2022/2023 - Soproni SI KA SKC/A – Budapest Honvéd SE/A 80-69
28
May
2023
2022/2023 - Soproni SI KA SKC/A – Budapest Honvéd SE/A 80-69
2023. május 28.  |  19:35
Az idei DRK Nemzeti Fiú Junior Döntőben a Sopron és a Honvéd együttese csapott össze. Rendkívül erősen kezdtek a házigazdák, legfőképpen védekezésben, hiszen kilenc percig 0 ponton tartották ellenfelüket. Sipos Péteréknek semmi sem akart összejönni, a soproniak pedig robogtak tovább. (13:0) Végül megtört a jég fővárosi részről, és zsinórban szerzett 5 ponttal már kozmetikáztak a helyzetükön. (13-5)
 
A piros-fehérek nem csak a lepattanók számában, de a dobott pontokban is kiegyenlítették a találkozót. Hiába villant Flasár Botond két támadásból 6 ponttal, mindig akadt válasza a Honvédnak. Nagyon harcias és egyben izgalmas negyedet láthatott a lelkes publikum, döntetlennel zárult a félidő. (32-32)
 
A fordulás után a Soproni Sportiskola szempontjából csodásan indult a játék ismételten, Flasár B. vezérletével megint tízpontos különbség alakult ki a felek között. Kevés betöréssel operáltak a fővárosiak, valamint továbbra is bíztak a külső dobásaikban, azonban nem mindig ez az opció bizonyult a legcélravezetőbbnek. 6 pontos differenciával végződött a negyed. (54-48)
 
Az utolsó etapban mindkét oldal leginkább a tripla vonalról jeleskedett. Sokáig úgy tűnt, hogy akár egy egylabdás mérkőzés is kikerekedhet belőle, de a Carlos Vallejo vezette alakulatból Flasár Z.- Tóth – Tallós trió kiválóan lépett előre, amellyel már nem volt képes felvenni a versenyt a Budapesti Honvéd SE. Megérdemelten került Sopronba a bajnoki serleg! (80-69)
 
 
Carlos Vallejo Rocamora, a Soproni SI KA SKC/A vezetőedzője: Ez egy nagyon kemény, kiélezett mérkőzés volt, azt gondolom, a két legjobb utánpótlás csapat között. A Honvéd nagyon jól játszott és nagyon keményen. Nagyon boldog vagyok a játékosok miatt. Fantasztikusak és elképesztőek voltak ma. A Soproni Sportiskola KA rengeteget dolgozott. A közönség fantasztikus volt! Nem is lehetett volna jobb a szülők, barátok előtt. S hogy mi lesz ezután...?
 
Sipos Péter, a Budapesti Honvéd SE/A vezetőedzője: Nagyon hullámzó idényünk volt. Úgy gondolom, az első félidőben fel tudtuk venni a versenyt a házigazdával. A Sopron az egész szezonban nyújtott teljesítménye alapján megérdemelten nyerte meg a bajnokságot, gratulálok nekik! Gratulálok a saját játékosaimnak is, mert úgy gondolom, az évnek voltak olyan szakaszai, amikor senki nem gondolta volna, hogy mi döntőt játszhatunk. További sok sikert kívánok minden egyes játékosnak a karrierjében!

Vármegyei szövetségek