2022/23 - UNI Győr NKA - Darazsak Sportakadémia 57-31
28
May
2023
2022/23 - UNI Győr NKA - Darazsak Sportakadémia 57-31
2023. május 28.  |  15:41

UNI Győr NKA - Darazsak Sportakadémia 57-31 (9-6, 14-9, 14-9, 20-7)

Fireplace Nemzeti Leány Serdülő Bajnokság „A” Döntő”

Miskolc, DVTK Aréna

Játékvezetők: Marjai Réka, Pettner Hanna

 

UNI Győr NKA: Gaál Nóra 8, Fodróczi Fanni 1, Baranyai Zsófia Margit -, Rigó Dorina 6, Rákosi Emma -.  Csere: Gálos Hanna 10, Schaub Lara 7, Németh Nelli 7, Gaál Hajnalka -, Endrédi Gréta -, Nagy Judit -, Bélafalvi Dóra 18.   

 

Darazsak Sportakadémia: Szemenyei Hanna -, Kalincsák Anna Gréta -,  Szlávik Flóra Rebeka 7, Szabó Sára 4, Lagler Bonita 2. Csere:  Bidló Boglárka 4, Fekete Zsófia 10, Koch Panka -, Perlaki Vanda 1, Schekulin Flóra 2, Szalai Szonja 1, Tóth Sári -.

 

Lassan pörögtek fel az események, több perc is eltelt, mire Gaál megszerezte a találkozó első pontjait. Látszott a fáradtság a csapatokon, akadozva mentek a támadások mindkét oldalon. Gaál újabb pontjaival 7-2-re vezetett ekkor a Győr. Innen szépen felzárkózott a Sopron, de a győriekben volt még egy kétpontos, így három pontos előnnyel fordulhattak az első negyed után. (9-6)

 

Lendületben maradt az UNI Győr NKA, Gálos és Németh pontjaival kezdték a negyedet, Bidló közben nem hagyta, hogy leszakadjanak a Darazsak. A győriek viszont Bélafalvi pontjainak hála tudták növelni az előnyüket, a Sopron viszont nagyot harcolt azért, hogy 10 pont alatt tartsa a differenciát a félidő végén. (23-15)

 

Fekete pontjaival ismét lőtávolon belülre ért Darazsak Sportakadémia, ekkor viszont Rigó állt a győriek élére, beállítva a 10 pontos különbséget a felek között. (27-17) Szlávik pontjaival megint egyszámjegyűre olvadt a különbség, de közelebb zárkózni nem tudtak a soproniak. A negyed végén Rigó és Gálos is sikeresen fejezett be egy-egy akciót győri részről, így 13 előnnyel várhatta a záró negyedet az UNI Győr NKA. (37-24)

 

Bélafalvi pontjaival indult az utolsó játékrész, átlépte a 40 pontot a győri együttes. A soproniak hosszú kosárcsendjét aztán Fekete törte meg, de szinte azonnal érkezett is rá a válasz Bélafalvi részéről: 21 ponttal vezetett már a Győr. (47-26) Az elfáradó soproniakban Szlávik tartotta a lelket, a Győr viszont nem lassított, időt is kért Stoics Judit. A mérkőzés állását nagyban viszont már nem sikerült befolyásolni, 57-31 arányban győzött az UNI Győr NKA, megszerezve a 7. helyet.

 

Gálosné Farkas Andrea (UNI Győr NKA):

Egyszer fent, egyszer lent. Mi most fent tudtuk ezt befejezni, győzelemmel zártuk ezt a tornát. Három győzelemmel egy hetedik helyt sikerült szerezni sajnos, de ami most fontos, hogy győzelemmel zártuk ezt a tornát.

Stoics Judit (Darazsak Sportakadémia):

Nagyon örülük, hogy itt lehettünk az „A” döntőben, sajnos most ennyire futotta tőlünk, gratulálok a Győr csapatának.

Vármegyei szövetségek