2022/23 - Csata DSE/A - BEAC - Újbuda KA/A 47-57
28
May
2023
2022/23 - Csata DSE/A - BEAC - Újbuda KA/A 47-57
2023. május 28.  |  15:50

Csata DSE/A - BEAC - Újbuda KA/A 47-57 (11-15, 10-14, 12-11, 14-17)

Fireplace Nemzeti Leány Serdülő Bajnokság „A” Döntő”

Miskolc, DVTK Aréna

Kovács Karina Erzsébet, Szalontai Dorina Enikő

 

Csata DSE/A: Sütő-Orbán Panna 3, Csuba Anna 2, Barcza Zita 4,  Kövesi Luca 11/3, Molnár Csenge -. Csere: Hegedüs Hanga -,  Pócs Zselyke 13, Vörös Adrienn 2, Sipos Alexa -, Bernei Emma 7/3, Rósa Laura 3, Koós Kinga 2.

 

BEAC - Újbuda KA/A: Szilágyi Róza 3/3, Gréts Zoé 14/6, Dinnyés Petra 5, Tibay Eszter 6, Sági Bettina 7. Csere: Bugovics Júlia 8/6, Bors Emma -, Andrási Dóra 2, Sáhi Eszter 1, Medvei Csenge 11/3, Sámson-Érckövi Éva -, Török Boglárka -.

 

Kövesi pontjaival hamar előnybe került a Csata, Gréts triplájával nem sokkal később viszont fordítani tudott a BEAC. (3-5) A távoli dobástól lendületbe jöttek az újbudaiak, Csatás részről Barcza közelije vetett véget egy 10-0-s BEAC rohanásnak. Ezután is szépen zárkózott a Csata DSE/A, a negyed végére négypontosra faragták a különbséget. (11-15)

 

Medvei két közelijével megint ellépett a BEAC a második negyed elején: az újbudai játékost nem tudta tartani a Csata védekezése, hárompontosával már újra kilenc ponttal ment a BEAC. (13-22)  Állandósulni látszott ez a különbség, a Csata nem tudott érdemben faragni a hátrányán. Bernei felhozta öt pontra csapatát, de Bugovics még beszórt egy triplát a BEAC-nak, így 21-29-es állással fordultak a csapatok.

 

A második félidőben sem változott nagy mértékben a játék képe, a Csata DSE/A küzdött, de nem tudott ellépni a tíz pont körüli deficitről, hiába Bernei jó teljesítménye. Tibay középtávolija után 12 ponttal is mentek az újbudaiak, de Pócs és Kövesi még lőtávolba hozta a kék-fehéreket az utolsó játékrész előtt. (33-40)

Tibay ismét betalált a negyedik negyed elején, de aztán Barcza és Pócs pedig mínusz három pontig tornázták a Csata hátrányát. Gréts értékesített egy kulcsfontosságú közelit BEAC oldalról, jött is a Csata időkérés. Segíteni viszont nem segített a megbeszélés, nem tudott a gyűrűbe találni továbbra sem a Csata DSE/A. Bugovics hárompontosával egy karnyújtásnyira került a BEAC a bronzéremtől, Kövesi tartotta életben a reményeket Csata oldalon. Gréts viszont ihletett formában játszva visszaállította tíz pontra a különbséget, a BEAC Újbuda KA/A pedig innen már nem engedte ki a kezéből a találkozót. Végül 47-57 arányú BEAC-siker született, így Laklóth Anna csapata ünnepelhette a bronzérmet.

 

Semsei Barbara (Csata DSE/A): Gratulálok a BEAC-nak a harmadik helyzet, megpróbáltunk mindent. Szeretném a saját csapatomnak is megköszönni, az utolsó pillanatig küzdöttünk, harcoltunk, próbáltunk visszajönni a mérkőzésbe. Szeretném megköszönni Diósgyőrnek a rendezést, jól éreztük magunkat!

Laklóth Anna (BEAC-Újbuda KA/A): Nagyon boldogok vagyunk, hogy a szívünknek legkedvesebb hölgykoszorúnak jutott egy érem ennek a szezonnak a végére! Minden Csapatnak és edzőiknek elismerés a munkáért, valamint köszönjük Miskolcnak a színvonalas rendezést!

Vármegyei szövetségek