2022/23 - DVTK Akadémia/A - Vasas Akadémia/A 53-40
04
Jun
2023
2022/23 - DVTK Akadémia/A - Vasas Akadémia/A 53-40
2023. június 4.  |  15:35

A Vasas kezdte jobban vasárnap a hetedik helyért vívott csatát, 4-0 után azonban Ocsenás Móna hárompontosával felzárkózott a DVTK. Az első negyedben egyik gárda sem tudott elszakadni a másiktól, kiegyenlített küzdelem zajlott a pályán (15-17). A második játékrész elején jobban érvényesítette akaratát a Vasas, támadásban pontosabbak voltak Nenad Markovics játékosai, 6 pontos hátránynál időt kért Vaszi Ádám. A Vasas folytatta a kemény védekezést, de pontosabban fejezték be a diósgyőriek a támadásaikat, így 4 ponttal többet szereztek ellenfelüknél a második 10 percben, ezzel 2 pontos előnnyel mehettek a nagyszünetre (28-26). Masszív védekezésének köszönhetően labdákat szerzett, majd könnyű kosarakat dobott a Vasas a második félidő elején, de folyamatosan zárkózott a DVTK. Egy perccel a harmadik negyed vége előtt át is vették a diósgyőriek a vezetést, a Vasas ellen ítélt csapat technikai faultért járó büntetőket Salamon Vivien értékesítette. A záró játékrész 4 pontos előnnyel kezdő DVTK Poczkodi Zsófia hárompontosával tovább növelte előnyét. 10 pontos hátránynál időt kért Nenad Markovics, hogy az utolsó 5 percre fontos utasításokkal lássa el csapatát. Másfél perccel a hetedik helyért lejátszott találkozó vége előtt Ocsenás Móna hárompontosával eldőlt a találkozó, a 11 pontos hátrányát már nem tudta ledolgozni a Vasas, amely a végjátékban büntetőket is hibázott, így a Diósgyőr végzett a hetedik helyen.

 

DVTK Akadémia/A – Vasas Akadémia/A  53-40 (15-17, 13-9, 10-8, 15-6)

DVTK Akadémia/A: Salamon Vivien 8, Ocsenás Móna 12/6, Poczkodi Zsófia 15/3, Berzy Petra, Márkusz Gitta 4. Csere: Katona Csenge 10/3, Neczáki Kata, Váraljai Viola 2, Keller-Bortnyik Lujza 2, Orbán Zsófia, Deli Boglárka.

 

Vasas Akadémia/A: Heltovics Kincső 4, Szoboszlai Laura 2, Kendelényi Luca 4, Kárpáthegyi Léda 4, Czirkos Anna 14. Csere: Szoboszlai Mira 4, Szabó Emília 2, Dévai Blanka 1, Schannen Zoé, Vigh Eszter, Csercsa Eszter 3, Harmati Emma Róza 2.

 

Vaszi Ádám (DVTK Akadémia/A): - Örülök, hogy a két vereséget követően volt bennünk tartás! Jobb lett volna, ha ez a győzelem az első napon születik meg.

Nenad Markovics (Vasas Akadémia/A): - Gratulálok a DVTK-nak! Küzdelmes meccset játszottunk, az ellenfél több támadó lepattanót szedett a második félidőben, több lehetőségből tudott dolgozni. Nem voltunk kellően erőszakosak támadásban, így nem tudtuk kompenzálni a védekezésbeli hibákat. Tanulnunk kell a hibáinkból és a jövőben változtatnunk, fejlődnünk kell ahhoz, hogy jobb eredményt érhessünk el.

 

 

 

Vármegyei szövetségek