3x3 vb: Svájc ellen is szoros végjátékban maradt alul férfi válogatottunk
31
May
2023
3x3 vb: Svájc ellen is szoros végjátékban maradt alul férfi válogatottunk
2023. május 31.  |  15:00

Szinte az egész mérkőzésen vezetett a magyar férfi 3x3-as válogatott Mongólia ellen, de végül a végjátékban jobban koncentráló ázsiaiak 21-19-es győzelmet arattak a bécsi világbajnokság mieink számára első mérkőzésén. Svájc ellen javíthattak Demeter Attiláék a második derbin.

Idegesen kezdtek a felek, fél perc után pont még nem állt az eredményjelzőn, három magyar szabálytalanság viszont igen. Rosic szerezte első két kosarunkat, a második kettő pontot ért – Kelemen is betalált kintről, 1-3-ról 5-3-ra fordítottunk. Demeter kosarával, majd Ivosev sarokból szórt duplájával 8-4-re vezettünk, Demeter távolijával pedig 11-6-ra léptünk el – hasonló volt a forgatókönyv a Mongólia elleni találkozóhoz. Demeter több szép megoldással is előrukkolt, volt, hogy saját kihagyott büntetőjét tette vissza a gyűrűbe – mindkét oldalon sok volt a fault, a meccs ffelénél érkeztek sorban a büntetők. 16-12 után 17-16-ig zárkóztak a svájciak, majd egy duplával át is vették a vezetést – ez is hasonlított az előző magyar mérkőzésre. 19-19-ig kosár kosarat követett, majd Demeter betörésével egy pontra kerültünk a győzelemtől. Nem tudtunk azonban kosarat szerezni, a svájciak pedig több elpuskázott távoli kísérlet után betaláltak (20-21), ezzel gyakorlatilag megismételve a Mongólia elleni forgatókönyvet – mindkét derbi nagy részén a magyar válogatott vezetett, de a végjátékban az ellenfél talált be, így 0-2-ről várhatjuk a következő játéknapot.

A világbajnokság harmadik napján női válogatottunk lesz pályán, 11:25-től Csehországgal, 15 órától pedig Kanadával mérkőznek meg Hegedűs Jankáék.  

Vármegyei szövetségek