2022/23 - UNI Győr NKA - NKA Pécs/A 61-66
27
May
2023
2022/23 - UNI Győr NKA - NKA Pécs/A 61-66
2023. május 27.  |  20:21

UNI Győr NKA - NKA Pécs/A 61-66 (18-13, 15-23, 20-19, 8-11)

Fireplace Nemzeti Leány Serdülő Bajnokság „A” Döntő”
Miskolc, DVTK Aréna
V: Marjai Réka, Barabás Dorina Mónika

 

UNI Győr NKA: Bélafalvi Dóra 13, Nagy Judit 2, Schaub Lara -,  Németh Nelli 5, Gálos Hanna 20/15. Csere: Fodróczi Fanni 3, Gaál Nóra 2, Gaál Hajnalka -, Rákosi Emma -, Endrédi Gréta -, Rigó Dorina 14/3.

NKA Pécs/A: Mester Fruzsina 3, Kovács Nóra 12, Novreczky Csenge 19,  Nagy-Bán Rebeka 1,  Fekete Darina -. Csere:  Nyikos Emma 2, Majorosi Hanna -,  Tálosi Gréta 12/3,

Szakács Anna Léna -, Kis Boglárka -, Riegl Zsófia 13, Tóth Réka 4

 

Győri triplákkal indult a mérkőzés, Gálos kétszer is a vonalon túlról talált be, nagyon hamar már 8-2-re vezetett a Jakubovics Dóra vezette alakulat. Kovács pontjaival zárkózni kezd az NKA Pécs/A, de Gálos újabb hárompontost hintett. Eördögh Edit időkéréssel rendezte a pécsi sorokat, ami hatott is, végül ötpontos győri előnnyel zárult a negyed. (18-13)

 

Kosárcsenddel indult a második játékrész, majd Rigó pontjaival haladt tovább a győri együttes, de Riegl nem hagyja leszakadni a Pécset.  (29-24) Győri időkérés következett, viszont ezzel együtt sem sikerült megálltani a lendületbe kerülő pécsieket, akik folyamatosan dolgozták le előnyüket, majd át is vették a vezetést. Végül Riegl büntetőivel 33-36 eredménnyel ért véget az első félidő.

 

Nagy lendülettel kezdte a Pécs a harmadik negyedet, Novreczky, majd Kovács pontjai után 35-44-nél az eddigi legnagyobb vezetését könyvelhette el az NKA Pécs/A. Gálos újabb hárompontosa után 40-46 állt az eredményjelzőn. 45-51-en sokáig megállt az eredmény, innen Bélafalvi vezetésével az UNI Győr NKA tudott újtani. (49-51) Ezután sorra jöttek a kosárváltások, kétpontos pécsi előnnyel fordultak a csapatok.

 

Bélafalvi ponjtaival először egyenlített a Győr, majd Gálos ötödik értékesített triplájával a vezetést is visszavették a győriek. Ezután viszont megint a Pécs percei következtek, Tálosi kétpontosával ismét négy pontos előny alakult ki. (58-62) Gálos és Fodróczi pontjaival egy pontra zárkózott a Győr, a végjátékot viszont a pécsiek menedzselték jobban: Kovács és Novreczky 2-2 pontjával 61-65-ös győzelmet ünnepelhetett az NKA Pécs/A.

 

Gálosné Farkas Andrea és Jakubovics Dóra (UNI Győr NKA): Nehezen pörögtünk fel, sajnos 1-2 emberen látszott hogy egyáltalán nem motiváltak a tegnapi információk után, hogy nem jutottunk a legjobb négybe. Fejben agyon sokan feladták a mérkpzést, nem sikerült egymást motiválni, addig nem fog sikerülni, amíg a pályán veszekedések vannak. Gratulálok, szépen küzdöttünk,  de ez kevés lesz a következő mérkőzésre.

Rátkainé Eördögh Edit (NKA Pécs/A):

Azt hiszem most érkeztünk meg erre a döntőre, ez az én igazi csapatom. Ezzel a teljesítménnyel jutottunk be az országos döntőbe, mindent meg fogunk tenni, hogy holnap ugyanígy játsszunk, és megszerezzük az ötödik helyet. Büszke vagyok, sajnálom, hogy későn ébredtünk, gyönyörű lesz ez az ötödik hely nekünk.

Vármegyei szövetségek