2022/23 - NKA Pécs/A - Csata DSE/B 58-71
28
May
2023
2022/23 - NKA Pécs/A - Csata DSE/B 58-71
2023. május 28.  |  15:44

NKA Pécs/A - Csata DSE/B 58-71 (6-23, 20-13, 15-16, 17-19)

Fireplace Nemzeti Leány Serdülő Bajnokság „A” Döntő”

Miskolc, DVTK Aréna

Barabás Dorina Mónika, Burján Márk

 

NKA Pécs/A: Mester Fruzsina 2, Kovács Nóra 9, Fekete Darina -, Nagy-Bán Rebeka 2,  Novreczky Csenge 11/3. Csere: Nyikos Emma 2, Majorosi Hanna -, Tálosi Gréta 18, Horváth Danielle -, Kis Boglárka 7/3, Riegl Zsófia 7/3, Tóth Réka -.

 

Csata DSE/B: Marton Hanna 10, Mara Júlia 11, Toman Zsófi 11, Szulák Anna 9, Závodszky Anna 5/3. Csere: Székely Lia 2,  Vajda Nóra 2, Lipcsik Aliz 5/3, Forreiter Eszter 1, Fraknói Dalma 11, Szalai Blanka 2, Ujhelyi Lea 2.

 

Novreczky pontjaival indult a mérkőzés, aztán viszont elképesztő futásba kezdett a Csata/B: Mara büntetőjével már egy 12-0-s etapban voltak a budapestiek. Kovács pontjaival kozmetikázott az eredményen a Pécs, de így is nagy előnyt épített ki magának Tursicsné Iván Kriszta csapata. (6-23)

 

Megrázta magát az NKA Pécs/A csapata, Riegl és Kis pontjaival lendületet vettek a második negyed elején. A Csatából Fraknói szerzett pontokat, de határozottan dolgozta le hátrányát a pécsi együttes, tíz pont alá viszont nem sikerült bevinni a differenciát. (14-28) A Csata viszont továbbra sem találta a ritmust támadásban, Tálosi pedig csapata élére állt, 21-28-nál már csak hét pont választotta el a feleket. Innen viszont meg tudott magasabb fokozatra kapcsolni a Csata DSE/B, Lipcsik hárompontosa pedig biztosította, hogy kétszámjegyű előnnyel fordulhassanak a csapatok félidőben. (26-36)

 

Toman középtávolija adta meg a felütést a harmadik negyednek, Riegl hárompontosa megint behozta lőtávolba a Pécset. (29-38) A mérkőzés jól megszokott forgatókönyve ezúttal sem változott: a pécsiek zárkóztak, de az irányítást nem sikerült átvenniük huzamosabb időre, a Csata mindig visszaszerezte kényelmesnek mondható előnyét: Toman újabb remek akciójával 38-50-re vezetett a budapesti gárda, az NKA Pécs/A pedig a negyed végére kezdett elkészülni az energiáival, nem sikerült a negyed végére tíz pont alá dolgozni a különbséget. (41-52)

 

Az utolsó játékrész elején kiderült, hogy a Csata gazdálkodott jobban az energiáival, pontgazdag játékkal kezdték a negyedet. Előbb Fraknói, majd Szulák is betalált a Csatánál, Novreczky hárompontosával 15 pontos különbségre kúszott vissza a Pécs (44-59). Ez sem szegte kedvét viszont a Csatásoknak, Marton büntetőinél pedig a húsz pontot is elérte a differencia. A pécsiek Tálosi vezetésével nagyot küzdöttek ugyan, de a negyedik negyedben, de a Csata DSE/B első etapban kiépített előnye a mérkőzés végéig kitartott, így 58-71-re megnyerték a mérkőzést, és megszerezték az ötödik helyet.

 

Rátkainé Eördögh Edit (NKA Pécs/A): Először szeretnék gratulálni a saját csapatomnak, számunkra ez a hatodik hely nagyon értékes és nagyon örülünk neki. Szeretném megköszönni a stábomnak, másodedzőmnek, Füzesi Eszternek és az Akadémián dolgozóknak, nélkülük nem sikerült volna elérni ezt a szép eredményt. Jelen pillanatban ez a realitás, a négy nap alatt kihoztuk magunkból a maximumot. Természetesen gratulálok a Csata/B csapatának, és mi most megyünk drukkolni férfi felnőtt csapatunknak, hogy az ötödik meccsen kivívja az A-csoportba való feljutást. Hajrá, Rátgéber Akadémia!

Tursicsné Iván Kriszta (Csata DSE/B): Gratulálok a gyerekeknek, ezalatt a négy nap alatt többet tanultunk, mint otthon a két hónap alatt.

Vármegyei szövetségek