A Szekszárd nyerte a Fireplace Nemzeti Leány Serdülő Bajnokságot
28
May
2023
A Szekszárd nyerte a Fireplace Nemzeti Leány Serdülő Bajnokságot
2023. május 28.  |  18:30

DVTK Akadémia/A - Atomerőmű-KSC Szekszárd 61-65 (20-13, 8-19, 19-16, 14-17)

Fireplace Nemzeti Leány Serdülő Bajnokság „A” Döntő”

Miskolc, DVTK Aréna

Boros Krisztina, Kovács István

 

DVTK Akadémia/A: Bacsó Flóra -, Dohány Maja 2, Mogyoródi Lili 10, Drótos Szonja 19/3, Oross Anna 14. Csere: Nezáczki Kata Szofi 8, Szécsi Emma -, Völgyi Szonja 2, Müller Fanni 3, Krucsay Aisa -, Nagy Csenge 3, Szécsy Panna -.

Atomerőmű-KSC Szekszárd: Varga Léna -, Schiefer Gréta 5/3,  Csapó Szófia -, Hencsik Adrienn 25/3, Szabó Dorka -. Csere: Horváth Kata 2, Kófiás Jana 4, Kollár Lilla 11/3, Makovics Nóra -, Ogunson-Bonnyai Zsáklin -, Pomsár Anna 16, Pozsonyi Kíra 2.

 

Kiválóan kezdett a DVTK, Oross, Mogyoródi és Dohány pontjaival már 8-0-ra is vezetett Ambrus Erzsébet csapata. Schiefer hárompontosával zárkózott a Szekszárd, de Müller és Oross pontjaival már 10 pont fölötti előnnyel állt a DVTK. (16-5) Innentől viszont magára talált a Szekszárd, Hencsik nagyszerű teljesítményével 20-13-ra hozta fel csapatát a negyed végére.

Az Atomerőmű-KSC Szekszárd ott folytatta a második játékrészben, ahol az elsőben abbahagyta, a DVTK nem tudott pontot szerezni. Pomsár pontjaival már a vezetést is átvették a kékmezesek, Nezáczki törte meg a diósgyőri kosárcsendet. (22-26) Két pontra zárkózott a hazai együttes, egyenlíteni viszont nem sikerült, Horváth pedig még értékesített egy közelit, így félidőben négypontos előnnyel állt a Szekszárd.

Mogyoródi és Oross egy pontra felhozták a DVTK Akadémia/A csapatát, Pomsár és Hencsik viszont tartotta a szekszárdi előnyt. (35-41) Felváltva szereztek kosarakat a csapatok, a negyed végéhez érve végül Mogyoródi közelijével egy pont választotta el a két csapatot. (45-46)

Kófiás értékesített egy középtávolit, majd Hencsik büntetőzött jól – megint öt ponttal ment a KSC. Hencsiket nem tudta megállítani a diósgyőri védelem, újabb pontjaival átlépte a 20 szerzett egységet is, visszaállítva a 10 pontos differenciát a felek között. Drótos triplája életben tartotta a diósgyőri reményeket, két perccel a vége előtt megint öt pontra jött fel Ambrus Erzsébet csapata. Kófiás szerzett nagyon fontos két pontot, és bár Oross sikeresen büntetőzött, a túloldalon Hencsik pontja lezárta a mérkőzést, az Atomerőmű-KSC Szekszárd 61-65 arányban megnyerte a 2023-as Fireplace Nemzeti Leány Bajnokság „A” döntőjét. A bronzérmet a Csata DSE-t 57-47 arányban legyőző BEAC-Újbuda KA szerezte meg.

 

Ambrus Erzsébet (DVTK Kosárlabda Akadémia):

Hatalmasat küzdöttek ma is a lányok, úgy érzem, elsősorban nem is fizikálisan fáradtunk el, hanem fejben. Nagyon nagy volt az elvárás magukkal szemben, nagyon szerettük volna az aranyat, ettől egy kicsit leblokkoltunk. Gratulálok a csapatomnak, mert kitették a szívüket a pályára. Gratulálok a Szekszárdnak is, mi pedig dolgozunk tovább!

Harsányi Mária (Atomerőmű-KSC Szekszárd):
Nagyon boldogok vagyunk, hogy Miskolcon – idegen környezetben és a diósgyőri szurkolótábor előtt – meg tudtuk nyerni ezt a mérkőzést. Nagyon-nagyon nehéz volt, de úgy érzem, megérdemeltük ezt a győzelmet, csapatként nyertük meg ezt a tornát. Az egész éves sok-sok munka beérett, köszönöm a lányoknak!

 

Fireplace Nemzeti Leány Serdülő Bajnokság "A" Döntő

 

A csapatok legjobbjai:

 

DARAZSAK SPORTAKADÉMIA: Bidló Boglárka Boróka

UNI GYŐR NKA: Gálos Hanna Andrea

NKA PÉCS/A: NOVRECZKY Csenge

CSATA DSE/B: Szulák Anna Eszter

CSATA DSE/A: Kövesi Luca

BEAC ÚJBUDA KA/A: Dinnyés Petra Bianka

ATOMERŐMŰ-KSC SZEKSZÁRD: Kófiás Jana

DVTK AKADÉMIA/A:  Nezáczki Kata Szofi           

 

A döntő mérkőzés legértékesebb játékosa (MVP):

ATOMERŐMŰ-KSC SZEKSZÁRD: Hencsik Adrienn

 

All-Star ötös:

ATOMERŐMŰ-KSC SZEKSZÁRD: Pomsár Anna

DVTK AKADÉMIA/A: Oross Anna

BEAC ÚJBUDA KA/A: Gréts Zoé

CSATA DSE/A: Barcza Zita

UNI GYŐR NKA: Rigó Dorina

 

 

A torna végeredménye

 

1.       ATOMERŐMŰ-KSC SZEKSZÁRD

2.       DVTK AKADÉMIA/A

3.       BEAC ÚJBUDA KA/A

4.       CSATA DSE/A

5.       CSATA DSE/B

6.       NKA PÉCS/A /a díjat korábban átvették/

7.       UNI GYŐR NKA

8.       DARAZSAK SPORTAKADÉMIA

Vármegyei szövetségek