2022/2023 - Budapesti Honvéd/A – MEAFC - Jezsuita/A 65-44
21
May
2023
2022/2023 - Budapesti Honvéd/A – MEAFC - Jezsuita/A 65-44
2023. május 21.  |  15:30
A MEAFC-Jezsuita csapata kezdte jobban a bronzmérkőzést, a miskolciak az első negyedet még csak egy ponttal nyerték meg, a másodikban azonban növelték előnyüket, és így a nagyszünetben nekik állt a zászló, hiszen 26-17-re vezettek. Persze mindenki tisztában volt vele, hogy ezzel még nem dőlt el semmi. A Honvéd a folytatásra felébredt Csipkerózsika álmából, és nagyon jó harmadik negyedet repesztett. A 22. percben Jecs Dominik duplájával beérte ellenfelét (26-26), nem sokkal később pedig már vezetett is a fővárosi alakulat, de Gulyás László tanítványai nem adták fel, és képesek voltak az egyenlítésre (35-35). A döntés az utolsó tíz percre maradt, amely során a budapesti csapat már semmit sem bízott a véletlenre: pillanatok alatt tíz pontra hízlalta a különbséget, majd hússzal is elment. A Honvéd végül 65-44-re győzött, és ezzel megszerezte a bajnoki bronzérmet.
 
A mérkőzésen során két játékos dupla-duplázott: a Honvéd tehetsége, Kurfis Zétény 15 pontot és 18 lepattanót, a miskolci Rozmán Flórián pedig 10 pontot és 11 lepattanót szerzett.
 
 
Fenyődi Szabolcs, a Budapesti Honvéd/A vezetőedzője: – Elmondhatatlanul büszke vagyok a srácokra! A torna alatt igazi csapattá értünk, tűzbe mennek egymásért a fiúk. Minden lejátszott mérkőzésen az utolsó pillanatig helyt álltunk, aminek a nagyszerű lezárásaként magunkénak tudhatjuk a harmadik helyet!
 
Gulyás László, a MEAFC - Jezsuita/A: – Jó látni ilyen szerkezetű magyar csapatot, amilyen a Honvéd! Játszani már nem olyan könnyű ellene. Mi három negyedig bírtuk, aztán felőröltek minket. Ezzel együtt gratulálok a fiaimnak, mert mindent kiraktunk a parkettre, ennél többet nem várhattam el tőlük. Gratulálok a Honvédnak a harmadik helyhez!

Vármegyei szövetségek