Holnap kezdődik a fiú junior országos döntő
25
May
2023
Holnap kezdődik a fiú junior országos döntő
2023. május 25.  |  08:30
Pénteken, a soproni Novomatic Arenában elkezdődik a fiú junior országos döntő.
 
Az U18-as korosztályban idén nem két csoportban kezdenek, hanem rögtön negyeddöntőkkel.
 
A piros csoport rájátszását 13-1-gyel a házigazda Soproni SI KA SKC/A nyerte, amely a második találkozót játssza majd a fehér csoport második helyezettjével, a KASI/A-val. A kaposváriak a keresztjáték során kettős győzelemmel ejtették ki a piros csoportban hetedik helyen záró Dávid Kornél Akadémia/A-t.
 
Ennek a találkozónak a győztese a piros csoport negyedik helyén végző Vasas Akadémia (8-6) és az ötödik pozíciót megkaparintó NKA Pécs/A (7-7) mérkőzésének nyertesével találkozik majd az elődöntőben.
 
A piros csoport másodikja, a DEAC KA U18/A (10-4) az utolsó meccset vívja a pénteki napon a másik fehér csoportos együttessel, az Atomerőmű SE U18A-val. A paksiak összesítésben 42 ponttal múlták felül a piros csoportban nyolcadik helyen záró PVSK NKA-t a keresztjáték során, miután az első összecsapást 43 ponttal nyerték.
 
Ennek az összecsapásnak a továbbjutója a piros csoportban harmadik Budapesti Honvéd SE/A (8-6) és a hatodik Kecskeméti KA (7-7) találkozójának győztesét kapja ellenfeléül a szombati elődöntőben.
 
A Sopron az eddigiek alapján kiemelkedik a mezőnyből, és hazai pályán is játszhat, de mögöttük kifejezetten kiegyensúlyozottnak tűnik a mezőny az idei szezonban elért eredmények alapján.
 
 
A mérkőzéseket a HunBasketTV-n, az alábbi linken tudjátok majd nézni:
 
 
 
A negyeddöntők programja
 
2023. május 26., péntek
 
10:00   Vasas Akadémia - NKA Pécs/A
12:30   Soproni SI KA SKC/A - KASI/A
15:30   Budapesti Honvéd SE/A - Kecskeméti KA
18:00   DEAC KA U18/A - Atomerőmű SE U18A
 
 
 
 
Fotó - Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia 2005 facebook

Vármegyei szövetségek