Légiós körkép: Hangáék az elődöntőben, Váradiék elkezdték a finálét
05
Jun
2023
Légiós körkép: Hangáék az elődöntőben, Váradiék elkezdték a finálét
2023. június 5.  |  10:45
A múlt héten a Real Madrid szokatlan módon mindössze egy mérkőzést játszott: idegenben is legyőzte a Herbalife Gran Canariát (81-89), így 2-0-val bejutott a spanyol bajnokság elődöntőjébe. Hanga Ádám 13 perc alatt 4 pontig és 1 blokkig jutott. A legjobb négy között a Cazoo Baskoniát elég komoly meglepetésre szintén 2-0-lal kiejtő Joventut Badalona lesz a Real ellenfele, az első meccset holnap este rendezik. A másik ágon az alapszakasz győztese, a Barcelona a Joventuthoz hasonlóan pályahátránya ellenére is 2-0-lal továbblépő Unicaja Malagával néz farkasszemet.
 
Litvániában elkezdődött a bronzcsata és a döntő is. Előbbiben a 7bet-Lietkabelis előbb elveszítette pályaelőnyét (80-89), majd parádés utolsó negyedével, Jamel Morris meccsnyerő kosarával rögtön vissza is szerezte azt (87-88) a CBet ellen. Golomán Gyögy egyik összecsapáson sem lépett pályára. Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc ma este folytatódik.
 
A fináléban egyelőre nincs meglepetés, mindkét fél hozta a hazai mérkőzését. A Zalgiris előbb egy szoros első félidő után tudott viszonylag simán nyerni Kaunasban (108-93), a Rytas viszont egy még simább találkozón egyenlített Vilniusban (94-71). Váradi Benedek az első meccsen 2 pontot, 3 lepattanót és 1 gólpasszt jegyzett 12 perc alatt - másodjára nem vetette be edzője. A döntő harmadik ütközetét kedd este vívják majd.
 
Szintén itt említhető meg, hogy Kovács Adrián együttese, a Telekom Baskets Bonn a Bajnokok Ligája megnyerése után most nagyon közel került a német bajnoki címhez is, miután a negyeddöntőben a Filipovity Márkóval felálló Niners Chemnitzet, az elődöntőben pedig az MHP Riesen Ludwigsburgot is 3-0-val söpörte. A finálé nagyon nem lesz egyszerű a Bonn számára, miután azt a hetedik helyezett ratiopharm Ulmot kell majd legyőznie TJ Shortséknak, akik előbb az ALBA Berlint (3-1), majd a Bayern Münchent (3-0) ejtették ki pályahátrányból - a két német euroligás együttest.

Vármegyei szövetségek