2022/2023 - NKA Pécs/A – DEAC KA U18/A 64-59
28
May
2023
2022/2023 - NKA Pécs/A – DEAC KA U18/A 64-59
2023. május 28.  |  16:00
Az utolsó előtti felvonáson a bronzéremért hajtottak a felek. Mindkét együttes nagy elánnal vetették magukat bele a mai találkozóba. Az első öt percben fej-fej mellett haladtak a csapatok, azonban a negyed másik felében kissé alábbhagyott a Rátgéber Akadémia lendülete, így 6 pontos előnyből várhatta a folytatást Faragó Péter együttese. (12-18)
 
7:0-s pécsi rohammal indult a második játékrész, amellyel át is vették a vezetést. (19-18) Ezt követően magára talált ismét a DEAC, nem hagyta meglépni ellenfelét. Fordulatos tíz percen voltak túl az alakulatok, végül az NKA Pécs vonulhatott elégedettebben az öltözőbe. (31-29)
 
A félidő után jobban játszottak Bojan Salatic tanítványai, csapatként funkcionáltak, és mindig volt egy-egy ember, aki a hátán vitte a narancssárga-fehéreket. A túloldalon Jankó pontjai tartották életben a debreceni reményeket, azonban az etap végére 9 pontos különbség alakult ki. (48-39)
 
A hátralevő tíz percben igyekezett megkezdeni a zárkózást Faragó Péter gárdája, de Szita és Fonyó palánkos hárompontosa megtörte a DEAC lendületét. A továbbiakban is becsülettel harcoltak a fekete-fehérek, ugyanakkor hiába mentek bele minden egyes párharcba, mégsem tudták megfordítani a csatát. Az NKA Pécs együttese léphetett a dobogó legalsó fokára. (64-59)
 
 
Bojan Salatic, az NKA Pécs/A vezetőedzője: Ebben a pillanatban a legfontosabb dolog, hogy nyertünk. A második félidőben megmutattuk a valódi énünket, úgyhogy gratulálok a fiaimnak! Jövőre innen folytatjuk, addig is sok szerencsét kívánok minden csapatnak!
 
Faragó Péter, a DEAC KA U18/A vezetőedzője: Gratulálok a Rátgéber Akadémiának, megérdemelten nyertek! A végére kicsit elfáradtunk. Megtettünk mindent, úgy érzem, hogy nagyon jól válaszoltunk a tegnapi nagy zakóra. A karaktereknek, amelyeknek ilyenkor elő kell jönniük, azok előjöttek. Egyáltalán nem vagyok csalódott, gratulálok a csapatomnak a teljesítményéhez, és köszönjük Sopronnak a rendezést!

Vármegyei szövetségek