2022/2023 - Budapesti Honvéd SE – DEAC KA U18/A 81-49
27
May
2023
2022/2023 - Budapesti Honvéd SE – DEAC KA U18/A 81-49
2023. május 27.  |  19:40
Két, az alapszakaszban dobogós helyet elérő együttes találkozott a fiú junior bajnokság második elődöntőjében. Kiválóan kezdett a Honvéd, de Jankó két hárompontosával előnybe kerültek a debreceniek. (8-13) Nem volt hiába a fővárosi időkérés, hiszen sikerült megfordítaniuk a találkozót, és megnyerniük az első negyedet. (20-18)
 
Elképesztő második játékrészt produkált Sipos Péter alakulata. Végig a Budapesti Honvéd diktálta a tempót, maximálisan felőrölte ellenfelét. A DEAC részéről teljes dekoncentráltság következett be: védekezésben rendezetlenné váltak, támadásban pedig még a büntetők is kimaradtak. 26:4 arányban nyerték a piros-fehérek ezt a tíz percet. (46-22)
 
Természetesen továbbra is a Honvédnál maradt a lélektani előny. Ugyanakkor voltak biztató debreceni periódusok, mint például Váróczy zsinórban háromszor elsüllyesztett triplája. Valódi feltámadást azonban ez sem jelentett, így maradt a 24 pontos különbség a csapatok között. (63-39)
 
Az összecsapás hátralevő részében sem tudott mit kezdeni a kialakult helyzettel a DEAC. Végig csapatként, nagyszerűen funkcionált a fővárosi gárda, gyakorlatilag ez volt a kulcs a diadalukhoz. Teljesen megérdemelten került a fináléba a Budapesti Honvéd alakulata. (81-49)
 
 
Sipos Péter, a Budapesti Honvéd SE/A vezetőedzője: Hihetetlen büszke vagyok a srácokra, egy napunk volt felkészülni a Debrecenből. Igazából erről álmodtunk, hogy döntőt játszhassunk a Sopronnal Sopronban. Gratulálok Faragó Peti tanítványainak, szerintem jó játékot játszottak! Nekünk jobban sikerült a védekezés és támadás is, mint tegnap, úgyhogy szerintem teljesen büszkék lehetünk, és készülünk a döntőre.
 
Faragó Péter, a DEAC KA U18/A vezetőedzője: Először is gratulálok a Honvédnak! Továbbá szeretném méltatni Sipos Péter kollégámat, aki a kezdeti gyengélkedések után egy bajnokesélyes csapatot rakott össze. A válogatottnál is együtt dolgozunk, ahol végigkísérhetem az ő szakmai útját. Ezúton is gratulálni szeretnék neki, szép munkát végzett! A magunk részéről: amit kértem, hogy ne történjen meg, az megtörtént. A jó kezdés után összecsináltuk magunkat, és ez rányomta az egész meccsünkre a bélyegét. Holnap a kilátogató szimpatizánsokért és magunkért is természetesen megpróbálunk beleszállni a bronzcsatába.

Vármegyei szövetségek