2022/2023 - MAFC/A – NKA Pécs/A 55-88
21
May
2023
2022/2023 - MAFC/A – NKA Pécs/A 55-88
2023. május 21.  |  20:00
A két csoportgyőztes találkozott a bajnoki döntőben, ami szoros csatát, nagy harcot ígért, de ez a mérkőzés csak az első negyedben volt izgalmas. A MAFC ebben a tíz percben még fel tudta venni a lépést az NKA Pécs csapatával, mindössze egyetlen pont volt a különbség (16-17), a nagyszünetre azonban tekintélyesre duzzadt a házigazdák előnye. Kiváló második negyedet repesztettek ugyanis a vendéglátók, akik ezt a felvonást 21-10-re nyerték, így a félidőben már 38-26-ra vezettek. A látottak alapján sejteni lehetett, hogy nem történik csoda ezen a meccsen – nem is történt. A pécsi akadémisták nagyon jó ritmusban kosárlabdáztak a folytatásban is, ennek köszönhetően folyamatosan nőtt a különbség: végül 88-55-ös győzelmet arattak, amivel megszerezték a bajnoki címet! Fontos megjegyezni, hogy az egész szezonban veretlenek maradtak!
 
A mérkőzésen az NKA Pécs játékosa, Fekete Ádám dupla-duplázott, 15 pontja mellett 10 lepattanót szerzett.
 
 
Vittay-Hajnik Ambrus, a MAFC/A vezetőedzője: – Gratulálok a Pécsnek a győzelemhez és a megérdemelt bajnoki címhez! Sokat és szépen dolgoznak, elismerésem! Óriási szeretettel és büszkeséggel gratulálok a Játékosaimnak, a Kollégáimnak, a CSAPATOMNAK, a kilátogató és otthon maradó Szülőknek és Szurkolóknak, illetve a komplett MAFC-Családnak! Jubileumi szülinapjára mi ezt a szezont, az évek alatt felépített kultúrát és sok gyönyörűen csillogó ezüstérmet tudtunk adni ennek a csodálatos egyesületnek! Hálával tartozunk Mindenkinek, de különösen a csapaton belül egymásnak, hogy ezt így megélhettük. Gyakorlatilag mindent, amit a sport és a MAFC adhat, azt megkaptuk egymástól! Gratulálok az összes csapatnak, játékosnak és edzőnek, izgalmas-érzelmes-szerethető-őszinte döntőt raktunk össze közösen, amelynek minden pillanatát élveztük! Köszönjük a Pécsnek a rendezést! Mindörökké MAFC!
 
Moosz Milán, az NKA Pécs/A vezetőedzője: – Ezt a bajnoki címet Bolyos Robi barátunknak és családjának szeretnénk ajánlani! A csapattal hamarosan Nagybecskerekre látogatunk, ahol Robi sírján elhelyezzük ezt az érmet. Nagyon sok embernek tartozok köszönettel: elsőként a szerelmemnek, Kingának, aki mindvégig a lelki mankóm volt. Földi Sándor edzői pályafutásom kezdete óta a mentorom, ebben az eredményben az ő keze is benne van! Zalay Zoltán a szakmai „apám”, rengeteg iránymutatást adott, nagy öröm volt vele dolgozni idén, sokat tudtam tőle tanulni. Köszönöm a bizalmat Rátgéber Lászlónak! Úgy gondolom, rácáfoltunk arra a károgók által fenntartott mendemondára, hogy magyar edző az Akadémiánkon vezetőedzőként sosem lesz sikeres! Köszönöm a segédedzőim és egyben barátaim munkáját: Mezei Máté, Rátvay Tamás és Nagy Kevin mind-mind jócskán kivették a részüket ebből a sikerből. Az egész szezon alatt nem sérült meg egyetlen játékosunk sem, ez maga a csoda, és ez Bojan Jaksic érdeme! Németh Károly mentorálásáért is igazán hálás lehetek! A legfontosabb, hogy őszintén azt gondolom, ebből a csapatból több magas szintű játékos is lesz! FOLYTATJUK!!!

Vármegyei szövetségek