2022/23 - Kecskeméti KA/A - Zsíros Akadémia Kőbánya/A 65-54
04
Jun
2023
2022/23 - Kecskeméti KA/A - Zsíros Akadémia Kőbánya/A 65-54
2023. június 4.  |  16:23

Óriási csata zajlott minden labdáért a bronzmérkőzés első perceiben, Polyák Emili triplájával sikerült 5 pontra elszöknie a Kecskemétnek, amit Gergő Janka növelt 7-re. A Zsíros Akadémia kikérte első idejét, az első negyed végén szép támadásokat vezetve maradt le mindössze 3 ponttal dr. Gyarmati István együttese (20-17). A második játékrészben 1 pontra is feljött a Zsíros Akadémia, de a Kecskemét masszív védekezésének és pontos támadásainak köszönhetően nem engedte át a vezetést. Fáczán Lili 2 perccel az első félidő vége előtt megszerezte első pontjait, hárompontosával ismét egy pontra zárkózott fel csapata a Kecskemétre. Pásztor Arina büntetőjével ki is egyenlített a fekete-sárgában játszó együttes, Josepovits Kinga duplájával pedig át is vette a vezetést, így 30-32-es állásnál vonulhattak a nagyszünetre a gárdák. A második félidőben eredményesen támadott a Kecskemét: Sinka-Pálinkás Szofi triplájával és Gergő Janka duplájával 7 pontra lépett meg a Kecskemét, a Zsíros Akadémia időt kért. Polyák Emili hárompontosával 10-re nőtt ugyan a különbség, de hamar érkezett a válasz az ellenféltől. A záró negyedben próbált felzárkózni a Zsíros Akadémia, de nem tudta beérni a Kecskemétet, egy perccel a bronzmeccs vége előtt 9 ponttal vezetett Halmai Gábor együttese, a Gyarmati – Tatár edzőpáros időt kért, de a hátrányt már nem tudta ledolgozni csapata, így a Kecskeméti KA/A együttese szerezte meg a bronzérmet.

 

 

Kecskeméti KA/A - Zsíros Akadémia Kőbánya/A  65-54  (20-17, 10-15, 20-10, 15-12)

 

Kecskeméti KA/A: Gergő Janka 16, Samu Petra 6, Viczián Réka, Bagi Evelin 11/3, Sinka-Pálinkás Szofi 18/3. Csere: Csomor Laura, Polyák Emili 6/6, Varjú Róza 6, Lengyel Anna 2.

Zsíros Akadémia Kőbánya/A: Pásztor Anna 21, Takács Noémi 10, Josepovits Kinga 9, Bodnár Bettina, Berecz Panna 5. Csere: Fáczán Lili 3, Benkó Regina, Tóth Sára, Szaniszló Laura 6.

 

Halmai Gábor (Kecskeméti KA/A):- Köszönjük a Zsíros Akadémiának, nagyon jó ellenfél volt. Gratulálok a lányoknak! Megérdemelték a győzelmet. Az előző négy évben rengeteget dolgoztak ezért. Csak ismételni tudom magam. Igazi nagybetűs BAJNOKCSAPATom van.

dr. Gyarmati István, Tatár István (Zsíros Akadémia Kőbánya/A):- Nagyon büszke vagyok a csapatomra, ma csak ennyire tellett, így is mi voltunk a legeredményesebb fővárosi csapat.

Vármegyei szövetségek