2022/23 - Zsíros Akadémia Kőbánya/A - Vasas Akadémia/A 43-39
02
Jun
2023
2022/23 - Zsíros Akadémia Kőbánya/A - Vasas Akadémia/A 43-39
2023. június 2.  |  19:44

Kiélezett küzdelmet hozott az ünnepélyes megnyitót követően a Zsíros Akadémia Kőbánya/A és a Vasas Akadémia/A találkozó első negyede a Nemzeti Leány Kadett Bajnokság „A” Döntőjében. Egyik csapat sem tudott komolyabb lépéselőnybe kerülni, 14-13-ra végződött az első játékrész. A második negyedet a Vasas Akadémia játékosa, Czirkos Anna Panka hárompontosa indította, amellyel át is vette a vezetést csapata. Továbbra is fej fej mellett haladtak a gárdák, 20-22-es állásnál időt kért a Zsíros Akadémia vezetőedzője, dr. Gyarmati István. A játék képe a következő percekben sem változott, ha az egyik csapat pontokat szerzett, arra szinte azonnal érkezett a válasz az ellenféltől. 14 másodperccel a félidő előtt a Vasas kért időt, de az eredmény már nem változott: 26-25-ös állásnál mehettek a csapatok szünetre. A második félidő harmadik percében a Vasas csapata kapott technikai faultot, Pásztor Arina értékesítette a büntetőjét, majd szerzett még két pontot együttesének. A harmadik játékrész végéhez közeledve a Zsíros Akadémia játékosa, Tóth Sára sérülés miatt kiállni kényszerült, a Fairplay szellemében a Vasas Akadémia szakembere rögtön az ellenfél segítségére sietett, a játékos pedig néhány perccel később folytatni is tudta a játékot. 34-32-es állással indultak neki a csapatok az utolsó játékrésznek. A szoros meccs okozta fáradtság érződött mindkét együttesen, a végjátékhoz közeledve egyre pontatlanabbá vált a játék. Másfél perccel a vége előtt a Zsíros Akadémia kért időt. Az utolsó 30 másodpercet 3 pontos vezetéssel kezdte meg a Zsíros Akadémia, Pásztor Arina a fontos pillanatokban értékesített egy büntetőt, amelyre nem tudott már reagálni a Vasas, 43-39-es győzelemmel a Zsíros Akadémia Kőbánya/A együttese jutott a legjobb négy közé.

 

Zsíros Akadémia Kőbánya/A – Vasas Akadémia/A  43-39 (14-13, 12-12, 8-7, 9-7)

Zsíros Akadémia Kőbánya/A: Josepovits Kinga 17, Pásztor Arina 12, Bodnár Nóra Bettina 8, Takács Noémi 4, Berecz Panna Kincső. Csere: Benkó Regina, Tóth Sára 2, Labancz Eszter

Vasas Akadémia/A:  Heltovics Kincső 3, Szoboszlai Laura 2, Kendelényi Luca 2, Harmati Emma Róza 12, Czirkos Anna Panka 12/3. Csere: Szoboszlai Mira, Mayr Lara 6, Bori Liza 2, Vigh Eszter, Kárpáthegyi Léda, Csercsa Eszter.

 

 

dr. Gyarmati István (Zsíros Akadémia Kőbánya/A):

Mindig a következő mérkőzést kell megnyerni… Készülünk tovább, megtépázott csapatom heroikus küzdelemben a „győztes arcát” mutatta.

 

Nenad Markovics (Vasas Akadémia/A):

Gratulálunk az ellenfélnek. Sajnos nem sikerült a megbeszélteket megvalósítanunk, így sok könnyű pontot engedtünk és ez megpecsételte a sorsunkat.

 

 

 

 

Vármegyei szövetségek