Streetball: Nyugatról keletre
08
Jun
2023
Streetball: Nyugatról keletre
2023. június 8.  |  07:09
A múlt hétvégén nagy sikerrel debütált Szombathelyen a streetball-rendezvény, hogy most szombaton egy régi, jól bevált helyszínen, Nyíregyházán folytatódjék az idei sorozat.
 
Bár Szombathelyen a múlt szombaton csupán az első ebben a rendszerben bonyolított streetballt tartották, mondhatjuk azt is, hogy nekik nyolc. Mondhatjuk, mert éppen 64, azaz 8x8 csapat nevezett, ami tekintve, hogy egy debütáló rendezvényről van szó, nagyon szép részvételi szám. A rendezvényen részt vett a közelmúltban újra bajnokságot nyerő Falco két játékosa, a legjobbnak választott Perl Zoltán, valamint a fiatal Sövegjártó Ábel.
 
A legnépesebb a férfi Open kategória volt, ide 24 csapat nevezett. Ez a kategória nemhogy nemzetközi, hanem kontinenseket átívelő volt. Az, hogy szlovákiai gárda szerepelt, a közelség miatt nem meglepő, ám a résztvevő csapatok között brazil, valamint mongol együttes is volt. A legidősebbek versengésében, a +35-ös korosztályban egy korábbi legendás kosaras is pályára lépett, Kálmán László, aki egészen a kategória döntőjéig menetelt csapatával, amellyel végül a második helyen zárt.
 
Az ügyességi versenyek roppant látványosak, színvonalasak voltak. A zsákolóverseny győztese egy 213 centi magas fiatalembert átugorva diadalmaskodott a viadalon.
 
A kiegészítő programok is roppant látványosak voltak, a Flip Unit Artical Show akrobatikus ugró bemutatója is nagy sikert aratott.
 
A héten Nyíregyháza ad otthont az idei sorozat harmadik állomásának. Erre a helyi hagyományoknak megfelelően a Kossuth téren rendezendő streetballra a csapatok a megyei szövetség jóvoltából féláron, azaz 8000 forintért nevezhetnek, a kenguru korosztályban, ahogy minden rendezvényen, a szabolcsi megyeszékhelyen is ingyenes a nevezés. Különlegesség, hogy a város cégeinek csapatai egy üzleti bajnokság keretében mérik össze tudásukat.
 
A szokott ügyességi versenyeket is megrendezik, és a szervezők remélik, hogy az időjárás - ahogy az eddigi két rendezvényen, Kőbányán és Szombathelyen - majd Nyíregyházán is "kegyeibe fogadja" a streetballt. Nevezni csütörtökön éjfélig lehet a jól ismert streetballnet.hu oldalon.
 
 
 
Fotó - nyugat.hu

Vármegyei szövetségek