2022/23 - Zsíros Akadémia Kőbánya/A - Darazsak Sportakadémia/A 53-59
03
Jun
2023
2022/23 - Zsíros Akadémia Kőbánya/A - Darazsak Sportakadémia/A 53-59
2023. június 3.  |  21:28

A második elődöntőn sem volt elvesztett helyzet egyik csapat számára sem, vetődtek a lányok minden labdáért. Az első negyedben Pásztor Arina vezetésével 2 pontos előnyre tettek szert a Zsíros Akadémia Kőbánya játékosai. A második játékrészben 5 pontos hátránynál a Sopron kért időt, Plangár Réka megszerezte első pontjait, majd a kiharcolt faultot követően a büntetőjét is értékesítette. A palánk alatt jól érvényesült Josepovits Kinga, aki nemcsak gólpasszokkal, hanem pontokkal is hozzájárult csapata előnyéhez, 38-29-es Zsíros Akadémia vezetéssel mentek a nagyszünetre a gárdák. A harmadik negyedben nagy menetelésbe kezdett a Sopron, meg is lett az eredménye, mert 1:19 másodperccel a játékrész vége előtt már egypontos előnyben voltak Szikszai Franciska vezérletével a soproniak, ami végül 3 pontra módosult (43-46). Az utolsó negyedben is fej fej mellett haladtak a csapatok, a Sopron jól védekezett és kis lépésekkel ugyan, de már 8 ponttal vezetett 5 és fél perccel a lefújás előtt. 2 perccel az elődöntő vége előtt eldőlni látszott a találkozó: Salamon Réka büntetőjével 7 ponttal vezetett a Sopron, amely a saját palánkja alatt is jól védekezett. Végül 59-53-as győzelemmel a Darazsak Sportakadémia/A jutott a vasárnapi fináléba és mérkőzhet meg az NKA Pécs/A együttesével az aranyéremért.

 

Zsíros Akadémia Kőbánya/A - Darazsak Sportakadémia/A 53-59 (19-17, 19-12, 5-17, 10-13)

Zsíros Akadémia Kőbánya/A: Josepovits Kinga 14, Pásztor Arina 23, Takács Noémi, Berecz Panna Kincső 4, Bodnár Nóra 8. Csere: Benkó Regina, Tóth Sára 4.

Darazsak Sportakadémia/A: Pásztor Kata 2, Janzsó Alíz 12, Salamon Réka 9, Szikszai Franciska 20/9, Völgyi Lili 6. Csere: Varga Boglárka 2, Marosvölgyi Zsófia, Plangár Réka 3, Kovács Viktória 5, Horváth Hanna.

 

dr. Gyarmati István (Zsíros Akadémia Kőbánya/A): - Ameddig bírtuk, versenyben voltunk, megérdemelt soproni diadal született, de úgy érzem, emelt fővel hagytuk el a pályát.

Seres Éva (Darazsak Sportakadémia/A): - Mint minden elődöntőben, itt is óriási küzdelem volt. A második félidőben sikerült kijavítani a hibáinkat és ritmusváltásunkkal javítani hullámzó játékunkon, ami győzelmet hozott. Gratulálok minden játékosomnak a mai teljesítményéhez, ami a döntőbe kerülést eredményezte.

Vármegyei szövetségek