2022/2023 - NKA Pécs/A – Soproni SI KA 52-70
27
May
2023
2022/2023 - NKA Pécs/A – Soproni SI KA 52-70
2023. május 27.  |  17:00
A játéknap harmadik mérkőzésén az elődöntőbe jutásért harcoltak a felek. Alapszakaszgyőzteshez méltón kezdett a Sopron, a házigazda 12:2-es futással indított a legjobb 4 közötti csatában. Az első tíz percben kereste önmagát a Pécs, nem igazán tudták feltörni a narancssárga-feketék védelmét. (9-20)
 
Éledezett a Rátgéber Akadémia. Támadásban már stabilabb teljesítményt nyújtottak a pécsiek, azonban a vendéglátóknak mindig akadt válaszuk az egy-egy bekapott kosárra. A Flasár testvérduó uralta a palánk alatti játékot, míg a mezőnyemberek olykor hárompontosokkal jelentkeztek. 12 pontos soproni előnnyel vonultak az öltözőbe a gárdák. (27-39)
 
A szünet után magasabb fokozatra váltott a Soproni Sportiskola, Keller nagyszerű megmozdulásaival nem tudott mit kezdeni az NKA Pécs, hiába váltottak zónavédekezésre. A dudaszót követően kereken húszpontos különbséget mutatott az eredményjelzőtábla Carlos Vallejo fiai javára. (40-60)
 
Harcos, küzdelmes utolsó játékrészt láthattunk. Egyik oldal sem jeleskedett a pontszerzésben, így nem tudott valódi veszélyt jelenteni Bojan Salatic fiai a házigazdákra. Megérdemelten jutott döntőbe a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia. (52-70)
 
 
Bojan Salatic, az NKA Pécs/A vezetőedzője: Először is gratulálok a Sopronnak, a jobbik csapat győzedelmeskedett! Komoly teljesítményt nyújtottak. Nekünk pedig nem szabad szomorkodni, mert holnap jön a bronzmérkőzés, és érmet szeretnénk szerezni.
 
Carlos Vallejo Rocamora, a Soproni SI KA SKC/A vezetőedzője: Kemény mérkőzés volt, ahogy azt előre sejteni lehetett, de sokat készültünk erre a mérkőzésre. Most viszont már a holnapi döntőre koncentrálunk. Köszönöm a Pécsnek, ez egy nagyon jó mérkőzés volt, holnap folytatjuk!

Vármegyei szövetségek