Holnap elkezdődik a fiú kadett országos döntő
08
Jun
2023
Holnap elkezdődik a fiú kadett országos döntő
2023. június 8.  |  18:19
Pénteken, azaz holnap, a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémián elkezdődik az idei fiú kadett országos A döntő - eldől, hogy ki nyeri a bajnoki címet az U16-os korosztályban.
 
Az első negyeddöntő 10 órától rögtön parázsnak ígérkezik, hiszen a rájátszás piros csoportját negyedik helyen záró DEAC KA U16/A (7-7) az ötödik MAFC/A-val (6-8) csap össze. Debrecenben 82-70-re a hajdúságiak nyertek, a fővárosban 84-79-re a MAFC diadalmaskodott május elején, ez alapján is kiélezett lehet a csata.
 
A második meccsen pályára lép a kiírás favoritja, a Soproni SI KA SKC/A, amely a junior után a kadett korosztályt is megnyerheti. A soproniak nyerték a piros csoportot (13-1), egyetlen vereségüket még november 20-án, a Vasastól szenvedték el Pasaréten. Ellenfelük, az AKMÉ Körmendi Törpördögök a fehér csoportot nyerte 13-1-gyel. A keresztjáték során előbb a SZEDEÁK U16/A-t kettős győzelemmel, a piros csoport nyolcadik helyén záró Zsíros Akadémia Kőbánya/A-t viszont összesítésben csak egyetlen ponttal (62-53, 71-63) múlta felül a körmendi gárda - itt a Sopron kiesése óriási meglepetés lenne.
 
Az SKC egyetlen vereségét "szállító" Vasas Akadémia/A 15 óra 30 perctől lép pályára, méghozzá fővárosi riválisa, a Budapesti Honvéd SE/A ellen. A Vasas a Sopron elleni egyetlen alapszakasz-veresége után az országos döntő házigazdájától kétszer is kikapott a rájátszásban, így a harmadik helyen zárt (11-3). A Honvéd csak a hatodik lett (5-9), de nem veszélyeztették a helyét a Top8-ban - más kérdés, hogy Rosta Péterék így is esélyesebbnek számítanak az eddigiek alapján.
 
A nap utolsó találkozóján a vendéglátó NKA Pécs/A a KASI/A-val néz majd farkasszemet. A mecsekaljai gárda még december elején, a MAFC-tól kapott ki az alapszakaszban, a rájátszás piros csoportjában viszont oda-vissza verte a Vasast, amint arról az előbb szó volt. A Sopron ellen kétszer is kapituláltak a pécsiek, így 11-3-mal zártak, de a pasarétiek előtt a második helyen. A kaposvári alakulat a zöld csoportot nyerte 13-1-gyel, majd a keresztjáték során előbb a Kecskemétet verte egy 29 ponttal elbukott első meccs után (88-59, 88-54), a ZTE pedig kettős győzelemmel volt meg a somogyiaknak.
 
 
A pénteki negyeddöntők programja
 
10:00   DEAC KA U16/A - MAFC/A
12:30   Soproni SI KA SKC/A - AKMÉ Körmendi Törpördögök
15:30   Vasas Akadémia/A - Budapesti Honvéd SE/A
18:00   NKA Pécs/A - KASI/A
 
 
A találkozókat, mint mindig, ezúttal is a HunBasketTV-n nézhetitek élőben!
 
 
 
 
Fotó - Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia 2005 facebook

Vármegyei szövetségek