2022/2023 - KASI/A – Kecskeméti KA 78-68
28
May
2023
2022/2023 - KASI/A – Kecskeméti KA 78-68
2023. május 28.  |  13:30
A játéknap következő mérkőzése az 5. helyről döntött. Pörgősebben kezdett a Kaposvár, 9:3-as futást vittek véghez a somogyiak. A kecskemétiek többnyire a triplavonalról próbálkoztak, Ladovszky kétszer is beköszöntött, így csupán 3 pontos különbséggel zárult az első negyed. (19-16)
 
Erősebb, tempósabb fokozatra kapcsolt a Kaposvár, amellyel nem tudott versenyezni Markovic alakulata. Nem igazán tudtak üres helyzeteket kialakítani, amely a kék-fehérek zónavédekezését is dicséri. Több mint meggyőző módon játszottak a somogyiak: a gyűrű közelében és távolról is eredményesek voltak, ezáltal 12 ponttal nyerték az első 20 percet. (45-33)
 
A fordulást követően látszódott a parketten a Kecskemét akarata, ugyanakkor a védekezésben történt gyakori pontatlanságok miatt mindig maradt egy szabad kaposvári játékos, aki megbüntette a hiányosságokat. Pucz Zalán négy hárompontost is elsüllyesztett a negyed során, szinte behozhatatlan hátrányba került a Kecskeméti Kosárlabda Akadémia. (70-51)
 
Az utolsó etapban valóban nem tudott komoly nyomást gyakorolni ellenfelére a piros-fehér gárda, kizárólag a kialakult differenciát tudták minimálisan kozmetikázni. Kétség sem fér hozzá, hogy a Kaposvári Sportiskola rászolgált a győzelemre, aminek köszönhetően az 5. pozícióban zárt a somogyi együttes.
 
 
Szőke Balázs, a KASI/A vezetőedzője: A lebonyolítás miatt, úgy érzem, a legnehezebb dolgunk volt. A Sopronnal kezdtük a tornát, és nem sikerült bejutnunk a legjobb négybe, pedig az volt a célunk egyébként. Hála Istennek az ötödik hely is motiválta a srácokat, játszottunk két jó mérkőzést, jó energiával, jó csapatszellemben, ezért nagyon büszke vagyok rájuk. Gratulálok a csapatnak és a többi csapatnak is a döntős részvételért!
 
Dusan Markovic, a Kecskeméti KA vezetőedzője: Gratulálok a Kaposvárnak! Sajnos nem tudtuk ma a legjobbunkat nyújtani a sérülések miatt, de reméljük, jövőre újra lesz lehetőségünk ezen a szinten bizonyítani. Végezetül pedig gratulálok a csapatomnak, amely az első perctől kezdve az utolsóig nagyot küzdött.

Vármegyei szövetségek