Streetball: Ideális idénykezdet
27
May
2023
Streetball: Ideális idénykezdet
2023. május 27.  |  16:14
Szabadtéri sportolásra ideális időben kezdődött a Népligetben az idei streetball-szezon, sokan várták már játékra éhesen a szabadtéri kosaras évad kezdetét.
 
A különböző kategóriákban összesen közel 90 csapat nevezett, a kenguru korosztály "csöppségei" mellett akadtak bizony jóval 50 év fölöttiek is, akik pályára léptek. A szezonnyitón összesen 8 Speciális Olimpiai csapat is játszott. A rendezvényt egy szerb csapat, valamint az évtizedek óta Németországban élő korábbi KSI, Honvéd, Izzó és Tungsram kosaras, Láng László által vezetett német lány csapat részvétele tette nemzetközivé.
 
Nagy érdeklődés kísérte a különböző, nem ritkán igen színvonalas ügyességi versenyeket, a King of Hoops tripladobó, a Molten büntetődobó, valamint a Powerade zsákolóversenyt, továbbá a családi MVM 3 shots és a Toti 2ball game játékot. Akiket pedig a kosárlabda nem kötött le, táncbemutatót nézhettek, íjászatban pedig ki is próbálhatták, milyen is céltáblára lőni.
 
Jövő szombaton új helyszín debütál, június 3-án szombaton Szombathelyen hivatalosan először rendeznek ebben a formában streetball-fesztivált, nevezni június 1-én éjfélig lehet a www.streetballnet.hu oldalon.
 
 
 
Fotó - Streetball Hungary facebook

Vármegyei szövetségek