan felkészült ellenfelünk érdeme. Holnap új nap, új mérkőzés. Gratulálok Losonczy Dani munkájához és csapata játékához, további sok sikert kívánok nekik!
 
Losonczy Dániel, a Budapesti Honvéd SE/A vezetőedzője: A fiúk a maximumot tették bele ebbe a mérkőzésbe, és borzasztóan büszke vagyok rájuk, mert bebizonyították, hogy bárkivel képesek felvenni a versenyt. Reális esélyünk volt a négy közé jutni, sajnos nem sikerült, de igyekszünk épülni ebből a kissé keserű élményből is, hogy a játékosok a pályafutásuk alatt majd kamatoztathassák az itt megélt tapasztalatokat. Gratulálok a Vasas gárdájának, jó csapatuk van, sok sikert kívánok nekik a folytatásban!

Vármegyei szövetségek