2022/23 - Csata DSE/A - DVTK Akadémia/A 43-59
27
May
2023
2022/23 - Csata DSE/A - DVTK Akadémia/A 43-59
2023. május 27.  |  20:44

Csata DSE/A - DVTK Akadémia/A  43-59 (12-9, 11-8, 7-19, 13-23)

Fireplace Nemzeti Leány Serdülő Bajnokság „A” Döntő”

Miskolc, DVTK Aréna

Boros Krisztina, Kovács Karina Erzsébet

 

Csata DSE/A: Sütő-Orbán Panna 4, Csuba Anna 7, Kövesi Luca 2, Molnár Csenge 5, Barcza Zita 4. Csere: Vörös Adrienn 12/6, Sipos Alexa -, Bernei Emma 5, Rósa Laura -, Koós Kinga -,  Hegedüs Hanga 2, Pócs Zselyke 2.

 

DVTK Akadémia/A: Dohány Maja -, Bacsó Flóra 8,  Drótos Szonja 11,  Oross Anna 10,  Mogyoródi Lili 11. Csere: Nezáczki Kata Szofi 9, Szécsi Emma -, Völgyi Szonja -, Müller Fanni -, Krucsay Aisa 8, Tóth Panna -, Nagy Csenge 2.

 

Csuba és Oross kétpontosai vezették fel a mérkőzést, a DVTK lassan pörgött fel, több labdát is eladtak a pirosmezesek, könnyű kosarakat szerzett a Csata. (10-5) Ezután Bacsó két büntetője következett, amire Csuba válaszolt. A negyed végül 12-9-es Csata vezetéssel zárult.

 

Krucsay közelijével egy pontra zárkóztak Ambrus Erzsébet tanítványai, ezt viszont négy pont követte a Csata részéről. A DVTK-t ebben a negyedben Krucsay tartotta meccsben, de öt pont körül állandósult a budapesti együttes előnye.  A félidei végeredményt aztán Bernei büntetője állította be, 23-17-el fordultak a felek.

 

Mogyoródi kétpontos akciójára két sikeres büntetővel felelt Vörös, Oross pedig ismét             4 pontra hozta közel a DVTK Akadémiát. Ezután Nezáczki percei következtek, akinek vezetésével eltüntette, majd ledolgozta hátrányát a Diósgyőr, 29-30-nál pedig átvették a vezetést, Drótos találata után pedig már hat ponttal vezettek a hazaiak a játékrész végén. (30-36)

 

Mogyoródi és Drótos tudta növelni a DVTK előnyét az utolsó etap elején, Vörös pontjaival kapaszkodott a Csata. 10 pont körül látszott állandósulni a különbség a felek között, nagyszerű volt a hangulat a találkozón. Mogyoródi állt a csapat élére, a Csata pedig nem találta a dobóformáját. A végeredményt aztán Nezáczki középtávolija állította be, 41-59 arányban diadalmaskodott a DVTK Akadémia együttese.

 

Semsei Barbara (Csata DSE/A): Gratulálok a döntőbe jutáshoz, ugyanazzal a problémával küzdöttünk, mint tegnap, nem tudunk kosarat dobni. 40 dobott ponttal nem lehet mérkőzést nyerni, főleg nem egy országos döntőben. Megpróbáljuk összeszedni magunkat holnapra, és megszerezni a bronzérmet.

Ambrus Erzsébet (DVTK Kosárlabda Akadémia)

Határtalanul boldog vagyok, mert iszonyú sokat dolgoztunk ebben az évben. Nagyon mesziről indultunk, és az, hogy ezt meg tudtuk lépni és ilyen különbséggel tudtunk nyerni, az megmutatja a lányoknak, hogy érdemes beletenni ezt a kemény munkát. Egy csapatot láttunk ma, akik kitették a szívüket a pályára a második félidőben, emiatt nem volt kérdés, hogy mi fogunk nyerni.

 

Vármegyei szövetségek