2022/2023 - DEAC KA U16/A – MAFC/A 76-73
09
Jun
2023
2022/2023 - DEAC KA U16/A – MAFC/A 76-73
2023. június 9.  |  13:15
A debreceniek kezdték jobban a kadett fiú országos döntő első mérkőzését, az első negyed után már kilenc ponttal vezettek (22-13). A MAFC azonban természetesen nem adta fel, a második tíz perc már a fővárosi csapaté volt, így a nagyszünetre semmi sem dőlt el, mindössze három pont volt a két együttes között (39-36).
 
A harmadik negyed ismét a DEAC-é volt, s nagyon úgy tűnt, hogy ezzel a meccset is megnyeri Gál Balázs csapata. Végül megnyerte, de az utolsó felvonásban majdnem ráfázott, a MAFC ugyanis hatalmasat hajrázott: a 34. percben Molnár triplájával a vezetést is átvette a fővárosi alakulat (62-63), ám Fekete-Gál Csongor hármasával végül a debreceniek nyerték meg ezt az izgalmas, jó mérkőzést.
 
A mérkőzésen kiváló egyéni teljesítményt nyújtott a debreceni Fekete-Gál Csongor, aki dupla-duplázott: 35 pontot dobott, 12 lepattanót szerzett, és volt 10 kiharcolt faultja is. Dupla-duplával zárta a meccset a MAFC játékosa, Viola Dávid is, aki 12 pontot és 12 lepattanót ért el.
 
 
Gál Balázs, a DEAC KA U16/A vezetőedzője: Nehéz meccsre számítottunk, de még nehezebb lett belőle. Csak időnként tudtunk igazán hatékonyak lenni, ami főleg a védekezésbeli pontatlanságainkból adódott. Mindent egybevéve büszke vagyok a fiúkra, hogy egy ilyen szoros végjátékot a magunk javára tudtunk fordítani, és ezzel sikerült a top négybe kerülnünk, amit célul tűztünk ki. Nincs vége a döntőnek, azon fogunk dolgozni, hogy még hatékonyabbak legyünk az elődöntőben.
 
Károly Máté, a MAFC/A vezetőedzője: Büszke vagyok a csapatomra, nagyot küzdöttünk, többször is vissza tudtunk jönni tíz pont körüli hátrányból! Sajnos a végén egy pici hiányzott csak a győzelemhez. A célunk az, hogy a hátralévő két meccsen hasonló mentalitással dolgozzunk, és ez győzelmekkel is párosuljon.

Vármegyei szövetségek