2022/2023 - Vasas Akadémia – KASI/A 68-75
27
May
2023
2022/2023 - Vasas Akadémia – KASI/A 68-75
2023. május 27.  |  12:30
A szombat délelőtt során az 5. helyért való csatában a versenyben maradás volt a tét. Az első két percben egyik együttes sem tudott igazán érvényesülni, majd a kaposváriak több egyéni akciónak köszönhetően komoly előnyre tettek szert. (8-16) Érkezett is Harald Steintől az időkérés. Érdemi változás nem történt, megérdemelten húzta be az első játékrészt a KASI. (19-25)
 
Antalics pontjaival tartotta a vezetést a somogyi együttes, azonban egyre inkább közelített a Vasas. Olyannyira, hogy Filipovic faulttal együtti kosarával már a pasaréti gárda állt győzelemre. Miután 8 pontos különbség alakult ki a fővárosiak javára, a félidő végére megrázta magát és egalizált a Kaposvár Szőke és Fehérvári pontjaival. (40-40)
 
Kiss-Leizer és Filipovic is átmentette az első félidőbeli kiváló formáját a következő játékrészre, amellyel elhúzott a Vasas Akadémia. (52-45) Ugyanakkor nem hagyta magát Szőke Balázs legénysége, visszajöttek a meccsbe, és csupán két egység állt a csapatok között az utolsó játékrészre fordulva. (55-53)
 
Izgalmasnak ígérkezett a végjáték, nem is okoztak csalódást az alakulatok. A Kaposvári Sportiskola vette át a kezdeményezést, és két hárompontos értékesítésével már nem tudta felvenni a versenyt a Vasas. Nagy harcban győzedelmeskedett a somogyi együttes. (68-75)
 
 
Harald Stein, a Vasas Akadémia vezetőedzője: Intenzív meccsnek lehettünk szemtanúi, remekül játszott az ellenfél. A végére nagyon kiélezetté vált a találkozó, de sajnos nem tudtunk eredményesek lenni. Gratulálok a Kaposvárnak!
 
Szőke Balázs, a KASI/A vezetőedzője: Nagyon küzdelmes mérkőzés volt, erős védekezéssel, magasan voltak a fault határok. A srácaim jól alkalmazkodtak hozzá, és hallatlan lelkesedéssel sikerült a magunk javára fordítani a mérkőzést. Gratulálok a fiúknak!

Vármegyei szövetségek