NB II keresztjáték: Idegenben szereztek előnyt a csoportgyőztesek
07
Jun
2023
NB II keresztjáték: Idegenben szereztek előnyt a csoportgyőztesek
2023. június 7.  |  09:07
Befejeződtek a csoportmérkőzések a férfi NB II négy csoportjában, és már el is kezdődött a keresztjáték a csoportok 1-2. helyezettjeinek részvételével. Mind a négy párharcban az idegenben kezdő csoportgyőztesek szereztek előnyt.
 
A keleti csoportot "utcahosszal", veretlenül nyerte a Békéscsaba, amelyben azért akadnak olyan játékosok, akik az előző évadban, szezonokban még az NB I B-ben szereplő, ám onnan visszalépő Békés gárdáját erősítették. A viharsarkiak mögött Eger-Debrecen versenyfutás zajlott, amelyből az egri egyetemi együttes, az Eszterházy SC jött ki jobban a Cívis KK U23-as alakulatával szemben, így a hevesi legénység játszhat a keresztjátékban.
 
A két középcsoportból az A-jelűt szintén nagy fölénnyel, mindössze egyetlen vereséggel a MAFC Martos nyerte, és a csoportmérkőzések vége felé már a Százhalombatta második helyét sem fenyegette veszély. A B-ben - bár botlott kétszer - nem férhetett kétség a Honvéd-Ludovika SE elsőségéhez, miként a KKS csapatának második pozíciójához sem.
 
Nyugaton a helyzet - változott! Az előző években meghatározó gárdának számító Soproni Tigrisek együttese jelentősen meggyengült, a Celldömölk és a Nagykanizsa ugyanakkor megerősödött. E két alakulat azonban csak a második helyért versengett egymással, a már az előző szezonban is osztályozót játszó PTE-PEAC fölényesen nyerte a nyugati csoportot a celldömölkiek előtt.
 
 
 
Keresztjáték
 
Celldömölki VSE Vulkán Fürdő - MAFC Martos 68-86
 
Az első három negyedben az extra dobóformát kifogó Bartus G. (32/24), valamint Koncz B. (13), Bihari M. (12) és Csernák Á. (11/3) vezérletével a Martos kézben tartva a játék irányítását biztosan győzött, s szerzett megnyugtató előnyt a visszavágóra a Szabó B. (20/6)-Rozmán K. (19/6)-Tömböly D. (13/3) trió vezette Celldömölk otthonában.
 
 
Százhalombattai KSE - Békéscsabai KK 65-75
 
Az üldözőverseny jellegű találkozón úgy szerzett 10 pontos előnyt a Balog G. (24/6), Hajdu M. (19/6), Kovács J. (10/6) és I. Milosevics (10) kosaraira alapozva a szünetben 8 ponttal vezető Békéscsaba, hogy a mezőny legeredményesebb játékosa Molnár B. (27/18) személyében a harmadik negyed végére 5 pontra felzárkózó hazai csapatból került ki, ám rajta kívül a Százhalombattából más nem jutott 10 pont fölé.
 
 
Eszterházy SC - Honvéd Ludovika SE 51-82
 
A 26-10-re megnyert első negyednek, valamint főként Nagy K. (16/3), Steier R. (14/3) és Mészáros Cs. (10/6) eredményes játékának köszönhetően a fővárosiak gyakorlatilag már az első mérkőzésen eldöntötték a továbbjutást az igazán jól elsősorban Szicsák B. (14/3) révén csak a második negyedben játszó egri együttes otthonában.
 
 
KKS - PTE-PEAC 72-79
 
Az ellentétes félidőket hozó összecsapás szünetében 6 ponttal még a jórészt Varga B. (19/12), Steier K. (18/3), Fekete J. (14) és Bencze K. (11/3) pontjaiban bízó hazai gárda állt jobban. Szünet után azonban egyértelműen a Fülöp Zs. (23/12)-Nagy K. (18/12)-Rátvay T. (14/9)-Mezei M. (12)-Schuj M. (10) "ötösfogat húzta" vendég pécsi együttes akarata érvényesült, így a nyugati csoport győztese a maga javára fordította az összecsapást, és 7 pontos előnyt szerzett a visszavágóra.
 
 
 
 
 
Fotó - Békéscsabai Kosárlabda Klub facebook

Vármegyei szövetségek